Τι κοινό έχουν ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Αλέξης Γεωργούλης;
Ελλάδα

Τι κοινό έχουν ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Αλέξης Γεωργούλης;

Τι κοινό έχουν ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Αλέξης Γεωργούλης;

Τι μπορεί να συνδέει τρεις φαινομενικά… ασύνδετες προσωπικότητες;

Ο λόγος για τον ιδρυτή του ΜεΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη και τον παίκτη του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Το κοινό τους στοιχείο, λοιπόν, είναι πολύ ιδιαίτερο, ενδιαφέρον και τιμητικό για την Ελλάδα.

Και οι τρεις εμφανίζονται στο αφιερωματικό τεύχος του ολλανδικού περιοδικού Fantastic Man, που κυκλοφορεί δύο φορές τον χρόνο.

Ένα τεύχος αφιερωμένο στην Ελλάδα

Οι ιθύνοντες του αγγλόφωνου περιοδικού αποφάσισαν να αφιερώσουν το 30ο τους τεύχος “Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019/20” αποκλειστικά στην Ελλάδα.

https://www.instagram.com/p/B23qEdLjPwo/?utm_source=ig_web_copy_link

Συμπτωματικά, το συγκεκριμένο τεύχος σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το περιοδικό, αφού αποκτά νέα ταυτότητα τόσο στο design όσο και στο περιεχόμενο.

“Είναι ένα πολύ ελληνικό τεύχος, ρίχνοντας μια ματιά σε μία χώρα που τον τελευταίο καιρό αποτελεί τον πυρήνα πολλών δραμάτων αλλά και ενθουσιασμού. Πρόκειται για ένα φυσικό μανιφέστο μιας εμμονής με ένα ιδιοσυγκρασιακό έθνος που εμπνέει και που είναι πάντα στο επίκεντρο των διεθνών, κοινωνικο-πολιτικών καταιγίδων”, αναφέρει το περιοδικό.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που φιλοξενούνται στις σελίδες του, όλοι Έλληνες, είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Αλέξης Γεωργούλης, ο αρχιτέκτονας και εικαστικός Ανδρέας Αγγελιδάκης αλλά και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Παράλληλα, το περιοδικό φιλοξενεί ρεπορτάζ για την αναρχία, τους Αθηναίους αλλά και μόδα και αρχιτεκτονική made in Greece.

https://www.instagram.com/p/B3mlbnPjpCj/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/B2y3X9JhQbS/?utm_source=ig_web_copy_link

Ένα βραβευμένο περιοδικό

Το Fantastic Man είναι ένα αμιγώς ανδρικό περιοδικό μόδας, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

Έχει φιλοξενήσει στα εξώφυλλά του πολλές γνωστές προσωπικότητες, από τον Ewan McGregor και τον Tom Ford μέχρι τον Rupert Everett, τον Malcolm McLaren, τον Helmut Lang και τον Pierre Cardin.

Είναι γνωστό για το ιδιαίτερο σχεδιαστικό του στυλ που έχει βραβευτεί στη Βρετανία αλλά και για την ποιότητα γραφής του, ενίοτε λίγο ειρωνική.

Αλέξης Γεωργούλης, ο Ευρωκράτης

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα από τα πρόσωπα που φιλοξενεί το περιοδικό.

“Ως εκ θαύματος single” τον περιγράφει ο editor του άρθρου, που ακολουθεί τον Αλέξη σε μια τυπική του μέρα στις Βρυξέλλες.

Θα αφήσει την υποκριτική για τα βουλευτικά έδρανα; “Νομίζω ότι μπορώ να κάνω και τα δύο. Θα δούμε” ήταν η απάντησή του.

“Είναι σούπερ έξυπνος, μαθαίνει γρήγορα και είναι σούπερ διάσημος” είναι η περιγραφή των συνεργατών του.

Όπως περιγράφεται στο άρθρο, ο συντάκτης κάποια στιγμή “τσάκωσε” τον Αλέξη να φτιάχνει μία ψηφιακή κάρτα για την 11χρονη ανιψιά του. Δύο από τα αδέλφια του έχασαν τη δουλειά τους στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και ο ευρωβουλευτής περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση τότε.

