Η Αννίτα Ναθαναήλ μιλά στο Znews για τη hot διαίτα που ακολουθεί
TV Gossip

Η Αννίτα Ναθαναήλ μιλά στο Znews για τη hot διαίτα που ακολουθεί

Η Αννίτα Ναθαναήλ μιλά στο Znews για τη hot διαίτα που ακολουθεί

Η Αννίτα Ναθαναήλ μίλησε στο Znews για μια νέα επαναστατική μορφή διατροφής που την βοήθησε να χάσει εύκολα και χωρίς στερήσεις όσα κιλά ήθελε. Κυρίως όμως βοήθησε τον άνδρα της που είχε μεγαλύτερη ανάγκη καθώς εμφάνισε σημάδια διαβήτη και έπρεπε να κάνει αυστηρή δίαιτα.

Τι ακριβώς είναι όμως η “διαλειμματική νηστεία” ή αλλιώς intermittent fasting, ένα από τα πιο hot trends διατροφής και δίαιτας μεταξύ των celebrities; Ας δούμε τι μας είπε!

Τι είναι η διαλειμματική νηστεία;

Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση, η οποία όμως υπήρχε από τα αρχαία χρόνια, διότι οι άνθρωποι δεν είχαν τη δυνατότητα να βρίσκουν τροφή όποτε ήθελαν. Δεν είναι ακριβώς δίαιτα, γιατί δεν στερείσαι αρκετά. Την έκανα γιατί μου άρεσε και ήθελα να χάσω 2-3 κιλά και τα έχασα γρήγορα. Παίζει ρόλο τι ανάγκες έχει ο κάθε ένας. Λέγεται διαλειμματική νηστεία και ουσιαστικά για 14 έως 16 ώρες, ανάλογα την περίπτωση, δεν τρως τίποτα. Το συκώτι έτσι ξεμένει από γλυκογόνο, δεν έχει να κάψει ενέργεια, γιατί ήδη κάψει όλες αυτές τις ώρες. Έτσι για να αντέξει ο οργανισμός καίει λίπος“, μας είπε.

Photo NDP

Photo NDP

Εγώ έτρωγα τα πάντα αλλά για 3 μήνες που έκανα αυτή την διατροφή παρέλειπα κάποια γεύματα. Τη χρησιμοποιώ όποτε νομίζω ότι το χρειάζομαι. Δηλαδή αν ένα βράδυ φάω πολύ την επόμενη μέρα κάνω ένα μεγάλο διάλειμμα και μετά τρώω κανονικά. Δεν σου απαγορεύει τι θα φας, αλλά πρέπει να ακολουθείς αυτό το μεγάλο διάστημα και μετά να τρως κανονικά. Γίνονται μεν συστάσεις για το ποιες τροφές είναι σωστές και ποιες πρέπει να αποφύγουμε, αλλά μόνο στη μορφή σύστασης“, μας εξηγεί η Αννίτα.

Το παράδειγμα του άνδρα της

Ο άνδρας μου έπρεπε να χάσει άμεσα 26 κιλά γιατί είχε μια τάση προς διαβήτη. Η ενδοκρινολόγος ζήτησε μια επιθετική διατροφή και μας πρότεινε αυτή τη νηστεία. Είχε κάνει αυστηρές δίαιτες, αλλά δεν είχαν το αποτέλεσμα που ήθελε γιατί ο οργανισμός είχε τελματώσει και δεν έχανε άλλα κιλά. Αυτή η νηστεία τον ενθουσίασε γιατί δεν τον κούρασε και έβλεπε αποτελέσματα. Μάλιστα είχε βρει ένα best seller βιβλίο για διατροφή και πρότεινε αυτή τη συγκεκριμένη νηστεία. Χαιρόταν που την έκανε!” μας είπε για τα ψυχολογικά οφέλη της δίαιτας.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10216813988877025&set=a.2107455480954&type=3&theater

Τα οφέλη και η ελευθερία στην διατροφή

“Η πεθερά μου που είναι 79 ετών έχασε 5 κιλά άμεσα. Το υπέροχο είναι αυτό πως τρως απενοχοποιημένα, αλλά επειδή κάνεις ένα μεγάλο διάλειμμα, ο οργανισμός συνηθίσει και μετά δεν τρως μεγάλες ποσότητες όπως παλιά. Ξέρεις ότι μετά τις 14 ώρες μπορείς να τρως ότι θέλεις, αλλά χωρίς να το καταλάβεις μειώνεις τις ποσότητες φαγητού. Είναι νηστεία με διαλείμματα. Όταν έρθει η ώρα να φας ξεχνάς τη δίαιτα. Εγώ το κάνω επιλεκτικά, όποτε νιώσω ότι το παράκανα την εφαρμόζω”.

Το μυστικό-τρικ της νηστείας

“Το πιο μεγάλο τρικ της διαλειμματικής νηστείας είναι πως μια ώρα πριν ξεκινήσεις να τρως πρέπει να κάνεις γυμναστική. Μισή με μια ώρα άσκηση πριν το γεύμα σε βοηθάει να κάνεις καύσεις, γιατί ο οργανισμός έχει ξεμείνει από γλυκογόνο και αρχίζει να καίει λιπαποθήκες. Έστω λίγο περπάτημα είναι πολύ χρήσιμο”, μας είπε και μας παρέπεμψε στο παρακάτω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες.