Πάνος Κατσαρίδης: Η έντονη διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό παράστασης από τα βραβεία του Αθηνοράματος
Ελλάδα

Πάνος Κατσαρίδης: Η έντονη διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό παράστασης από τα βραβεία του Αθηνοράματος

Πάνος Κατσαρίδης: Η έντονη διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό παράστασης από τα βραβεία του Αθηνοράματος

Με μία μακροσκελή του ανάρτηση στα social media, o Διευθύνων Σύμβουλος των Θεατρικών Σκηνών, Πάνος Κατσαρίδης, ανακοίνωσε ότι αποσύρει κάθε μελλοντική υποψηφιότητα παράστασης της εταιρείας παραγωγής που εκπροσωπεί από τα Βραβεία Κοινού του περιοδικού “Αθηνόραμα”.

Αιτία, όπως εξηγεί ο κύριος Κατσαρίδης στην ανοιχτή επιστολή του, είναι ότι η πλέον εμπορική παράσταση των Θεατρικών Σκηνών, “Οι Μάγισσες της Σμύρνης”, δεν συμπεριελήφθησαν στις υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Κοινού του περιοδικού, παρά τη μεγάλη της απήχηση στο κοινό.

Όπως ξεκαθαρίζει ο κύριος Κατσαρίδης: “Επουδενί δεν θεωρούσε κανείς δεδομένη μια βράβευση, θεωρούμε όμως τουλάχιστον παράλογη τη μη υποψηφιότητά μας. Και επουδενί δεν κρίνει καμία δουλειά αν θα είναι υποψήφια για τα βραβεία του Αθηνοράματος“.

Να σημειώσουμε ότι οι Θεατρικές Σκηνές, των οποίων ηγείται ο Γιάννης Κεντ ως παραγωγός βρίσκεται πίσω από μεγάλες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, μεταξύ των οποίων και το “Ωνάσης – Τα θέλω όλα”.

Αριστερά ο Πάνος Κατσαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος των Θεατρικών Σκηνών και δεξιά ο Γιάννης Κεντ, παραγωγός και ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης εταιρείας παραγωγής

Αναλυτικά η ανάρτηση του Πάνου Κατσαρίδη:

“Διαπιστώσαμε ότι στις υποψηφιότητες για τα Βραβεία Κοινού του περιοδικού Αθηνοράματος, δεν περιλαμβάνεται η παράσταση “Οι Μάγισσες της Σμύρνης” που παρουσιάσαμε στο Θέατρο Παλλάς κατά την περσινή περίοδο, παρά μόνο στην κατηγορία κοστούμια. Μια παράσταση που ήταν αναμφισβήτητα εμπορικά η πιο επιτυχημένη της προηγούμενης σεζόν και από τις πιο επιτυχημένες των τελευταίων χρόνων καθώς προσέλκυσε 133.181 θεατές σε σύνολο 100 παραστάσεων και διάστημα μόλις 3,5 μηνών. Ποτέ θεατρική παραγωγή στο Παλλάς δεν πραγματοποίησε 100 παραστάσεις και με τέτοιο ποσοστό πληρότητας. Θεωρούμε δε και έχει αποδείξει η ιστορία, ότι μια παράσταση για να πάει τόσο καλά προφανώς αρέσει στο κοινό. Και το ζούσαμε άλλωστε καθημερινά.

Όλες οι υποψήφιες παραστάσεις είναι όντως εξαιρετικές και με μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία, σε θέατρα όμως που κυμαίνονται από 80 έως 500 θέσεις, όταν το Παλλάς γέμιζε κάθε βράδυ ασφυχτικά με περισσότερα από 1.300 άτομα κατά μέσο όρο. Μετά από αυτό και με βάση τα απλά μαθηματικά, για να μην είναι υποψήφια η δική μας παράσταση, προφανώς δεν την ψήφισαν πολλοί, ενώ ψήφισαν μαζικά κατά 100αδες τις άλλες παραστάσεις. Πώς γίνεται αλήθεια “Οι Μάγισσες της Σμύρνης” να ήταν πρώτες για μεγάλο διάστημα στις δημοφιλέστερες παραστάσεις του Αθηνοράματος και να είχαν τις περισσότερες κριτικές από το κοινό; Άλλους έκριναν κι άλλους ψήφιζαν για υποψηφίους;

Επουδενί δεν θεωρούσε κανείς δεδομένη μια βράβευση, θεωρούμε όμως τουλάχιστον παράλογη τη μη υποψηφιότητά μας. Και επουδενί δεν κρίνει καμία δουλειά αν θα είναι υποψήφια για τα βραβεία του Αθηνοράματος. Πόσοι σημαντικοί ηθοποιοί και συντελεστές αγνοήθηκαν και φέτος… Το μεγαλύτερο βραβείο είναι η αγάπη και η προτίμηση του κοινού και αυτό το το βραβείο οι Μάγισσες της Σμύρνης το πήραν και με το παραπάνω.

Επειδή όμως δεν μπορούμε με κανένα τρόπο να κατανοήσουμε την απουσία της παράστασής μας από τις φετινές υποψηφιότητες, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι ως εταιρεία παραγωγής δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε από εδώ και στο εξής στην διαδικασία αυτή και δεν επιθυμούμε να τίθεται η δουλειά μας και η ψυχή μας -γιατί το θέατρο δεν γίνεται χωρίς ψυχή- στα μελλοντικά βραβεία του Αθηνοράματος.

Ευχὀμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους υπέροχους συναδέλφους που είναι υποψήφιοι”.

https://www.facebook.com/panos.katsaridis.1/posts/10157656072528718