Τάκης Ζαχαράτος: “Είμαι χωριατόπαιδο και καμαρώνω γι’ αυτό”
Ελλάδα

Τάκης Ζαχαράτος: “Είμαι χωριατόπαιδο και καμαρώνω γι’ αυτό”

Τάκης Ζαχαράτος: “Είμαι χωριατόπαιδο και καμαρώνω γι’ αυτό”

Λίγο πριν από την πρεμιέρα της παράστασης “Ζω για Σένα” στο Παλλάς, o Τάκης Ζαχαράτος μίλησε στο People που κυκλοφορεί με το “Έθνος της Κυριακής” και στον Μαρίνο Βυθούλκα.

Θυμάται την ημέρα που γνώρισε τη Μαλβίνα Κάραλη και τη Μελίνα Μερκούρη, αποκαλύπτει την ατάκα που είπε ο Βλάσης Μπονάτσος στη Βουγιουκλάκη όταν τον είχε δει ως Αλίκη  αλλά και το παρασκήνιο της παρεξήγησης με τον Γιώργο Μαζωνάκη.

“Είναι σημαντικό να μοιράζεσαι με τους φίλους σου πράγματα που είναι σαν αγκάθια. Να έχεις έναν φίλο που θα πάρει αυτό το αγκάθι και θα το πετάξει. Όλοι μας έχουμε αγκάθια και θεωρώ πως όλοι έχουμε περάσει ζόρια.

Δεν είμαι ο μάγκας που δεν πέρασε ποτέ δύσκολα. Έχω δώσει μάχες που μου βγάζω το καπέλο, αλλά θέλω να τα κρατήσω για μένα. Επειδή, όμως, δεν μου αρέσει η μιζέρια και η κλάψα, έχω περάσει μια εικόνα ότι δεν με έχει αγγίξει τίποτα.

Με ενοχλεί που έχει γίνει πια μόδα να χρησιμοποιούμε τόσο εύκολα τη λέξη “bullying”. Είναι ελεεινό. Υπάρχει άνθρωπος που γνωρίζω που βγήκε δημόσια να κλαφτεί για πράγματα τα οποία δεν ισχύουν και δεν είναι αλήθεια, μόνο και μόνο για να απασχολήσει τα media. Είναι θλιβερό» δηλώνει στο περιοδικό.

Η Μαλβίνα Κάραλη, η Μελίνα Μερκούρη και η Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Αυτό το πλάσμα ήταν δώρο Θεού. Τη Μαλβίνα τη γνώρισα στην Πάτρα σε ένα πάρτι. Δεν ήξερα καλά καλά ποια είναι.Ήμουν ένα παιδί από την επαρχία. Αν με έχει σώσει κάτι πιστεύω πως είναι αυτό το παιδί από την επαρχία που δεν έφυγε ποτέ από μέσα μου. Το λέω και το χαίρομαι: Είμαι χωριατόπαιδο και καμαρώνω γι’ αυτό. Είναι η άγκυρά μου και πάντα εκεί επιστρέφω. Έχω τις αξίες, τη συστολή και το ήθος που έχει ένα παιδί από το χωριό. Και δεν ξεχνάω ποτέ τις ρίζες μου.

Η Μαλβίνα, λοιπόν, με είδε σε εκείνο το πάρτι και μου πρότεινε να πάω στην εκπομπή της στο Seven X. Το βίντεο όπου εμφανίζομαι ως Μελίνα στην εκπομπή της Μαλβίνας είναι από τις τοπ τηλεοπτικές μου εμφανίσεις. Είναι τρομακτικό το πόσο διαβασμένος ήμουν και το πόσο σωστές απαντήσεις έδινα στη Μαλβίνα. Τώρα, δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το επαναλάβω αυτό.

Το καταπληκτικό της υπόθεσης είναι πως το συγκεκριμένο βίντεο το είχε δει και η ίδια η Μελίνα και είχε αναρωτηθεί σε συνεργάτιδές της “Μα πότε πήγα εγώ στη Μαλβίνα”. Όταν γύρισε από το ταξίδι της στην Αμερική (όπου είχε πάει για το θέμα της υγείας της) είχαμε σκεφτεί με τη Φρόσω Ράλλη και τη Μανουέλα Παυλίδου ότι θα μπω στο σπίτι της και θα της κάνω έκπληξη ως Μελίνα. Δυστυχώς, δεν προλάβαμε».

Για τη Μελίνα Μερκούρη αναφέρει:

«Τη Μελίνα Μερκούρη την είχα γνωρίσει για πρώτη φορά στην Πάτρα ως μαθητής γυμνασίου. Εκείνη ήταν υπουργός Πολιτισμού και είχε έρθει να δει τη μαθητική παρέλαση. Μόλις την είδα, την καψουρεύτηκα. Έπαθα εθισμό και έρωτα μαζί της.

