Γιώργος Κιμούλης: “Ο Γιώργος Λάνθιμος ανήκει στον εαυτό του!”
Ελλάδα

Γιώργος Κιμούλης: “Ο Γιώργος Λάνθιμος ανήκει στον εαυτό του!”

Γιώργος Κιμούλης: “Ο Γιώργος Λάνθιμος ανήκει στον εαυτό του!”

Στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έδωσε συνέντευξη ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης. Μεταξύ άλλων μίλησε και την τάση των Ελλήνων να καρπώνονται ξένες νίκες, όπως στην περίπτωση του Γιώργου Λάνθιμου.

“Καταρχάς δεν είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν πως ο Λάνθιμος τους ανήκει ή μας ανήκει! Ο Λάνθιμος ανήκει στον εαυτό του, όπως όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν με δύναμη, με κόπο, μια καριέρα έξω από τα σύνορα. Είναι άνθρωποι οι οποίοι αναγκάστηκαν να φύγουν απ΄ αυτήν τη χώρα, είναι άνθρωποι τους οποίους ανάγκασαν να φύγουν, γιατί αν μπορούσε αυτή η χώρα να τους κρατήσει και να τους δώσει τη δυνατότητα να εκφραστούν με τον τρόπο που εκφράζονται τώρα εκτός ελληνικών συνόρων, ίσως δεν έφευγαν”, δηλώνει με έμφαση ο Γιώργος Κιμούλης.

“Δεν θεωρώ λοιπόν ότι μας ανήκουν για να μπορώ να πω πως είμαι υπερήφανος. Χαίρομαι που ένας νέος άνθρωπος εκφράζεται κι έχει μια σχέση με μένα επειδή είμαστε και οι δύο Έλληνες. Αλλά μέχρι εκεί. Είμαι ενάντιος σ΄ αυτήν την υστερία της επιτυχίας των άλλων”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Επίσης, ο Γιώργος Κιμούλης εξήγησε  με αρκετά αιχμηρό τρόπο γιατί δεν τον βλέπουμε στην τηλεόραση.

“Από την τηλεόραση απέχω συνειδητά, επειδή στις περισσότερες παραγωγές δεν δίδεται η δυνατότητα να κινηθείς πολύ πιο μακριά από μία… καλλιτεχνική αναξιοπρέπεια και αυτό δεν θα το ήθελα“, είπε.