Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Kerry Kennedy: Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
Ελλάδα

Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Kerry Kennedy: Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Kerry Kennedy: Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Την εμβληματική δράση του Ιδρύματος Robert F. Kennedy αναφορικά με την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς και την αμέριστη και ενεργό συμπαράσταση της κας Kerry Kennedy στον αγώνα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τόσο την κυρία Kennedy όσο και την πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τις οποίες συνόδευε και ο κ. Ted Kennedy με τη σύζυγό του.

Η κυρία Kennedy – η οποία είναι κόρη του δολοφονημένου Robert Kennedy- βρέθηκε προ ημερών στην επίδειξη μόδας της Μαίρης Κατράντζου στο Σούνιο μαζί με άλλες σημαντικές προσωπικότητες.

H κυρία Βαρδινογιάννη, ο Ted Kennedy με τη σύζυγό του, η Kerry Kennedy και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Αναφερόμενος στη στάση της κυρίας Kennedy σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, σημείωσε ότι η συμπαράστασή της υπερβαίνει, κατά πολύ, τα όρια της Ελλάδας.

Υπογράμμισε δε ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην κοιτίδα τους επιβάλλεται, πρωτίστως και κυρίως, από τις αρχές και τις αξίες του κοινού μας Πολιτισμού, τις οποίες προσβάλλει βάναυσα η εμμονή του Βρετανικού Μουσείου να καλύπτει, ασυστόλως, την βάρβαρη πολιτιστική τυμβωρυχία και κλοπή του Έλγιν πριν από δύο, και πλέον, αιώνες.

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση του ΠτΔ με την κυρία Kennedy

Από την πλευρά της, η κα Kennedy ευχαρίστησε για τη συνάντηση και υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια πολιτιστική κληρονομιά, η οποία θα πρέπει να επανενωθεί και να βρεθεί ξανά στο «λίκνο της», εδώ στην Ελλάδα, προκειμένου να την απολαμβάνουν τόσο οι Έλληνες όσο και να μπορεί να τη δει ο κόσμος στο φυσικό της περιβάλλον.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αφού αναφέρθηκε στους δεσμούς που ενώνουν την Ελλάδα και τον Πολιτισμό της με την οικογένεια Kennedy, τόνισε πόσο σημαντική είναι η συμβολή της Kerry Kennedy στις προσπάθειες της χώρας μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Της απηύθυνε πρόσκληση τόσο σε εκείνη όσο και στο ζεύγος Ted Kennedy για την επετειακή εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί για τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ιδιαίτερη αγάπη τους για την Ελλάδα και τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Πηγή: ΑΠΕ