Κώστας Γαβράς: Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας του στην Αθήνα
Ελλάδα

Κώστας Γαβράς: Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας του στην Αθήνα

Κώστας Γαβράς: Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας του στην Αθήνα

Σε πυρετώδεις ρυθμούς ξεκίνησαν τα γυρίσματα για τη νέα ταινία του Κώστα Γαβρά “Ενήλικες στο δωμάτιο”.

Η ταινία θα είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη Adults in the room.

Ήδη και οι πρωταγωνιστές έχουν ανεβάσει στο Instagram backstage φωτογραφίες από τα γυρίσματα.

https://www.instagram.com/p/Bv-4myNFzF4/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BwHERaInukT/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BwDMCKnnayI/?utm_source=ig_web_copy_link

Τα πρώτα γυρίσματα έγιναν στην Αθήνα και την πλατεία Κοτζιά και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Με ποιους τα έβαλε ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης;

Ο Κώστας Γαβράς απάντησε στο ΑΠΕ σχετικά με δημοσιεύματα για την υπαγωγή κινηματογραφικής ταινίας του στις προβλέψεις του Νόμου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης ο οποίος έχει βραβευθεί με ταινίες του στα Φεστιβάλ Καννών και Βερολίνου και έχει αποσπάσει βραβεία Όσκαρ, BAFTA και César δήλωσε:

«Κάνω ταινίες εδώ και πενήντα χρόνια. Έχω κριθεί τόσο εγώ όσο και οι ταινίες μου με τον χειρότερο αλλά και με τον καλύτερο τρόπο. Ποτέ όμως δεν γράφτηκε ότι χρηματοδοτήθηκα από μια κυβέρνηση για να προωθήσω την πολιτική της ή τα σχέδια της. Συνέβη αυτό στην Ελλάδα όπου ήρθα να γυρίσω ταινία για πρώτη φορά. Ένα μέρος του τύπου της χώρας από την οποία κατάγομαι με προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο».

Η διανομή των ρόλων

Ο Χρήστος Λούλης θα υποδυθεί το Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης τον Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Τάρλοου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Βαλέρια Γκολίνο τη Δανάη Στράτου, η Ζοσιάν Πινσόν την Κριστίν Λαγκαρντ, ο Ούλριχ Τουκούρ το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οι πρώτες φωτογραφίες δείχνουν τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη στο ρόλο του πρωθυπουργού και τον Χρήστο Λούλη στο ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη να έχουν πιάσει δουλειά και να υποδύονται τους ρόλους τους υπό τις οδηγίες του βραβευμένου σκηνοθέτη.

Η αρχική φημολογία ήθελε τον Γιάννη Στάνκογλου να παίρνει το ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά τελικά ο Χρήστος Λούλης είναι πολύ κοντά στο φυσίζ του πρώην Υπουργού.

Φωτογραφίες: NDP