Μιχάλης Χατζηγιάννης: “Όταν η σχέση δύο ανθρώπων οικοδομείται σε αξίες, δύσκολα ταρακουνιέται”
Ελλάδα

Μιχάλης Χατζηγιάννης: “Όταν η σχέση δύο ανθρώπων οικοδομείται σε αξίες, δύσκολα ταρακουνιέται”

Μιχάλης Χατζηγιάννης: “Όταν η σχέση δύο ανθρώπων οικοδομείται σε αξίες, δύσκολα ταρακουνιέται”

Στο περιοδικό People και στον Γιώργο Πράτανο μίλησε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης με αφορμή και την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ με τη Δήμητρα Γαλάνη.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μπήκε από πολύ νωρίς στη δισκογραφία με το “Άγγιγμα Ψυχής” του Γιώργου Χατζηνάσιου. Τώρα κάνει έναν απολογισμό και αναφέρει:

” Είναι αυτονόητο ότι σε κάθε βήμα στη ζωή κάτι κερδίζουμε και κάτι χάνουμε. Από την άλλη, ποτέ δεν ήμουν ως χαρακτήρας των ανέμελων χρόνων. Δεν νιώθω ότι στερήθηκα κάτι (εξαιτίας της επιτυχίας που ήρθε νωρίς)“.

Πόσους φίλους μετράς;

Λίγους και καλούς.

Φοβήθηκες ποτέ μήπως σχηματιστεί γύρω σου μια αυλή;

Ποτέ δεν άλλαξε η ζωή μου τόσο ριζικά λόγω της καριέρας μου. Έχω ακόμα τις συνήθειες που είχα πάντα. Ποτέ δεν είχα έναν τόσο μεγάλο κύκλο ανθρώπων. Για εμένα, ποτέ δεν είχε αλλάξει τίποτε.

Έχει μετανιώσει για κάτι; “Για τίποτε δεν μετανιώνω… Τα λάθη μου τα αγαπώ. Είναι συχνά κομμάτι της ζωής μου που παρουσιάζει ενδιαφέρον”.

Ο απολογισμός των 40

Η έλευση των 40 δεν συνεπάγεται κάποια ξαφνική σωματική αλλαγή. Επηρεάζει κυρίως την ψυχολογία μας. Από την άλλη δεν πιστεύω πως σου φέρνει αυτόματα και εξυπνάδα. Είναι μια ηλικία κατά την οποία όπως έχει διαχυθεί στο DNA μας ο άντρας θα πρέπει να κάνει έναν πρώτο μεγάλο απολογισμό της ζωής του. Τα 40 φέρνουν και διάφορα υπαρξιακά ζητήματα, βέβαια. Βλέπεις την 20ετία που έζησες και αναλογίζεσαι τα πεπραγμένα σου”.

“Θα έλεγα πως ήμουν πάντοτε εγκρατής και καχύποπτος απέναντι σε πράγματα και καταστάσεις, οπότε αυτό με έκανε περισσότερο συγκρατημένο” είπε ο Μιχάλης για τον εαυτό του.

Η πατρότητα, ο γάμος και η σχέση του με την Ζέτα

Ο Μιχάλης μίλησε και για το ενδεχόμενο γάμου και παιδιών αλλά και για τα όσα γράφονται για εκείνον και τη Ζέτα Μακρυπούλια.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Ζέτα Μακρυπούλια

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Ζέτα Μακρυπούλια

Σε αγχώνει η ιδέα του να γίνεις πατέρας;

Η ολοκλήρωση ενός ανθρώπου είναι η οικογένεια. Το θεωρώ απαραίτητο για την προσωπική ολοκλήρωση. Δεν θέλω να με αγχώνει γιατί είναι κάτι που έχω στο μυαλό, είναι στην ιδιοσυγκρασία μου και εφόσον υπάρχουν οι συνθήκες νομίζω πως θα γίνει με κάποιον τρόπο.

Έχεις κάποιο φόβο για τον γάμο;

Όλα είναι μέσα στη ζωή και μου αρέσει να είναι αυθεντικά, αντίθετα με τους κωδικούς και τους κώδικες.

Σε έναν χρόνο θα κλείσετε 10 χρόνια σχέσης με τη Ζέτα. Πόσο σε έχει διαμορφώσει ο συγκεκριμένος δεσμός σε αυτό που είσαι σήμερα;

Είμαστε οικογένεια. Άμα ζεις με έναν άνθρωπο 10 ολόκληρα χρόνια, σημαίνει ότι τον αγαπάς. Κι άμα αγαπάς, επιδιώκεις να διαμορφώνεσαι από τη σχέση σου μαζί του. Αυτό άλλωστε σημαίνει και η σχέση, ο δεσμός, που τον επιδιώκεις και που είναι το καύσιμο στο ταξίδι της ζωής. Διαφορετικά βαλτώνεις, φθείρεσαι και η αγάπη χάνεται.

Για τα όσα γράφονται για τον χωρισμό του: “Πραγματικά δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί γράφονται αυτά τα πράγματα. Είναι όμως κατανοητό για ένα μέρος του κόσμου που με κάποιον τρόπο συνδέεται και μπαίνει στο σπίτι σου ότι δημιουργείται μία σχέση οικειότητας. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να μαθαίνουν για σένα.”

Για το αν τα δημοσιεύματα έκαναν κακό στη σχέση του με τη Ζέτα: “Όταν η σχέση δύο ανθρώπων οικοδομείται σε αξίες, δύσκολα ταρακουνιέται. Τα επιφανειακά και εκ του πονηρού σχόλια μπορεί στην αρχή να απασχολούν τον νου αλλά γρήγορα ξεχνιούνται”.

Ζηλεύει; “Η ζήλια στη ζωή είναι σαν τη ζάχαρη. Η μεγάλη δόση βλάπτει. Τη χρησιμοποιώ αλλά σε μικρές δόσεις”.