Μαρία Μπακοδήμου: “Είχα ένστικτο στο λάθος”
Ελλάδα

Μαρία Μπακοδήμου: “Είχα ένστικτο στο λάθος”

Μαρία Μπακοδήμου: “Είχα ένστικτο στο λάθος”

Στο περιοδικό People και στον Μαρίνο Βυθούλκα μίλησε η Μαρία Μπακοδήμου.

Η παρουσιάστρια ανήκει και επισήμως στο δυναμικό του Open μετά την αποχώρησή της από τον ΣΚΑΪ.

«Από τον ΣΚΑΪ μου έγινε μια πρόταση, την οποία δεν βρήκα ελκυστική. To Power of Love δεν θα ήθελα να το παρουσιάσω ακόμα κι αν γινόταν ξανά. Ήταν κάτι που είχα πει και στην παραγωγή του παιχνιδιού. Θεωρώ πως έκανε τον κύκλο του με εμένα στην παρουσίαση. Επιπλέον, δεν ήθελα να βρίσκομαι για ακόμα μία χρονιά εκτός Ελλάδας. Βέβαια, έζησα πανέμορφα στην Τουρκία. Η δε Κωνσταντινούπολη έχει καταπληκτική ενέργεια. Ήταν κάτι που ένιωθα κάθε φορά που προσγειωνόμουν στην Πόλη. Την αγάπησα» αποκαλύπτει στο People.

Τα νέα projects της Μαρίας

Τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να τη δούμε πρώτη φορά στην παρουσίαση τηλεπαιχνιδιού (“Ένας για όλους”).

Το δεύτερο πρότζεκτ που πρόκειται να παρουσιάσει έχει άμεση σχέση με τη μόδα και το στιλ.

«Η συγκεκριμένη εκπομπή θα ασχοληθεί με το makeover. Μια γυναίκα που για κάποιο λόγο μπορεί να έχει αφήσει τον εαυτό της έρχεται σε εμάς, ύστερα από προτροπή είτε ενός φίλου είτε ενός συγγενή, ώστε να ανανεώσει την εικόνα της μέσα από τις στιλιστικές συμβουλές που θα της δώσουμε», λέει στο περιοδικό.

«Είχα πάρα πολλές κόντρες με τους γονείς μου”

«Την αγαπάω πολύ τη μητέρα μου. Κι εκείνη με αγαπά. Εδώ και αρκετά χρόνια ο πατέρας μου έχει φύγει από τη ζωή, οπότε είμαστε πολύ δεμένες. Βέβαια, η μητέρα μου είναι πολύ ανεξάρτητη. Ζει στο Μεσολόγγι και δύσκολα μετακινείται από εκεί, διότι φροντίζει τον κήπο της και τα λαχανικά της. Είναι farmer και θεωρώ πως αυτή της η ασχολία, εκτός από το να της δίνει χαρά, την κρατάει δραστήρια και υγιή. Όσο μεγαλώνω, η σχέση μεταξύ μας γίνεται όλο και καλύτερη, γιατί σιγά σιγά λύνονται τα θέματα που έχει μια κόρη με τη μαμά της. Οι περισσότερες κόρες έχουν θεματάκια με τις μαμάδες τους. Ειδικά όταν η κόρη είναι γύρω στα 30, θεωρώ πως οι σχέσεις τους είναι αρκετά τεταμένες και υπάρχουν ρήξεις. Μετά, όμως, τα θέματα με τους γονείς μας πρέπει να τα λύνουμε και να τους αποδεχόμαστε».

https://www.instagram.com/p/B12F1MhCXrG/?utm_source=ig_web_copy_link

«Είχα πάρα πολλές κόντρες με τους γονείς μου. Ήθελα από μικρή να είμαι ανεξάρτητη και πιο ελεύθερη συγκριτικά με την ελευθερία που μου έδιναν. Από την άλλη, οι δικοί μου φοβούνταν μη μου συμβεί κάτι κακό και ήταν πιο μαγκωμένοι. Και οι δυο ήταν αρκετά συντηρητικοί. Δεν με άφηναν να βγαίνω έξω μέχρι αργά, αλλά ούτε και σε πάρτι. Αυτός ήταν και ένας λόγος που όταν αποφάσισα να δώσω εξετάσεις για να μπω στο πανεπιστήμιο, δήλωσα μόνο τις σχολές της Θεσσαλονίκης, ώστε να φύγω από το σπίτι. Προσπάθησαν να με δελεάσουν να δηλώσω σχολές στην Αθήνα, προτείνοντάς μου μάλιστα να μου αγοράσουν και αυτοκίνητο για να πηγαίνω όπου θέλω. Όμως, δεν έκανα πίσω και δεν άλλαξα γνώμη. Σκέψου πως ακόμα και ως φοιτήτρια δεν είχε τύχει να γνωρίσω κάποιο αγόρι μου στους γονείς μου. Ο πατέρας μου ήταν πολύ αυστηρός».

