Η μάχη της τηλεθέασης: «Το Τατουάζ» πήρε την πρωτιά
Τηλεθέαση

Η μάχη της τηλεθέασης: «Το Τατουάζ» πήρε την πρωτιά

Η μάχη της τηλεθέασης: «Το Τατουάζ» πήρε την πρωτιά

Αν κάτι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι η δύναμη των αριθμών. Οι αριθμοί είναι οριστικοί και «απόλυτοι».

Κάτι τέτοιο ισχύει και για τα νούμερα της τηλεθέασης. Όσο και να τα κοιτάμε, ούτε θα αλλάξουν αλλά και αποκαλύπτουν μία πραγματικότητα.

“Το Τατουάζ” πέρασε μπροστά

Μιλώντας, λοιπόν, για αριθμούς, το χθεσινό επεισόδιο του «Τατουάζ» σημείωσε ένα εντυπωσιακό 25,1% έχοντας πάρει ένα εξίσου εντυπωσιακό lead 24,2% από «Το Σόι σου».

Άφησε έτσι δεύτερο το MasterChef με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 22,8 %.

Ίσως η ανακοίνωση ότι η αγαπημένη σειρά του Alpha οδεύει προς το τέλος της «έσπρωξε» περισσότερους τηλεθεατές να την παρακολουθήσουν.

Παρόλα αυτά, το MasterChef έχει κάθε δικαίωμα να λέει ότι πρόκειται για το πλέον επιτυχημένο concept της φετινής  prime time, διατηρώντας μια σταθερότητα στα ποσοστά τηλεθέασης.

Οι παίκτες με την ιδιαίτερη προσωπικότητα αλλά και το μπρίο των κριτών που έχουν μια πολύ «τηλεοπτική» κόντρα, με σπαρταριστές ατάκες μεταξύ τους, πείθουν το κοινό της βραδινής ζώνης που παρακολουθεί ένα καλοστημένο πρόγραμμα ριάλιτι.

To Survivor εξακολουθεί να κάνει χαμηλές πτήσεις (15,8%) σε σχέση με τα όσα έχει επενδύσει ο ΣΚΑΪ σε αυτό το πρόγραμμα, παρόλο που το παιχνίδι φαίνεται να έχει έντονες στιγμές.

Οι leaders και οι ουραγοί

Η χτεσινή βραδιά έβγαλε νικητή και σε επίπεδο καναλιών στην prime time ζώνη.

Η έκπληξη είναι ότι ο Alpha πέρασε μπροστά με 23,6% στο δυναμικό κοινό και ακολουθεί με 17,6% το Star, με διαφορά 6 ολόκληρων ποσοστιαίων μονάδων.

Τρίτος ήρθε ο ΣΚΑΪ με 14,8 % και στην τέταρτη θέση ο ΑΝΤ1 με ποσοστό 13,9%.

Οι “πρωινοί” και οι “βραδινοί”

«Το Πρωινό» ανέβασε κι άλλο τα νούμερά του φτάνοντας στο 20,7%  στο δυναμικό κοινό, ένιωσε όμως την «ανάσα» των «Κου Κου», που με καλεσμένο τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο του MasterChef σημείωσαν ποσοστό 19%.

Όσο για την μεταμεσονύκτια ζώνη, το «Βινύλιο» πήρε 18,1% του δυναμικού κοινού (παρά το ότι διαφημίστηκε από τον Αντώνη Κανάκη το θέμα της εκπομπής, που ήταν το σεξ), με την Ελεονώρα Μελέτη να περνάει μπροστά με 20,9% για το «Μετά τα μεσάνυχτα».

Η Ελεονώρα είχε – μεταξύ άλλων- καλεσμένους τον Γιάννη Σαββιδάκη, καθώς και την καθαρίστρια που καταδικάστηκε για το πλαστό απολυτήριο.