Τη δεύτερη φορά, τη συνάντησα όταν είχα πάει να δω την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην παράσταση Φιλουμένα Μαρτουράνο , έξω από το καμαρίνι της Αλίκης. Εκείνο το βράδυ, τη μιμήθηκα, με αγκάλιασε και μου είπε να περάσω από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η τελευταία φορά που την είδα ήταν σε ένα κάλεσμα στο ξενοδοχείο InterContinental, για τον χορό των ηθοποιών. Τότε, βγήκα ως Στέλλα και από κάτω ήταν η Τζένη Καρέζη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Χορν. Ζούσαν όλοι οι μύθοι της εποχής. Θυμάμαι πως σηκώθηκε η Μελίνα ενθουσιασμένη και φώναζε “Μπράβο”».

Η μίμηση της Αλίκης Βουγιουκλάκη έφερε το πιο απροσδόκητο σχόλιο από τον Βλάση Μπονάτσο:

«Η σχέση μου με την Αλίκη ήταν καρμική. Αγαπηθήκαμε πολύ. Την πρωτοείδα στο θέατρο. Ύστερα από χρόνια, με έφερε από την Πάτρα ο Ηλίας Ψινάκης σε ένα πάρτι του συλλέκτη Δημήτρη Πιερίδη, στη Γλυφάδα. Βγήκα από τη Rolls-Royce του Ψινάκη ως Αλίκη και μόλις με είδε ο Βλάσης Μπονάτσος, που ήταν ζευγάρι τότε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, γύρισε και της είπε “Είναι πιο γκόμενα από σένα”.

Μετά, άρχισα να στέλνω στην Αλίκη φωτογραφίες μου από τους ρόλους που την έκανα. Θεωρώ πως αν ζούσε, θα ήμασταν κολλητοί και θα καθόμασταν με τις πιτζάμες με τις ώρες να μιλάμε στο σαλόνι».

Η παρεξήγηση με τον Γιώργο Μαζωνάκη

Τι συνέβη τελικά ανάμεσά τους;

«Ο Γιώργος είχε έρθει ως πελάτης στο κομμωτήριό μου στην Πάτρα στις αρχές της δεκαετίας του 1990, πριν ακόμα βγάλει τον πρώτο του δίσκο. Τραγουδούσε σε ένα μαγαζί στο Λιμάνι κι έτσι γνωριστήκαμε. Τον είχα κουρέψει. Ύστερα, τον γνώρισα στη Ρούλα Κορομηλά και τον Μιχάλη Ασλάνη.

Τον Γιώργο τον αγαπώ πολύ και τον θαυμάζω για τη διάρκεια και τον αγώνα του. Από εκεί και πέρα, δεν έχω κάποιο πρόβλημα μαζί του.

Από ένα σημείο και μετά, ενοχλήθηκε με τη σάτιρα που του έκανα.

Μάλιστα, του έστειλα ένα μήνυμα στο οποίο δεν έλαβα ποτέ απάντηση. Πλέον δεν έχουμε καμία επαφή, αλλά εμένα το τηλέφωνό μου είναι πάντα ανοιχτό.

Προσωπικά νιώθω πολύ καλά για τον τρόπο που το διαχειρίστηκα και για να είμαι ειλικρινής, τα περιμένω όλα από τους ανθρώπους. Τίποτα δεν με ξαφνιάζει».

Το θέμα με τη Μελίνα Ασλανίδου και ο έρωτας

«Η Μελίνα παίρνει υλικό από τα φαρμακεία και το δίνει μετασχηματισμένο σε μένα! Την ευχαριστώ τόσο πολύ, διότι με εμπνέει στις παραστάσεις μου. Δεν έχει τύχει να γνωριστούμε, αλλά θεωρώ πως είναι ακομπλεξάριστη και θα γελάει κι η ίδια με αυτά που λέω» λέει με χιούμορ.

Στην εκπομπή του Λούη Πατσαλίδη στην Κύπρο άφησε να εννοηθεί πως κάνει κι εκείνος χρήση υαλουρονικού.

«Φυσικά κι έχω κάνει. Όταν κάνεις μια δουλειά με την οποία εκτίθεσαι στη δημοσιότητα, είναι λογικό να προσέχεις και να φροντίζεις τον εαυτό σου. Ειδικά στη δική μου περίπτωση που βάφομαι πολύ συχνά, εξαιτίας των μεταμφιέσεων. Βέβαια, άλλο η περιποίηση και άλλο η παραμόρφωση. Κάνω λέιζερ, μεσοθεραπείες. Μπότοξ δεν έχω κάνει, διότι θα χάσω τις εκφράσεις μου» παραδέχεται.

Μόλις σβήσουν τα φώτα, ο Τάκης πηγαίνει στο σπίτι, ξεκουράζεται και περνάει χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπά.

«Η μεγαλύτερή μου εξάρτηση είναι η αγάπη. Δεν είχα ποτέ άλλες εξαρτήσεις. Πίνω ελάχιστα, δεν καπνίζω, ενώ εδώ και τρεις μήνες έχω κόψει εντελώς το κρέας. Προσέχω τον εαυτό μου και γυμνάζομαι. Αλλά και πάλι θα σου πω ότι το ελιξίριο της νεότητας είναι η αγάπη και ο έρωτας. Όσο και να τεντώσεις τη μούρη, αν έχεις ρυτίδες στην ψυχή, αυτό θα φανεί στα μάτια σου. Αν περιμένεις πως με ένα μποτοξ και ένα υαλουρονικό θα γίνεις νέος, την έχεις κάτσει τη βάρκα”.