Η Μαρία και οι γιοι της

Η Μαρία Μπακοδήμου έχει δύο γιους από τον γάμο της με τον Δημήτρη Αργυρόπουλο.

Ο Νικήτας τον Νοέμβριο θα γίνει 19 και είναι δευτεροετής φοιτητής media στο Μπράιτον.Ο Άρης είναι 17,5 ετών και του απομένει μία σχολική χρονιά ώστε να αποφοιτήσει από το Λύκειο.

“Αυτό που με ενδιαφέρει ως μητέρα είναι η ευτυχία τους και να μπορώ μαζί με τον πατέρα τους να τους προσφέρουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια που θεωρούμε ότι θα τους δώσουν γερές βάσεις για την εξέλιξή τους. Κι επίσης, όταν φεύγουν τα παιδιά από το σπίτι, είναι μια τεράστια ευκαιρία να κάνουν οι μαμάδες ένα restart και να προσφέρουν περισσότερο χρόνο στον εαυτό τους» τονίζει.

https://www.instagram.com/p/Bu3R8cAgZbA/?utm_source=ig_web_copy_link

«Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν με όρια. Διαφορετικά δεν είναι τα ίδια ευτυχισμένα. Ειδικά όταν είναι ανήλικα, τα όρια τους δημιουργούν την ασφάλεια ότι κάποιος τα προστατεύει. Με τα παιδιά μου, αν και υπήρξαν εντάσεις, πάντα μιλούσαμε και συζητούσαμε. Το γεγονός ότι χωρίσαμε νωρίς με τον πατέρα τους μου δημιουργούσε την ενοχή ότι δεν τους έχω προσφέρει μια ολοκληρωμένη οικογένεια με μαμά και μπαμπά που είναι μαζί και ενωμένοι. Αυτή λοιπόν η ενοχή πολλές φορές με έκανε να μην τους χαλάω χατίρι. Από εκεί που τους έβαζα κάποια όρια, υποχωρούσα και τα έκανα πολύ πιο ελαστικά για να μην τα στενοχωρήσω» παραδέχεται.

https://www.instagram.com/p/BryYH1mAyq3/?utm_source=ig_web_copy_link

“Πάντα είχα έναν φόβο με τις σχέσεις και τη δέσμευση”

«Για τα προσωπικά μου δεν μιλάω. Αν ήμουν με κάποιον που θα το δήλωνα, θα το είχατε μάθει» απαντάει.

«Ιδανικές συνθήκες είναι να υπάρχει ένας άνθρωπος που να σου εμπνεύσει τη συγκατοίκηση. Όταν μια σχέση δοκιμαστεί και αισθανθείς ότι με αυτό τον άνθρωπο ταιριάζεις, έχεις κοινούς παρονομαστές και κοινές αξίες, θέλεις να κοιμάσαι και να ξυπνάς μαζί του» ξεκαθαρίζει.

Έχει κάνει λάθη;

«Είχα ένστικτο στο λάθος» λέει γελώντας και συνεχίζει: «Έχω κάνει πολλές λάθος επιλογές και μάλλον τις έχω κάνει επίτηδες. Πάντα είχα έναν φόβο με τις σχέσεις και τη δέσμευση. Προτιμούσα να κάνω επιλογές οι οποίες να μη με οδηγήσουν σε μια σοβαρή σχέση που έπρεπε να διαχειριστώ, αλλά να κάνω επιλογές που ο αποχωρισμός θα ήταν πολύ εύκολος. Δεν θα άλλαζα τίποτα από αυτά που έχω ζήσει. Για κάποιο λόγο λειτουργούσα έτσι. Πλέον, θεωρώ πως το έχω ξεπεράσει».

Η Μαρία και ο χρόνος

https://www.instagram.com/p/Bqxe7fiA_mr/?utm_source=ig_web_copy_link

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν χαίρομαι που περνάει ο χρόνος. Από την άλλη, εύχομαι να ζω και να μεγαλώνω. Με το πέρασμα των χρόνων, αυτό που μας φοβίζει όλους είναι ο θάνατος. Το τέλος. Εγώ θέλω να πεθάνω πολύ μεγάλη, ώστε να μπορέσω να ζήσω και να κάνω πράγματα. Την αγαπάω τη ζωή και συνεχώς βρίσκω πράγματα που μου αρέσουν και γι’ αυτό προσέχω τον εαυτό μου, τη διατροφή μου, το σώμα μου, κάτι που στο παρελθόν δεν το έκανα. Κι αυτά τα κάνω για να έχω μια ισορροπία σε όλα”.