Νίκη Βίσση: Η ζωή μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής
Ελλάδα

Νίκη Βίσση: Η ζωή μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής

Νίκη Βίσση: Η ζωή μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής

Η Νίκη Βίσση αποφάσισε μαζί με την οικογένειά της να μην αφήσουν τον τόπο τους και μέσα από τις στάχτες, «έσωσαν» το υπόγειο, το ανακατασκεύασαν και περιμένουν από το κράτος τα χρήματα για να ξεκινήσουν την αναστήλωση και του υπόλοιπου σπιτιού.

«Βρισκόμαστε στο υπόγειο το οποίο ανακατασκευάσαμε μετά τη φωτιά, καθώς κι εδώ είχε πιάσει. Ήταν κοινή απόφαση όλης της οικογένειας να μην φύγομε από εδώ, γιατί εδώ είναι ο τόπος μας», δήλωσε αρχικά η Νίκη Βίσση στο Happy Day και συνέχισε:

«Ο χειμώνας ήταν δύσκολος. Έχουμε βάλει νάιλον πάνω από την οροφή για τη μόνωση και τα νερά».

Η οικογένεια έχει καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα, όμως όλα έχουν μείνει στάσιμα: «Έχουμε καταθέσει όπως και άλλοι γείτονες τους φακέλους για την ανακατασκευή του σπιτιού, αλλά δεν έχει προχωρήσει τίποτα ακόμα. Ειδικά για τα “κόκκινα σπίτια” δεν έχει προχωρήσει τίποτα».

Τέλος, όσον αφορά στον χαρακτηρισμό «αυθαίρετα» που κάποιοι θέλησαν γρήγορα να χαρακτηρίσουν, η Νίκη Βίσση απάντησε: «Τα σπίτια δεν είναι αυθαίρετα.  Έδωσαν οικοδομικές άδειες και τα νομιμοποίησαν. Γιατί πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ; Γιατί έχουμε ρολόγια της ΔΕΗ; Αυτή τη στιγμή δεν έχει δοθεί το επίδομα ενοικίου για όσους νοικιάζουν».