Κατρίνα Τσάνταλη: Το άγνωστο πρόβλημα υγείας της και το σύστημα Μπράιγ στα βιβλία της
Ελλάδα

Κατρίνα Τσάνταλη: Το άγνωστο πρόβλημα υγείας της και το σύστημα Μπράιγ στα βιβλία της

Κατρίνα Τσάνταλη: Το άγνωστο πρόβλημα υγείας της και το σύστημα Μπράιγ στα βιβλία της

Την πιο συγκινητική και όμορφη είδηση της ημέρας είχε να δώσει σήμερα η Κατρίνα Τσάνταλη, το κορίτσι που γεννήθηκε για να στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων και των ζώων που έχουν ανάγκη!

Για όσους δεν την γνωρίζουν, η Κατρίνα ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση οινοποιίας, ωστόσο για εκείνους που είναι ενεργοί στα social media σίγουρα θα έχουν πετύχει κάποιο post της με το οποίο θα ζητά βοήθεια για κάποιο αδέσποτο ή κακοποιημένο ζωάκι.

Η Κατρίνα δίνει καθημερινά «μάχες» για τα ζώα και στηρίζει έμπρακτα κάθε προσπάθεια τόσο για εκείνα, όσο και για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Πέραν όλων των παραπάνω, είναι και συγγραφέας! Και μάλιστα, παιδικών παραμυθιών! «Το Σοφάκι & ο Ντο» και «Το μικρό αγόρι & τα 4 αβγά» είναι δύο βιβλία της που έχουν λατρέψει τα παιδιά.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε για την Κατρίνα Τσάνταλη είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με το ένα της μάτι, το οποίο ήταν και η αφορμή για να μεταφράσει τις δύο δημιουργίες της στο σύστημα Μπράιγ.

«Ξέρω ακριβώς αυτόν τον φόβο για το σκοτάδι και καταλαβαίνω πως είναι σχεδόν αδύνατο να το καταλάβουν οι γύρω μας. Και καλύτερα. Είμαι πάρα πολύ τυχερή, καθώς η μελαχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια που μου διαγνώστηκε 12 χρόνια πριν είναι στο ένα μου μάτι και σε εξαιρετικά σπάνια μορφή. Έχω χάσει μέρος της όρασης μου σε αυτό το μάτι και τα τελευταία λίγα χρόνια είναι σταθερή η κατάσταση. Μέχρι σήμερα, με την ισορροπία που γίνεται με το απολύτως υγιές μάτι μου και την συνεχή ιατρική παρακολούθηση, δεν έχω προβλήματα στην καθημερινότητά μου. Πολύ σημαντικό για μια ασθένεια που οδηγεί στην τύφλωση και δεν υπάρχει προς το παρόν θεραπεία», αποκάλυψε με μήνυμά της στο Instagram και ανακοίνωσε την απόφασή της.

https://www.instagram.com/p/Bz-nUybiANW/?utm_source=ig_web_copy_link