“Το Κόκκινο Ποτάμι”: Καθήλωσε τους τηλεθεατές η σειρά του Open
Τηλεθέαση

“Το Κόκκινο Ποτάμι”: Καθήλωσε τους τηλεθεατές η σειρά του Open

“Το Κόκκινο Ποτάμι”: Καθήλωσε τους τηλεθεατές η σειρά του Open

Είχε όλες τις προδιαγραφές για να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό και τελικά τα κατάφερε.

Ο λόγος για την μεγάλη παραγωγή του Open και του Μανούσου Μανουσάκη, “Το Κόκκινο Ποτάμι”.

Η νέα δραματική σειρά του καναλιού καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό με το διπλό επεισόδιο της πρεμιέρας φτάνοντας σε συνολική τηλεθέαση το 31,6%.

Είναι ουσιαστικά άλλη μία απόδειξη ότι η “καλή” τηλεόραση μπορεί να βγει μπροστά και να αγκαλιαστεί από το κοινό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέταρτο 21:15-21:29 η τηλεθέαση άγγιξε το 35,6%.

Η διαφορά του με τους “αντιπάλους” του στη ζώνη προβολής του ξεπέρασε τις 10 μονάδες, αφού το The Voice έκανε ποσοστό 2,5% ενώ η πρεμιέρα του The Final Four έμεινε πίσω με 12% στο δυναμικό κοινό, σύμφωνα με τις πρώτες πρωινές μετρήσεις τηλεθέασης.

Καλογυρισμένο, με εξαιρετικό καστ, κοστούμια αλλά με βασικό του χαρακτηριστικό μία πολύ δυνατή ιστορία που αφορά τα βάσανα του ποντιακού Ελληνισμού, “Το Κόκκινο Ποτάμι” επικεντρώνεται στον έρωτα του Μίλτου και της Ιφιγένειας στις αρχές του 20ού αιώνα.

Μέσα από τον έρωτά τους ξετυλίγεται όλο το σκηνικό του ξεριζωμού των Ποντίων.

Ο Μανούσος Μανουσάκης δήλωσε πρόσφατα στο Znews ότι «Αν δεν ήταν αυτό το θέμα της σειράς, δεν νομίζω να επέστρεφα στην τηλεόραση».

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και σε αυτή τη σειρά δούλεψε συστηματικά για οργανώσει την ομάδα που τον πλαισίωσε τόσο πίσω όσο και μπροστά από τις κάμερες.

Μέσα από αλλεπάλληλα castings και συσκέψεις κατέληξε στην dream team της σειράς.

Έτσι είδαμε την ταλαντούχα Αναστασία Παντούση στον κεντρικό ρόλο της Ιφιγένειας και τον Ιωάννη Παπαζήση στον ρόλο του Μίλτου αλλά και έναν εξαιρετικό Κωνσταντίνο Καζάκο για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια με την Τάνια Τρύπη στον ρόλο των γονιών της Ιφιγένειας.

Η “νίκη” του “Ποταμιού” καταγράφηκε γλαφυρά και στα social αφού το hashtag #kokkinopotami ήταν πρώτο με τα περισσότερα και πιο κολακευτικά tweets.