Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Πιστεύω στον Κυριάκο Μητσοτάκη»
Ελλάδα

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Πιστεύω στον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Πιστεύω στον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες, ανακοίνωσε ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος. Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, όμως, ήταν η τοποθέτηση στη 12η θέση του ηθοποιού, Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

Ο ίδιος, λοιπόν, μέσα από μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν να εμπλακεί με την πολιτική, ξεκαθαρίζοντας ότι πιστεύει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός -μεταξύ άλλων- επισημαίνει: «Σ’ αυτές τις εκλογές θα κριθεί, στην ουσία, αν θα έχουμε μια νέα, αυτοδύναμη κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ισχυρό πρωθυπουργό, που θα μπορεί, ανεμπόδιστος από αναγκαστικούς συμβιβασμούς, να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Και αν νομίζεις πως είναι καλύτερο να μην έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση, κάνεις λάθος, για δύο λόγους: ο πρώτος είναι ότι, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, υπάρχει ορατός κίνδυνος να μην μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, να οδηγηθούμε ξανά σε εκλογές με απλή αναλογική και, ακολούθως, σε μια περίοδο ακυβερνησίας και ομηρίας απ’ τους σημερινούς κυβερνώντες, που θα μεγαλώσει την ζημιά που έχει ήδη γίνει στη χώρα. Ο δεύτερος είναι και ο πιο σημαντικός και μάλλον τον μαντεύεις: πιστεύω στον Κυριάκο. Σου θυμίζω πως αυτός ο κεντρώος, φιλελεύθερος πολιτικός κατάφερε να εκλεγεί αρχηγός της Ν.Δ., ενός παραδοσιακού, συντηρητικού σχηματισμού, χάριν της κινητοποίηση πολιτών, εντός αλλά, σε μεγάλο βαθμό, και εκτός κόμματος, που είδαν τη σπάνια ευκαιρία να υποστηρίξουν, σε ένα κόμμα εξουσίας, κάποιον που είναι, επί της ουσίας, διαφορετικός. Έκτοτε, ο λόγος και οι πράξεις του έδειξαν πως έχει πράγματι, την δύναμη και την αποφασιστικότητα να αλλάξει, πρώτα το κόμμα του και μετά τη χώρα. Και μπορεί να εκφράσει, και να ενώσει ένα ευρύτερο τμήμα της κοινωνίας».

Σε άλλο σημείο της δημοσίευσής του, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αποκαλύπτει ότι στήριξε το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα του 2015 και προσθέτει: «Δεν ταυτίζομαι σε όλα με τη Ν.Δ. – έτσι κι αλλιώς σε κάθε μεγάλο κόμμα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και ιδέες. Δεν χρειάζεται όμως να ταυτίζεσαι, χρειάζεται απλώς να επιλέξεις, αφού σκεφτείς ψύχραιμα, την καλύτερη δυνατή λύση. Γιατί αυτό που, στην ουσία, θα κριθεί σ’ αυτές τις εκλογές είναι το αν θα μπορέσουμε, κάποια στιγμή σύντομα, όλοι μας, ό,τι κι αν ψηφίσαμε, να αφεθούμε επιτέλους απερίσπαστοι σε ό,τι αγαπάμε κι έχουμε επιλέξει, να πάρουμε σιγά-σιγά πίσω τις ζωές μας, που μας τις έκλεψαν η κρίση και ο διχασμός, και να αισθανθούμε πολίτες μιας κανονικής χώρας για την οποία θα είμαστε υπερήφανοι».

Δείτε την ανάρτησή του