Dolce & Gabbana: Γιατί ακύρωσαν το show τους στη Σανγκάη
Ελλάδα

Dolce & Gabbana: Γιατί ακύρωσαν το show τους στη Σανγκάη

Dolce & Gabbana: Γιατί ακύρωσαν το show τους στη Σανγκάη

Ο οίκος μόδας Dolce & Gabbana ακύρωσε την προγραμματισμένη (για τις 21/11) και πολυαναμενόμενη επίδειξη μόδας του στη Σανγκάη, έπειτα από την θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε μια σειρά διαφημίσεών του όπου εμφανίζεται μία Κινέζα να καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να φάει πίτσα, μακαρόνια και κανόλι (όλα ιταλικά πιάτα) χρησιμοποιώντας ξυλάκια.

Τα σχόλια και όσα έγραψε ο Stefano Gabbana

Ο σάλος φαίνεται ότι ανακινήθηκε από την πλατφόρμα Weibo, το κινεζικό Twitter, με περισσότερες από 120 εκατομμύρια αναγνώσεις έως το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς διασημότητες, όπως η πρωταγωνίστρια της ταινίας “Αναμνήσεις μιας Γκέισας”, Ζανγκ Ζιγί, ανάρτησαν επικριτικά σχόλια σε βάρος του ιταλικού οίκου μόδας.

Πολλοί χρήστες επισήμαναν ότι ενοχλήθηκαν από τον πατροναριστικό τόνο, όπως έκριναν, του αφηγητή της εκστρατείας “Eating with Chopsticks”.

Η αντιπαράθεση για τα διαφημιστικά σποτ κλιμακώθηκε αφότου σε κάποια screenshot που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο, εμφανίζεται ο σχεδιαστής Stefano Gabbana να διατυπώνει υποτιμητικά σχόλια για την Κίνα σε μια συνομιλία που έχει στο Instagram.

Το φημολογούμενο σχόλιο του Stefano Gabbana που πυροδότησε το σάλο στην Κίνα

Το φημολογούμενο σχόλιο του Stefano Gabbana που πυροδότησε το σάλο στην Κίνα

Ο οίκος μόδας απάντησε στο σάλο, πρώτα με μια απολογητική ανάρτηση στα κινεζικά, δηλώνοντας ότι χάκαραν τον λογαριασμό του Gabbana στο Instagram όπως και το λογαριασμό των Dolce & Gabbana και ότι τα σχόλια αυτά δεν έγιναν ποτέ από τον Stefano.

https://www.instagram.com/p/BqbjuT3nYa4/?utm_source=ig_web_copy_link

“Ο λογαριασμός μας στο Instagram έχει χακαριστεί. Το ίδιο και ο λογαριασμός του Stefano Gabbana. Το νομικό μας τμήμα διεξάγει έρευνα. Λυπούμαστε πολύ για τη δυσφορία που προκλήθηκε από αυτά τα αναληθή posts, σχόλια και μηνύματα. Τρέφουμε απεριόριστο σεβασμό για την Κίνα και το λαό της”, έγραψαν οι σχεδιαστές.

Μόλις σήμερα οι σχεδιαστές ανάρτησαν μια δημόσια συγγνώμη σε τρεις γλώσσες, κινεζικά, αγγλικά και ιταλικά.

https://www.instagram.com/p/BqhIhhhHTk4/?utm_source=ig_web_copy_link

Είχε προηγηθεί η χτεσινή τους ανάρτηση όπου απολογούνταν για ό,τι έγινε. Συγκεκριμένα, οι συνιδρυτές του οίκου Dolce & Gabbana σημειώνουν ότι: «όνειρό μας ήταν να παρουσιάσουμε στη Σανγκάη μια εκδήλωση φόρο τιμής, που θα ήταν αφιερωμένη στην Κίνα. Ό,τι συνέβη σήμερα ήταν ατυχές όχι μονάχα για εμάς, αλλά επίσης για όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν νυχθημερόν για να γίνει αυτό το σόου».

https://www.instagram.com/p/Bqchr5pHyPd/?utm_source=ig_web_copy_link

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Dolce & Gabbana πυροδοτούν αντιδράσεις στην Κίνα. Πέρυσι, μετά την προβολή διαφημίσεών τους δέχθηκαν επικρίσεις, καθώς κατηγορήθηκαν ότι δείχνουν μονάχα την άσχημη πλευρά της ζωής στην Κίνα.