BAFTA 2019: Προελαύνει ο Γιώργος Λάνθιμος στα βρετανικά βραβεία
Ελλάδα

BAFTA 2019: Προελαύνει ο Γιώργος Λάνθιμος στα βρετανικά βραβεία

BAFTA 2019: Προελαύνει ο Γιώργος Λάνθιμος στα βρετανικά βραβεία

Η ταινία The Favourite του Γιώργου Λάνθιμου, δικαίωσε τα προγνωστικά και απέσπασε το ήδη βραβείο της καλύτερης βρετανικής ταινίας κατά την απονομή των φετινών BAFTA.

Στην τελετή, που είναι σε εξέλιξη στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, η ταινία απέσπασε επίσης τα βραβεία Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Μακιγιάζ και Κομμώσεων ενώ η Rachel Weisz, η μία εκ των τριών πρωταγωνιστριών, τιμήθηκε με το βραβείο Β΄ Γυναικείου Ρόλου. Υποψήφια για το ίδιο βραβείο ήταν και η συμπρωταγωνίστριά της,  Emma Stone.

Η μαύρη κωμωδία εποχής του Λάνθιμου είναι υποψήφια συνολικά για 12 βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτά της καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας.

“Φτιάξαμε μια πολύ βρετανική ταινία, η υπόθεση είναι πολύ βρετανική”, σχολίασε νωρίτερα ο ίδιος ο Έλληνας σκηνοθέτης, μιλώντας από το κόκκινο χαλί στο πρακτορείο Reuters. “Είναι θαυμάσιο επειδή αναγνωρίζονται και οι συνεργάτες μου και για αυτό είμαι πολύ υπερήφανος”, πρόσθεσε.

Η δήλωση του Λάνθιμου

Ανεβαίνοντας για να παραλάβει το βραβείο, ο Λάνθιμος είπε” Είναι μεγάλη τιμή. Η ταινία πήρε 20 χρόνια για να γίνει και συνέβαλα στα τελευταία 10″. Επίσης ευχαρίστησε τις Olivia Colman, Emma Stone και Rachel Weisz λέγοντας: “Ευχαριστώ φυσικά τις τρεις πρωταγωνίστριες για τις οποίες δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος”.

Δείτε τη στιγμή που ο σκηνοθέτης φτάνει στο Royal Albert Hall με τη σύζυγό του:

Με στοιχεία από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC