Gisele: Στο στόχαστρο Βραζιλιάνας υπουργού το διάσημο μοντέλο
Ελλάδα

Gisele: Στο στόχαστρο Βραζιλιάνας υπουργού το διάσημο μοντέλο

Gisele: Στο στόχαστρο Βραζιλιάνας υπουργού το διάσημο μοντέλο

Η υπουργός Γεωργίας της Βραζιλίας επέκρινε σήμερα τη Gisele, διότι υποστήριξε ότι η Βραζιλία είναι μια χώρα που αποψιλώνει τα δάση της. Ωστόσο, η νέα υπουργός της ακροδεξιάς κυβέρνησης Μπολσονάρου, πρόσθεσε ότι θα απευθύνει πρόσκληση στο διάσημο μοντέλο να αναλάβει καθήκοντα πρέσβειρας της χώρας της.

Η υπουργός Τερέζα Κριστίνα Ντίας ανέφερε στο Twitter ότι το μοντέλο θα λάβει σύντομα την πρόσκληση. Όλα αυτά, πριν καταφερθεί εναντίον της.

«Συγγνώμη, Gisele, θα έπρεπε να είσαι η πρέσβειρά μας, να λες ότι η χώρα σου προστατεύει (το περιβάλλον), ότι η χώρα σου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των χωρών παγκοσμίως που προστατεύουν (τα δάση) και να μην έρχεσαι εδώ και να λες άσχημα πράγματα για τη Βραζιλία χωρίς να έχεις γνώση των γεγονότων» επισήμανε η Ντίας στο ραδιοφωνικό δίκτυο του Σάο Πάολο Jovem Pan, νωρίτερα σήμερα.

Ουδέν σχόλιο από τη Gisele

Οι εκπρόσωποι του μοντέλου δεν έχουν προς το παρόν ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσουν τις δηλώσεις αυτές.

Η «στρατολόγηση» της διάσημης Βραζιλιάνας ως εκπρόσωπου τύπου για τη βιωσιμότητα στη χώρα, θα συνιστούσε μια τεράστια επιτυχία στον τομέα των δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης του προέδρου Ζαϊχ Μπολσονάρου. Κυβέρνηση που ανέλαβε καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων την “καθαρότητα” της βραζιλιάνικης φυλής και την εξάπλωση της οπλοκατοχής.

Ωστόσο, το όνομα της Gisele θα προσέδιδε κύρος στο κυβερνητικό σχήμα, αφού θα είχε στο πλευρό του μια επικριτή των ενεργειών του προκατόχου του σχετικά με τη χαλάρωση των περιβαλλοντικών νόμων.

https://www.instagram.com/p/Bsl9FWwgzai/

Η Gisele Bundchen, που είναι παντρεμένη με τον αστέρα του αμερικανικού φούτμπολ Tom Brady, ήρθε σε αντιπαράθεση δύο φορές με τον πρώην πρόεδρο Μισέλ Τεμέρ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αντικείμενο τις πολιτικές του για τη συρρίκνωση ή την εξάλειψη προστατευμένων περιοχών του Αμαζονίου.