“Η Ελλάδα βίωσε πολύ δύσκολες στιγμές. Οι αγρότες έπρεπε να θάβουν τα ζώα τους γιατί δεν είχαν χρήματα για ζωοτροφές” περιέγραψε και δήλωσε περήφανος για την αξιοπρέπεια που διατήρησαν οι Έλληνες.

Στην ίδια συνέντευξη, που κάνει αναφορά στις καλύτερες στιγμές της καριέρας του ως ηθοποιός, ο Αλέξης παραδέχεται ότι σκέφτεται σοβαρά να αγοράσει ένα διαμέρισμα στη βελγική πρωτεύουσα ως επένδυση, κάτι που έχουν κάνει ήδη κι άλλοι Έλληνες ευρωβουλευτές.

Γιάνης Βαρουφάκης: Ο άνθρωπος που σιχαίνεται την εξουσία

Για τις ανάγκες του τεύχους, ο Γιάνης Βαρουφάκης φωτογραφήθηκε από την σύζυγό του, Δανάη Στράτου, στο σπίτι τους στην Αίγινα λίγο πριν από τον Αύγουστο.

Απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις, κυρίως πολιτικού ενδιαφέροντος.

Ξεχωρίσαμε μερικές.

O κύριος Βαρουφάκης ανέφερε ότι το ΜεΡΑ25 πάει καλά και μάλιστα εάν το ψήφιζαν όσοι το υποστηρίζουν, θα ήταν κυβέρνηση τώρα.

Αν συνέβαινε ποτέ αυτό, θα γινόσασταν πρωθυπουργός της Ελλάδας;

Θα ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω.

Ποιον θα διορίζατε υπουργό Οικονομικών;

Δεν το έχω σκεφτεί ιδιαίτερα.

Οι υπουργοί Οικονομικών μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα.

Πράγματι, μπορούν. Όλοι οι υπουργοί.

Ο κύριος Βαρουφάκης μίλησε και για το σπίτι του στην Αίγινα αλλά και για την προσωπική του ευτυχία.

“Είναι ένα υπέροχο μέρος, ένα υπέροχο σπίτι. Θα προσπαθήσω να γράψω περισσότερο από το βιβλίο μου και να περάσω περισσότερο χρόνο με τη Δανάη. Πολύ κοντά στο σπίτι έχουμε τρία υπέροχα θερινά σινεμά, ένα από τα οποία είναι πάνω στην παραλία, δίπλα στο νερό, οπότε θα δω ταινίες!”.

“Είμαι σε καλή φάση. Η γυναίκα μου κι εγώ περάσαμε μία πολύ δύσκολη περίοδο τα τελευταία 4 χρόνια. Ήταν όμως και πολύ εποικοδομητικά αφού ανακαλύψαμε ποιοι είναι οι πραγματικοί μας φίλοι” σημειώνει και συμπληρώνει: ” Το καλό με τη ζωή μου είναι ότι δεν βαριέμαι. Δεν υπάρχει ούτε μία στιγμή που να μη μπορώ να βρω κάτι ενδιαφέρον να σκεφτώ ή να συζητήσω ή να πράξω και αυτό είναι θεόσταλτο. Είμαι πολύ προνομιούχος που έχω ενδιαφέροντα πράγματα να κάνω αλλά και τα  μέσα να τα πραγματοποιώ”.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο πιο δημοφιλής ήρωας της Ελλάδας

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η ανάλυση που κάνει το περιοδικό για την ιδιαίτερη περίπτωση του Γιάννη.

Ο Ben Dedricks, αθλητικογράφος των New York Times αναφέρει για τον Γιάννη: “Είναι πολύ προσιτός, όμορφος, καλός τύπος. Είναι ολοκληρωμένος, η οικογένειά του είναι μαζί του και χαμογελά πολύ”.

Ο Tim Young επικεφαλής γραφείου που ειδικεύεται στη δημιουργία αθλητικών brands εξήγησε ότι όπως ο Kobe ή ο LeBron έτσι και ο Γιάννης οδεύει στο να γίνει αθάνατος μόνο με το μικρό του όνομα.

“Όταν πρωτοήρθε στην ομάδα, ο κόσμος κορόιδευε που δεν μπορούσε να προφέρει το όνομά του. Καθώς γινόταν όλο και πιο διάσημος, το όνομά του απέκτησε τη δυναμική που έχει το όνομα του Πελέ: Σου αρέσει να το λες”.