Bar Refaeli: Ύποπτη για φοροδιαφυγή στο Ισραήλ
Ελλάδα

Bar Refaeli: Ύποπτη για φοροδιαφυγή στο Ισραήλ

Bar Refaeli: Ύποπτη για φοροδιαφυγή στο Ισραήλ

Η ισραηλινή δικαιοσύνη εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του διάσημου Top Model Bar Refaeli για φοροδιαφυγή και σε βάρος των γονέων της για ξέπλυμα χρήματος, όπως έγινε γνωστό σε ένα δελτίο τύπου που δημοσίευσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το 33χρονο μοντέλο βαρύνεται με υποψίες ότι δεν δήλωσε εισοδήματα που εισέπραξε στο εξωτερικό το διάστημα 2009-2012, συνολικού ύψους 23 εκατομμυρίων σέκελ (5,4 εκατομμυρίων ευρώ).

Σε βάρος των γονέων της, Zipi και Rafi Refaeli, υπάρχουν ενδείξεις για ξέπλυμα χρήματος και θα κληθούν, όπως και η κόρη τους, προκειμένου να καταθέσουν προτού ενδεχομένως τεθούν υπό επίσημη έρευνα.

«Η εισαγγελία ενημέρωσε τη Bar Refaeli, τους Zipi και Rafi Refaeli, σε βάρος των οποίων εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγγείλει κατηγορίες για φοροδιαφυγή», τονίζεται στο δελτίο τύπου.

Πλασματική φορολογική κατοικία

Οι Ισραηλινοί που διαμένουν στο εξωτερικό δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τα εισοδήματά τους εκεί. Όμως, οι ισραηλινές αρχές κατηγορούν την καλλονή και τη μητέρα της ότι δημιούργησαν μια πλασματική φορολογική κατοικία στο εξωτερικό, ώστε να ξεγλιστρήσουν από τους βρόχους του φορολογικού συστήματος του Ισραήλ και να καταβάλουν λιγότερους φόρους.

Η Bar Refaeli, είχε κατηγορηθεί για ψευδή δήλωση σχετικά με την φορολογική κατοικία της και στο παρελθόν, ενώ είχε συλληφθεί και κατόπιν αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση το 2015.

Οι αρχές κατηγορούν επίσης το μοντέλο ότι διέμενε σε πολυτελή διαμερίσματα, που ήταν καταχωρημένα στο όνομα της μητέρας της και του αδελφού της.

Βαρύνεται επίσης με υποψίες ότι δεν δήλωσε στην εφορία δώρα κι εξυπηρετήσεις, όπως την ενοικίαση πολυτελών διαμερισμάτων ή οχημάτων αξίας «άνω του 1 εκατομμυρίου σέκελ» (235.000 δολάρια), εξήγησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πηγή ΑΠΕ/Φωτό: Mega Press