Αθηνά Οικονομάκου: “Οι ανασφάλειές μου έχουν ισορροπήσει”
Ελλάδα

Αθηνά Οικονομάκου: “Οι ανασφάλειές μου έχουν ισορροπήσει”

Αθηνά Οικονομάκου: “Οι ανασφάλειές μου έχουν ισορροπήσει”

Η Αθηνά Οικονομάκου μίλησε στο περιοδικό Gala για το πόσο έχει αλλάξει η ζωή της από τότε που ήρθε στον κόσμο ο γιο της.

Παράλληλα, η ηθοποιός αποκάλυψε αν είναι ματαιόδοξη, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε ότι μία γυναίκα μπορεί να συνδυάσει την καριέρα με την οικογένεια.

Ο παράγοντας ματαιοδοξία

“Τη ματαιοδοξία που έχουμε όλοι προφανώς την ικανοποιούμε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Όποιος υποστηρίξει το αντίθετο, θα πει ψέματα. Ωστόσο επειδή έχω λάβει πολλή δημοσιότητα από πολύ μικρή, μπορώ  να πω ότι είμαι γεμάτη από αγάπη και από εκδηλώσεις θαυμασμού. Εννοείται ότι το εκτιμώ και το απολαμβάνω όταν συμβαίνει στο Instagram. Οι ανασφάλειές μου έχουν κάπως ισορροπήσει. Μου αρέσει η φωτογραφία και είναι έτσι φτιαγμένη η ζωή μου που δεν θεωρώ ότι πρέπει να κρύψω κάτι ή ότι κάνω κάτι ακραίο. Νιώθω τόσο καλά με όσα έχω αποκτήσει και έχω καταφέρει, για τα οποία έχω δουλέψει και έχω ιδρώσει χωρίς την παραμικρή βοήθεια. Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν. Αυτό με κάνει ακόμα πιο αυθεντική και αληθινή. Κάποιοι μου λένε “σου βγάζω το καπέλο” κι άλλοι “εντάξει μας έχεις ζαλίσει με τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Μη μας δείχνεις άλλο τον πλούτο”. Δεν κάνω αυτό όμως. Εγώ στη Σαντορίνη ζω σε ένα κανονικό σπίτι με τους φίλους μου που έρχονται και τους φιλοξενώ γιατί ο άντρας μου εργάζεται και λείπει, με το παιδάκι μου, με τον σκύλο μας, ζω μια κανονική καθημερινότητα μαγειρεύοντας, σκουπίζοντας, σφουγγαρίζοντας. Δεν έχω όμως λόγο να δείξω αυτό για να με συμπονέσει κάποιος και να πείσω ότι είμαι μια φυσιολογική κοπέλα. Δεν θεώρησα ποτέ ότι δεν είμαι φυσιολογική κοπέλα”, είπε χαρακτηριστικά.

Οι ενοχές και ο πρώτος αποχωρισμός με το παιδί της

“Πέρασα την περίοδο των ενοχών. Και πριν επιστρέψω στη δουλειά και κατόπιν, όταν άρχισα να δουλεύω για πολλές ώρες. Όμως βρήκε σχετικά γρήγορα την ισορροπία. Το σημαντικό για μένα είναι όταν είσαι με το παιδί σου να περνάς εποικοδομητικό χρόνο. Όχι απλώς χρόνο. Δεν είμαι της άποψης ότι είναι καλύτερο για ένα παιδί να ζει με μια μητέρα που δεν εργάζεται. Δεν λέω ότι είναι χειρότερο. Απλώς δεν ξέρω αν είναι πιο εποικοδομητικό”, είπε ακόμα.

Παράλληλα, η Αθηνά αποκάλυψε: Δεν σκέφτηκα ποτέ να τα παρατήσω όλα για να γίνω μητέρα. Σκέφτηκα ότι όλα συνδυάζονται και πλέον στην πράξη βλέπω ότι γίνεται. Όταν θέλεις, όλα μπορείς να τα συνδυάσεις. Αρκεί να έχεις όριο και μέτρο”.

Όσο για το τι αναθεώρησε έπειτα από τη γέννηση του γιου της Μάξιμου; “Δεν ξέρω αν αναθεώρησα. Σίγουρα με επηρεάζουν λιγότερο κάποια πράγματα και έχουν άλλα προτεραιότητα στη ζωή μου”, τόνισε η ηθοποιός.

Η εικόνα της και τα κιλά της εγκυμοσύνης

“Δεν είχα τέτοιου είδους αγωνία. Ακόμα και πριν γεννήσω, οι κρούσεις για να συνεχίσω στη σειρά ήταν συνεχείς. Δεν είχα αυτό το άγχος. Σχετικά με το ζήτημα των κιλών, παρότι πήρα 23 κιλά, δεν χρειάστηκε να πασχίσω πολύ για να τα χάσω. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν κάθεται λεπτό. Είμαι αεικίνητη. Κι αυτό βοηθά στο να χάσεις βάρος και να διατηρηθείς fit. Ειδικά τους πρώτους μήνες, όταν δεν είχα καμία βοήθεια με το παιδί, μπορεί να έτρωγα πρωινό στις 4 το απόγευμα και μέχρι τότε να μην είχα βάλει ούτε νερό στο στόμα μου από το τρέξιμο. Ένα νεογέννητο έχει πολλές ανάγκες και πολλές απαιτήσεις. Δεν μπορεί να το διανοηθεί άνθρωπος αν δεν έχει παιδί. Όταν λέω ότι δεν προλάβαινα να πιω ούτε νερό, κυριολεκτώ”, αποκάλυψε.