Δαυίδ Καναβός: Η συγκινητική ιστορία του παίκτη του The Voice που έφυγε από τη ζωή
Ελλάδα

Δαυίδ Καναβός: Η συγκινητική ιστορία του παίκτη του The Voice που έφυγε από τη ζωή

Δαυίδ Καναβός: Η συγκινητική ιστορία του παίκτη του The Voice που έφυγε από τη ζωή

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Δαυίδ Καναβού συγκλόνισε το πανελλήνιο. Σε ηλικία 24 ετών ο τραγουδιστής που έγινε περισσότερο γνωστός μέσα από το The Voice, έφυγε από τη ζωή έπειτα από άνιση μάχη που έδινε από πολύ μικρή ηλικία με την ασθένεια της πρωτοπαθούς ανοσοανεπάρκειας.

Σήμερα ο πατέρας του Δαυίδ, Δημήτρης, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Μαζί σου” και μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου για τον αγωνιστή και μαχητή γιο του, αποκαλύπτοντας πως το παιδί του διαγνώσθηκε με την συγκεκριμένη ασθένεια από την ηλικία των 5μιση ετών, είχε κάνει 6 χειρουργεία στο αυτί και το μάτι, είχε καρκίνο του δέρματος, νικώντας όλες τις μάχες, εκτός από την τελευταία…

Η μάχη με την ανοσοανεπάρκειας

Ο κ. Δημήτρης μια ημέρα μετά την κηδεία του γιου του, μίλησε για την ασθένεια της πρωτοπαθούς ανοσοανεπάρκειας τονίζοντας πως ο Δαυίδ σε ηλικία 5μιση ετών είχε διασωληνωθεί για 2 μήνες και τελικά είχε καταφέρει να βγει νικητής σε αυτή την δύσκολη μονομαχία ζωής.

Με αυτή την ασθένεια ο οργανισμός δεν έχει αντισώματα και με μια απλή λοίμωξη, ίωση ή ένα κοινό κρυολόγημα ο ασθενής μπορεί να χάσει τη ζωή του. Η μόνη θεραπεία είναι η χορήγηση της Γ Σφαιρίνης, κάθε 15 ημέρες, αλλά αυτή η ασθένεια όταν βρει τον οργανισμό σε χαμηλή άμυνα μπορεί να του αποβεί μοιραία.

Ο πατέρας του Δαυίδ τόνισε πως το παιδί του προσπαθούσε να ζει όπως όλα τα παιδιά και ότι σε λίγο καιρό θα ολοκλήρωνε τις σπουδές του ως δάσκαλος. Στόχος του ήταν να ασχοληθεί με παιδιά με ειδικές ανάγκες, ενώ ακολουθούσε τον πατέρα του στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, όπου εργαζόταν.

Η συμμετοχή του στο The Voice

Για τη συμμετοχή του στο The Voice, μάλιστα, ενημέρωσε τους γονείς του τελευταία στιγμή, όταν αυτοί βρίσκονταν στο χωριό τους και συγκεκριμένα την ημέρα προβολής του επεισοδίου με την εμφάνισή του. Η μητέρα του δεν ήθελε ο Δαυίδ να πάει στο talent show, φοβούμενη μήπως ο γιος της κολλήσει κάποια ίωση από την πολυκοσμία που έχουν πάντα αυτά τέτοιες μεγάλες παραγωγές.

Τα 6 χειρουργεία και ο καρκίνος του δέρματος

Όπως είπε ο πατέρας του εκλιπόντος, ο 24χρονος είχε κάνει 6 χειρουργεία, τα 3 εκ των οποίων στο αυτί και τα άλλα 3 λίγο πιο κάτω από το μάτι, αφού είχε διαγνωσθεί με καρκίνο του δέρματος! Ο Δαυίδ έβγαινε πάντα νικητής, εκτός από την τελευταία μάχη που έδωσε, με τον οργανισμό του να είναι εξασθενημένος. Ο πατέρας του είπε πως από τις 14 Δεκέμβρη (2018) ο γιος του ήταν στον Ευαγγελισμό από τις 7 το πρωί περιμένοντας με πεταλούδα να κάνει εγκεφαλογράφημα, το οποίο έκανε στις 4 τα ξημερώματα…

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

https://streamable.com/82loz

Τον νεαρό τραγουδιστή γνωρίσαμε όλοι μέσα από την συμμετοχή του στο The Voice το 2017 και μας είχε καταπλήξει με την ωραία ερμηνεία του. Ο Δαυίδ είχε επιλέξει την ομάδα του Πάνου Μουζουράκη, ο οποίος μίλησε πρόσφατα για τον χαμό του εκφράζοντας την βαθιά θλίψη για την απώλεια του νεαρού καλλιτέχνη.