Τηλεθέαση: Έγινε… «της Τρίτης»;
Τηλεθέαση

Τηλεθέαση: Έγινε… «της Τρίτης»;

Τηλεθέαση: Έγινε… «της Τρίτης»;

Βράδυ πρεμιέρας το χθεσινό για τον Λάκη Λαζόπουλο που επέστρεψε μετά από μεγάλη απουσία από τα τηλεοπτικά πράγματα. Αυτή τη φορά ήταν η συχνότητα του Open που υποδέχτηκε τον γνωστό καλλιτέχνη και το «Αλ Τσαντίρι» του.

Ο ανανεωμένος Λάκης υποδέχτηκε το κοινό του στο Αθηνών Αρένα και η νέα του εκπομπή, πέρα από τη σάτιρα της επικαιρότητας, πλέον απέκτησε άλλον ένα χαρακτήρα, αυτόν της ψυχαγωγίας μέσω της μουσικής χάρη στο «Αλ Σιχτίρι», που ακολούθησε το κυρίως μέρος του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ».

Η πρεμιέρα της εκπομπής άλλαξε τον χάρτη της τηλεθέασης της Τρίτης αφού το “Αλ Τσαντίρι Νιουζ” διεκδίκησε και πήρε μερίδιο από την “πίτα” της prime time.

Το κοινό, οι ηλικίες, οι περιοχές

Το δυναμικό κοινό της prime time επιβράβευσε τον Λάκη με 14,1%, με το κοινό της Θεσσαλονίκης να του δείχνει μεγαλύτερη προτίμηση. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

Η απήχηση της εκπομπής σημείωσε υψηλά νούμερα στους άνδρες και στις γυναίκες από 45 ετών και πάνω.

Συγκεκριμένα, από τους τηλεθεατές που παρακολούθησαν χθες το “Αλ Τσαντίρι” τα μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφηκαν στο ηλικιακό γκρουπ 55+, αφού 25,3% των ανδρών και το 19,4% των γυναικών αυτής της ηλικίας είδαν την εκπομπή.

Στο γκρουπ 45-54, η εκπομπή κατέγραψε ποσοστό 17,4% στους άνδρες και 18,2% στις γυναίκες.

Αλλά και στις νεαρότερες ηλικίες 25-44 το «Αλ Τσαντίρι» συγκέντρωσε 12,6 % στους άνδρες και 12% στις γυναίκες.

Σε επίπεδο πόλεων, η Αθήνα «κονταροχτυπήθηκε» με τη Θεσσαλονίκη αλλά η συμπρωτεύουσα έδειξε την αγάπη της στον Λαρισαίο καλλιτέχνη, αφού το 20,8% του κοινού της εκπομπής την είδε από τη Θεσσαλονίκη, το 17,2% από την Αθήνα και το 16,6 % από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Όσο για το οικονομικό προφίλ του κοινού της εκπομπής και του καλλιτέχνη, η στήριξη των λεγόμενων «μικρομεσαίων» στον Λάκη είναι δεδομένη με ένα 20,7% ενώ το αξιοσημείωτο 17,8% των τηλεθεατών ανήκαν σε ανώτερα και μεσαία κοινωνικά στρώματα.

Η πρεμιέρα του Λάκη Λαζόπουλου έβαλε και το Open συνολικά στο χάρτη των τηλεθεάσεων με διψήφιο νούμερο. Έτσι τα χθεσινά ποσοστά των καναλιών διαμορφώθηκαν ως εξής:

  • Star 21,6%
  • Alpha 15,8%
  • ANT1 13,3%
  • ΣΚΑΪ 13,1%
  • Open 11,5%