Η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη στο Znews: «Ο κύκλος του My Style Rocks για μένα έχει κλείσει»
Συνεντεύξεις

Η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη στο Znews: «Ο κύκλος του My Style Rocks για μένα έχει κλείσει»

Η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη στο Znews: «Ο κύκλος του My Style Rocks για μένα έχει κλείσει»

Τρεις φορές κάθε χρόνο παραδίδει μαθήματα στυλ που απευθύνονται στις γυναίκες και τους άνδρες της διπλανής πόρτας.

Με αφορμή τα νέα της σεμινάρια Stylishious classromm, που ξεκινούν στις 14 Οκτωβρίου, η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη μιλά αποκλειστικά στο Znews και τη Μαίρη Καράμπελα για το τι σημαίνει στυλ.

Παράλληλα, αναφέρεται στη σχέση της με την τηλεόραση, στο My style rocks που έχει τελειώσει οριστικά για εκείνη, αλλά και στη μακροχρόνια συνεργασία της με την Τάμτα.

Τι πρόκειται να συμβεί στα σεμινάρια style και styling που ετοιμάζετε;

Εκεί συμβαίνουν καταπληκτικά πράγματα! Δημιουργείται μία ομάδα από διαφορετικούς ανθρώπους κάθε ηλικίας, που έχουν σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη τους για την εικόνα, το στυλ.

Σε ποιους απευθύνονται τα σεμινάρια;

Σε όλους. Στη μέση Ελληνίδα και στον μέσο Έλληνα. Ο κάθε ενδιαφερόμενος λαμβάνει μέρος για να μπορέσει να διαβάζει πίσω από την εικόνα. Μαθαίνουμε να αποκωδικοποιούμε, να κατανοούμε και να χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες και τα δυνατά μηνύματα που περνάει η κάθε εικόνα. Όλο αυτό που προσφέρω, μέσα από τις γνώσεις μου, στους ανθρώπους που συμμετέχουν, είναι ένα εργαλείο για να το χρησιμοποιήσουν σε οποιαδήποτε πτυχή της ζωής τους.

Τι είναι αυτό που θα μάθουν κυρίως;

Η ουσία δεν είναι να μάθουν, αλλά να γνωρίσουν. Γνωρίζουμε πρώτα τον εαυτό μας, τι θέλουμε ποιοι είμαστε. Μέσα από μία διαδικασία, όσοι παίρνουν μέρος στα σεμινάρια, είναι σε θέση να κατανοήσουν τι σημαίνει: φτιάχνω μία εικόνα και να καταλάβουν τι αντιπροσωπεύει, βλέποντας έναν άνθρωπο.

Το στυλ είναι συνώνυμο με τη μόδα;

Δεν έχει καμία σχέση. Το στυλ δεν είναι μόδα, είναι προσωπικότητα. Υπάρχει σε κάθε άνθρωπο, αρκεί να αισθάνεται ευχαριστημένος με τον εαυτό του για να μπορεί να το εκφράσει.

Άρα, συνδέεται με την ψυχολογία;

Είναι τελείως συνυφασμένο με την ψυχολογία, με τον χαρακτήρα και με την προσωπικότητα. Αν αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας, μπορούμε να αισθανόμαστε καλά με οτιδήποτε επιλέγουμε. Δυστυχώς, ο κόσμος επιλέγει την εύκολη λύση του copy paste στο στυλ.

Στην τηλεόραση θα σας δούμε ξανά;

Δεν ξέρω.

Είναι ένας χώρος που τον αγαπήσατε, σας γοήτευσε ή σας απογοήτευσε;

Με την τηλεόραση η σχέση μου είναι πολύ μακροχρόνια. Είναι ένα μέσον, που το αγαπώ για την αμεσότητα του. Μου αρέσει οτιδήποτε μπορεί να αγγίζει μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Οπότε, αυτό που χάρηκα μέσα από τη δουλειά μου, με την τελευταία μου εμπειρία του Μy Style Rocks, ήταν το γεγονός ότι κατάλαβα πως ο κόσμος ευχαριστήθηκε κάποιες πληροφορίες που του μεταδώσαμε.

Λέγεται ότι το Μy Style Rocks θα επιστρέψει και φέτος στη μικρή οθόνη.

Μακάρι!

Θα θέλατε να πάρετε ξανά μέρος ως κριτής;

Αυτός ο κύκλος για μένα έχει κλείσει.

Θα αναλαμβάνατε κάποιο άλλο project;

Ό,τι κάνω με ενδιαφέρει να το κάνω με χαρά. Οπότε, αν υπάρχει πεδίο να γίνονται όμορφα πράγματα, εγώ είμαι ανοιχτή.

Θεωρείτε ότι λείπει από την τηλεόραση μία εκπομπή μόδας και στυλ;

Νομίζω πως ναι. Αλλά όχι με μία θεωρητική, υπερφίαλη, εξωπραγματική προσέγγιση. Χρειάζεται κάτι που να μπορεί όλος ο κόσμος να ταυτιστεί, να δει ιδέες, λύσεις, να αποκτήσει γνώση για κάτι που του αρέσει.

Πώς σας φαίνεται το GNTM; Θα μπορούσατε να σας φανταστείτε σε ρόλο κριτή;

Το συγκεκριμένο reality δεν έχει να κάνει με το αντικείμενό μου. Είναι άλλες οι παράμετροι και οι απαιτήσεις. Η αλήθεια είναι ότι –δυστυχώς- δεν το έχω παρακολουθήσει. Δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου να βλέπω τηλεόραση, οπότε δεν μπορώ να το κρίνω. Όμως, πιστεύω πως οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους, που ψάχνουν να βρουν τον δρόμο τους, είναι καλό.

Οι κυρίες της ελληνικής τηλεόρασης έχουν στυλ;

Οι κυρίες της τηλεόρασης έχουν στυλίστες! (Γέλια). Σαφέστατα, η καθεμία έχει το στυλ της. Τώρα, αν με ρωτάτε αν μου αρέσει κάποια, άλλες μου αρέσουν και άλλες όχι. Δεν τις παρακολουθώ εντατικά για να μπορώ να σας πω λεπτομερώς.

Έχει συμβεί να δείτε μία γυναίκα και να πείτε: «Εγώ αυτή την εικόνα θα ήθελα να την έχω δημιουργήσει»;

Στην Ελλάδα όχι. Νομίζω ότι με τη δουλειά μου με την Τάμτα, τα τελευταία 15 χρόνια, είχα τον χρόνο και το ελεύθερο να δημιουργήσω αυτή την εικόνα.

Πράγματι, δημιουργήσατε μία πολύ ξεχωριστή εικόνα. Ποια άλλη θα θέλατε να ντύσετε;

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη με την Τάμτα, οπότε ούτε καν το έχω σκεφτεί.