Αλέξανδρος Ρήγας: Το βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη και η σχέση του με τη Σοφία Μουτίδου
Ελλάδα

Αλέξανδρος Ρήγας: Το βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη και η σχέση του με τη Σοφία Μουτίδου

Αλέξανδρος Ρήγας: Το βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη και η σχέση του με τη Σοφία Μουτίδου

Για τον Αλέξανδρο Ρήγα δεν υπάρχει πλέον προσωπική ζωή σύμφωνα με όσα δήλωσε στο περιοδικό People που κυκλοφορεί με το σημερινό Έθνος. Είναι ένας κύκλος που έχει κλείσει σε αντίθεση με το θέατρο και την τηλεόραση, στα οποία έχει ακόμα πολλά να δώσει.

Καμία κακία στη Σοφία Μουτίδου

Η ηθοποιός αποχώρησε από την παράσταση «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», ωστόσο ο Αλέξανδρος Ρήγας δεν είχε καμία κακή κουβέντα για την κουμπάρα του.

«Η Σοφία είναι άλλος ένας ιδιαίτερος άνθρωπος. Πολύ έξυπνη, πολύ καλλιεργημένη, πολύ ταλαντούχα. Την εκτιμώ βαθύτατα και δεν θα πω άσχημη κουβέντα για εκείνη, γιατί έχουμε φάει κι έχουμε πιει μαζί, έχω πάει στο σπίτι της, την έχω παντρέψει, έχω πάρει αγκαλιά το παιδί της, έχουμε κάνει άπειρα γέλια, δεν μπορώ όλα αυτά να τα παραβλέψω επειδή κάποια στιγμή κάτι στράβωσε.

Οι επαγγελματικές σχέσεις κάνουν έναν κύκλο. Μπορεί και στη δική μας σχέση να μπήκε μια άνω τελεία, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω ό,τι μου έχει χαρίσει πάνω στη σκηνή. Άσε που καμιά φορά δεν καταλαβαίνουμε τις προσωπικές, υγιείς φιλοδοξίες του άλλου και στεκόμαστε, χωρίς να το γνωρίζουμε, εμπόδιο στη διαδρομή του».

Ο Αλέξανδρος Ρήγας παραδέχεται ότι στις πρώτες του δουλειές ήταν σκληρός με τους συνεργάτες του:

«Τώρα καταλαβαίνω, ύστερα από τόσα χρόνια, ότι έψαχνα τον χώρο μου και, επειδή ήμουν πιτσιρίκος, αισθανόμουν ότι έπρεπε να τον ορίσω και με κάποιον τρόπο να επιβληθώ. Και αυτό σε κάνει να πέφτεις συχνά φασιστικές συμπεριφορές και αυταρχισμούς, που δεν ταίριαζαν ούτε με τους ανθρώπους με τους οποίος συνεργαζόμουν ούτε με την ιδιοσυγκρασία μου.

Μέχρι το 2005 οι συγκρούσεις μου ήταν έντονες, είχα άσχημες περιόδους και αδίκησα ανθρώπους. Έπρεπε όλοι να γυρίζουν γύρω από τον τρόπο που εγώ σκέφτομαι και δουλεύω. Για θέματα που μπορούσαν να λυθούν με μια απλή κουβέντα εγώ ήμουν έτοιμος ανά πάσα στιγμή για μάχη. Έχω μετανιώσει για όλα αυτά».

Πως ήταν εκείνα τα χρόνια της μαζικής επιτυχίας:

«Δούλευα ασταμάτητα. Την ίδια στιγμή έκανα μια ήσυχη, συντηρητική ζωή, πολύ έξω από εκείνο το ένδοξο lifestyle που ήθελα οι δεκαετίες 90s-00s. Δούλευα πολύ γιατί το τέρας μέσα μου δεν χόρταινε. Ήθελε κι άλλο, κι άλλο. Από το 2011 και μετά, έχασα δυο – τρεις φορές άγρια την μπάλα. Ένιωσα να διαταράσσεται η σχέση μου με το κοινό, κάπου χάθηκε η εμπιστοσύνη.

Ένιωσα αυτό το “κουραστήκαμε” και είχαν απόλυτο δίκιο γιατί όσα έκανα τότε σε θέατρο και τηλεόραση δεν ήταν από κέφι. Ήταν η ανάγκη να πιει αίμα το τέρας μέσα μου. Και το κοινό δεν είναι χαζό. Θα μπορούσα να έχω αποφύγει τότε κάποιες δουλειές, αλλά χωρίς το θέατρο και την τηλεόραση δεν έχω οξυγόνο».

Το «σκληρό» εγκεφαλικό

Ο δημιουργός αναφέρθηκε στο πρόβλημα της υγείας του.

«Στα 48 μου πέρασα ένα άγριο, σκληρό εγκεφαλικό. Έμεινα τότε έξι μήνες off και αναθεώρησα πολλά. Στις 5 Μαΐου κλείνω τα 54. Άρα, ζωηρά χρόνια – ακόμη και αν είμαι απόλυτα υγιής – δεν έχω πολλά. Γι’ αυτό θέλω να προλάβω να κάνω πράγματα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω απωθημένα».

Προσωπική ζωή στην άκρη

Ο Αλέξανδρος Ρήγας δεν ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα.

«Την έχω αφήσει συνειδητά στην άκρη. Όλες τις μάχες που έδωσα στον έρωτα τις έχασα ή έτσι αισθανόμουν», δήλωσε στο People και συνέχισε:

«Μέχρι τα 48 μου λειτουργούσα στα κόκκινα. Και τα ένσημα – βαρέα και ανθυγιεινά- μαζεύονται. Εκεί κατάλαβα ότι δεν με παίρνει άλλο το παιχνίδι των σχέσεων. Και δεν το λέω με παράπονο ή πίκρα. Αισθάνομαι γενικά ότι έκλεισε ένα κύκλος για μένα. Αναζητώ άλλα πράγματα, ακόμα και στη δουλειά μου.

Το κοινό μπορεί να θέλει μέχρι να πεθάνω να βλέπει από μένα πέντε γέλια και Δυο Ξένους, εμένα όμως η ψυχή μου θέλει άλλα πράγματα».