Ηρώ Μπέζου: Υποψήφια για το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»
Ελλάδα

Ηρώ Μπέζου: Υποψήφια για το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»

Ηρώ Μπέζου: Υποψήφια για το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»

Ανάμεσα στις τέσσερις υποψηφιότητες για το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» βρίσκεται το όνομα της Ηρούς Μπέζου, για την ερμηνεία της στο έργο «Φιντανάκι».

Η κόρη του επιτυχημένου ηθοποιού, Γιάννη Μπέζου, διεκδικεί το βραβείο μαζί με τις Ευαγγελία Καρακατσάνη, Σίσσυ Τουμάση και Έλλη Τρίγγου.

Οι φετινές υποψήφιες για το βραβείο είναι:

  • Η Ευαγγελία Καρακατσάνη για την ερμηνεία της στο έργο «Το Τραμ με το όνομα Πόθος», που σκηνοθέτησε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
  • Η Ηρώ Μπέζου για την ερμηνεία της στο έργο «Φιντανάκι» σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
  • Η Σίσσυ Τουμάση για την ερμηνεία της στο έργο «Η Αγριόπαπια» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία
  • Η Έλλη Τρίγγου για την ερμηνεία της στο έργο «Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας» σε σκηνοθεσία Θάνου Σαμαρά στο Μπάγκειον

Το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»

Η τιμητική διάκριση στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη συνεκτιμά τη μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων ηθοποιών και τις υποκριτικές επιδόσεις τους.

Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου, στις 19:30, στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα).

Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (επίτιμη πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός και Ρένη Πιττακή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