BAFTA: Απόψε η απονομή των βρετανικών Oscars
TV Gossip

BAFTA: Απόψε η απονομή των βρετανικών Oscars

BAFTA: Απόψε η απονομή των βρετανικών Oscars

Στραμμένα στο Λονδίνο είναι απόψε όλα τα φώτα  η απονομή των λεγόμενων “βρετανικών Oscars”, των βραβείων BAFTA. Για την Ελλάδα η βραδιά έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού τις περισσότερες υποψηφιότητες για BAFTA έχει συγκεντρώσει η ταινία The Favourite (“Η Ευνοούμενη”) του Γιώργου Λάνθιμου με συνολικά 12 στις κορυφαίες κατηγορίες.

Οι λεπτομέρειες της τελετής

Πολλά από τα μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου αναμένονται στο ιστορικό Royal Albert Hall για την τελετή απονομής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που ξεκινά στις 9.00 ώρα Ελλάδος.

Στην χώρα μας η τελετή θα μεταδοθεί live από τη Nova. Το red carpet με τις αφίξεις των διασήμων όμως θα μεταδίδεται live μέσω του Facebook και του Twitter της επίσημης σελίδας των BAFTA.

Την παρουσίαση έχει αναλάβει όπως και πέρυσι η  Asolutely Fabulous ηθοποιός Joanna Lumley.

Οι υποψηφιότητες του Λάνθιμου

Στην εκπληκτική ταινία του Λάνθιμου, η Olivia Colman υποδύεται τη βασίλισσα Άννα του 18ου αιώνα. Πρόκειται για ταινία εποχής που δανείζεται στοιχεία τόσο από την κωμωδία όσο και από το δράμα.

Η ταινία είναι υποψήφια στις κατηγορίες της Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Γιώργο Λάνθιμο, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερου Α’ Γυναικείου ρόλου (για την Colman) και δύο υποψηφιότητες για το βραβείο Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου για τις συμπρωταγωνίστριες της Colman, Rachel Weisz και Emma Stone, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής, Καλύτερου Σχεδιασμού Κοστουμιών, Καλύτερου Μακιγιάζ και Καλύτερου Μοντάζ.

Διαβάστε αναλυτικά τις κατηγορίες για τις οποίες είναι υποψήφιο το The Favourite αλλά και όλες τις υποψηφιότητες στο σχετικό θέμα μας

BAFTA: Σάρωσε τις υποψηφιότητες το “The Favourite”

Η Colman θα αναμετρηθεί για το βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου με την Glenn Close (η οποία όπως και η Colman βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα και είναι υποψήφια για την “Σύζυγο” ) και τη Lady Gaga για το “Ενα Αστέρι Γεννιέται”, την Viola Davis για τις “Χήρες” και την Melissa McCarthy για το “Μπορείς ποτέ να με συγχωρέσεις;”.

https://www.instagram.com/p/BtBnWhnlcAV/?utm_source=ig_web_copy_link

Τα παραλειπόμενα της τελετής

Πολλοί αστέρες αναμένεται να είναι παρόντες στην αποψινή τελετή, μεταξύ των οποίων οι Glenn Close, Rami Malek και φυσικά οι περισσότεροι πρωταγωνιστές των ταινιών που είναι υποψήφιες.

Στα παραλειπόμενα που εντοπίσαμε είναι και το παρακάτω βιντεάκι όπου η υποψήφια Melissa McCarthy δηλώνει ότι η ταινία του Λάνθιμου “της πήρε το μυαλό”.

Η Lady Gaga δεν αναμένεται να παραστεί, καθώς στις ΗΠΑ θα γίνει η τελετή απονομής των Grammy όπου είναι υποψήφια για βραβείο αλλά και θα τραγουδήσει.

Από τις υποψηφιότητες για τα βραβεία BAFTA αποσύρθηκε το όνομα του σκηνοθέτη της ταινίας “Bohemian Rhapsody” Brian Singer, μετά τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αγοριών. Ο Singer έχει αρνηθεί τις κατηγορίες αυτές, λέγοντας ότι δέχεται μια ομοφοβική επίθεση.

Και βασιλική παρουσία

Η τελετή των BAFTA θα έχει και βασιλική εσάνς αφού το Παλάτι του Κένσινγκτον έχει ανακοινώσει ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge θα παραστούν για δεύτερη χρονιά στα βρετανικά βραβεία.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