Ηρώ Μπέζου: Υποψήφια για το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»

Ηρώ Μπέζου: Υποψήφια για το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»


Πένυ Μακρή

Η κόρη του γνωστού ηθοποιού, Γιάννη Μπέζου, διεκδικεί το βραβείο για την καλύτερη γυναικεία θεατρική ερμηνεία νέας ηθοποιού

Ανάμεσα στις τέσσερις υποψηφιότητες για το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» βρίσκεται το όνομα της Ηρούς Μπέζου, για την ερμηνεία της στο έργο «Φιντανάκι».

Η κόρη του επιτυχημένου ηθοποιού, Γιάννη Μπέζου, διεκδικεί το βραβείο μαζί με τις Ευαγγελία Καρακατσάνη, Σίσσυ Τουμάση και Έλλη Τρίγγου.

Οι φετινές υποψήφιες για το βραβείο είναι:

  • Η Ευαγγελία Καρακατσάνη για την ερμηνεία της στο έργο «Το Τραμ με το όνομα Πόθος», που σκηνοθέτησε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
  • Η Ηρώ Μπέζου για την ερμηνεία της στο έργο «Φιντανάκι» σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
  • Η Σίσσυ Τουμάση για την ερμηνεία της στο έργο «Η Αγριόπαπια» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία
  • Η Έλλη Τρίγγου για την ερμηνεία της στο έργο «Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας» σε σκηνοθεσία Θάνου Σαμαρά στο Μπάγκειον

Το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»

Η τιμητική διάκριση στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη συνεκτιμά τη μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων ηθοποιών και τις υποκριτικές επιδόσεις τους.

Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου, στις 19:30, στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα).

Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (επίτιμη πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός και Ρένη Πιττακή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