Δήμητρα Παπαδήμα: «Δεν υπάρχει περίπτωση να παντρευτώ τον Γιάννη Μποσταντζόγλου»
Ελλάδα

Δήμητρα Παπαδήμα: «Δεν υπάρχει περίπτωση να παντρευτώ τον Γιάννη Μποσταντζόγλου»

Δήμητρα Παπαδήμα: «Δεν υπάρχει περίπτωση να παντρευτώ τον Γιάννη Μποσταντζόγλου»

Απόλυτα συνειδητοποιημένη στα όσα συμβαίνουν στη ζωή της και με σύμμαχο της κόρη της, Θαλασσινή, η Δήμητρα Παπαδήμα, συνεχίζει το «έργο» της παράλληλα με τη σχέση της με τον Γιάννη Μποσταντζόγλου.

«Εργάζομαι 30 χρόνια ως ηθοποιός, ενώ γράφω μυθιστορήματα και ποιήματα από το 1996, από τότε δηλαδή που γεννήθηκε η κόρη μου», δήλωσε στο People η Δήμητρα Παπαδήμα και αναφέρθηκε στην τελευταία ποιητική συλλογή της, η οποία σύμφωνα με τις κριτικές πραγματεύεται τις «αιματηρές» σχέσεις: «Ισχύει. Αλλά έχει διπλό νόημα, καθώς τα ποιήματα μιλάνε για τις σχέσεις εξ’ αίματος, τις οικογενειακές, αλλά και τις αισθηματικές μας σχέσεις».

«Πίστευα ότι δεν ήμουν ικανή να γίνω μάνα»

Η ηθοποιός έχει μία κόρη, τη Θαλασσινή, την οποία έχει αποκτήσει με τον Γιάννη Μποσταντζόγλου: «Με τον Γιάννη ήμασταν μαζί ήδη τρία χρόνια. Εκείνος ήθελε να κάνουμε παιδί. Εγώ από την άλλη, δεν θεωρούσα τον εαυτό μου ικανό να γίνει μάνα. Πίστευα πως το φορτίο είναι μεγάλο. Εκείνη την περίοδο εργαζόμουν στην τηλεόραση. Οπότε και το προσπαθούσαμε και δεν το προσπαθούσαμε. Όταν έγινε η σύλληψη το κατάλαβα αμέσως. Έχω μια ιδιαίτερη σχέση με τον εαυτό μου, αλλά και με το κορμί μου.Στην αρχή, ένιωσα ένα τράβηγμα στο στομάχι, το οποίο όσο περνούσαν οι μέρες γινόταν ολοένα και πιο δυνατό. Χωρίς να κάνω το τεστ, είπα στον Γιάννη πως είμαι έγκυος. Μια – δυο μέρες αργότερα, έκανα το τεστ και επιβεβαιώθηκα».

Ο φόβος για τον ερχομό ενός παιδιού

Η Δήμητρα Παπαδήμα δεν έκρυψε τη σκέψη της να διακόψει την κύηση: «Δεν σου κρύβω πως φοβήθηκα πολύ και σκέφτηκα να ρίξω το παιδί. Οι γιατροί μου έδωσαν ένα deadline για τη διακοπή της κύησης, αλλά τελικά αποφασίσαμε με τον Γιάννη να το κρατήσουμεΟι μήνες της εγκυμοσύνης κύλησαν απαίσια. Δεν μπορούσα να φάω τίποτα. Έτρωγα ένα κομματάκι ψωμί και ήταν σαν να είχα κατεβάσει ένα αρνί. Θυμάμαι πως με τον Γιάννη κάναμε βόλτες το τετράγωνο για να ρευτώ το ψωμί».

Η αναστάτωση στη σχέση του ζευγαριού

Ο ερχομός της Θαλασσινής άλλαξε τις ισορροπίες ανάμεσα στο ζευγάρι: «Ο ερχομός της λειτούργησε σ’ εμάς όπως και στα περισσότερα ζευγάρια. Ο Γιάννης αισθανόταν παραμελημένος και σε κάθε τσακωμό μου πέταγε “Από τότε που κάναμε παιδί, εγώ δεν υπάρχω”. Η προτεραιότητά μου ήταν όντως το παιδί. Κανονικά και ο πατέρας θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα το παιδί και όχι τη μάνα. Ο Γιάννης όμως ήταν – και ακόμα είναι – παιδί ο ίδιος και δεν μπορούσε να προσαρμοστεί. Περνάει μια αιώνια εφηβεία».

«Δεν παντρεύομαι»

Από το 1992 μέχρι και σήμερα, η Δήμητρα Παπαδήμα είναι μαζί με τον Γιάννη Μποσταντζόγλου, ωστόσο δεν το συζητάει καν για γάμο.

«Πριν από τον Γιάννη είχα κάνει έναν πολιτικό γάμο. Και ο Γιάννης ήταν παντρεμένος και έχει αποκτήσει ένα παιδί. Συναντηθήκαμε όμως και οι δύο χωρισμένοι σε ένα γύρισμα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια ο Γιάννης μου έχει κάνει πολλές φορές πρόταση γάμου. Και τώρα μου λέει να παντρευτούμε, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το παιδί μας παρακίνησε να μη μείνουμε μαζί»

Ο Γιάννης Μποσταντζόγλου «έτρεξε» το διαζύγιο της Δήμητρας Παπαδήμα, ενώ όταν γεννήθηκε η κόρη τους, ο ίδιος πήγε στο ληξιαρχείο για να την αναγνωρίσει και να πάρει το επίθετό του: «Το διαζύγιο από τον πρώτο μου γάμο μας το έβγαλε ο Γιάννης. Ήταν εκείνος που έτρεχε για τα χαρτιά. Μετά από αυτό δεν θέλησαν να ξαναπαντρευτώ. Μάλιστα, όταν γεννήθηκε η μικρά και επειδή δεν ήμασταν παντρεμένοι, το καρτελάκι της έγραφε το επίθετο μου. Το είδε ο Γιάννης και τρελάθηκε. Πήγε αμέσως, την αναγνώρισε και πήρε κατευθείαν το επίθετό του».

Σχετικά με το ότι δεν μένουν μαζί: «Έφυγε από το σπίτι το 2008. Το παιδί μας παρακίνησε να μην μείνουμε μαζί, διότι τσακωνόμασταν πολύ. Κάποια στιγμή η Θαλασσινή του είπε: “Μπαμπά δεν αντέχω άλλο. Καλύτερα να φύγεις από το σπίτι”. Αυτό, ήταν κάτι που σόκαρε τον Γιάννη. Στην αρχή είχε νοικιάσει ένα σπίτι πολύ κοντά στο δικό μου, πλέον όμως ζει στο πατρικό του στην Ακρόπολη».