Η μάχη της τηλεθέασης: Το MasterChef, μια επανάληψη και o Σον το πρόβατο
Τηλεθέαση

Η μάχη της τηλεθέασης: Το MasterChef, μια επανάληψη και o Σον το πρόβατο

Η μάχη της τηλεθέασης: Το MasterChef, μια επανάληψη και o Σον το πρόβατο

Το Παρασκευο-σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους πίνακες τηλεθέασης, από πολλές απόψεις.

Στα δεδομένα είναι ότι το MasterChef αύξησε τις μέρες παρουσίας του στο τηλεοπτικό ημερολόγιο και πλέον προβάλλεται καθημερινά και τις Κυριακές, κάτι που αυξάνει το ενδιαφέρον για την επιλογή του καναλιού. Γι’ αυτό ας δούμε τι συνέβη, μέρα με τη μέρα.

Παρασκευή

Δεύτερη Παρασκευή που το «Στην υγειά μας» εκπέμπει αυτήν την ώρα και μέρα και τα ποσοστά του δεν θεωρούνται ικανοποιητικά. Με ένα 11,8%, η προσθήκη του MasterChef και τις Παρασκευές δεν ευνόησε την εκπομπή, αφού το ριάλιτι μαγειρικής σημείωσε ποσοστό τηλεθέασης 28,2%.

Πολύ καλό ποσοστό πήρε και η σειρά «Η Επιστροφή» (ΑΝΤ1) με 22,4%.

Φαίνεται λοιπόν ότι το κοινό μπορεί να αλλάξει συνήθειες και να δεχτεί προσθήκες ή μετακινήσεις προγραμμάτων αλλά όχι όλων!

Σάββατο

Τρία είναι τα ιδιαίτερα τηλεοπτικά “σημεία” του Σαββάτου:

  • Το κοινό επιβραβεύει την εκπομπή του Νίκου Μάνεση, που μοιάζει να έχει αμεσότητα, φρεσκάδα, ποικιλία ειδήσεων και ρεπορτάζ με ποσοστό 28,3%. Ο αμέσως επόμενος σε ποσοστό – όσο απίθανο κι αν ακούγεται- είναι το “Σον, το πρόβατο”, με 12,2%. Και αν δεν σας έχουμε μιλήσει για αυτό το βρετανικό καρτούν, αυτό που έχουμε να σας πούμε είναι ότι ακόμα και η Βρετανία είχε χρόνια να δει παιδική σειρά animation να δίνει τόσο καλά νούμερα όσο αυτό το χαριτωμένο, τετραπέρατο και αεικίνητο πρόβατο!
  • Στη μεσημεριανή ζώνη η εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού κατέγραψε ποσοστό 20,5%. Εκ πρώτης όψεως είναι ένα ικανοποιητικό ποσοστό. Όμως το φαινόμενο Χάρης Ρώμας, δηλαδή το «Κωνσταντίνου και Ελένης», στην πολλοστή του επανάληψη, πέρασε μπροστά με 21,5%
  • Το Survivor με 19% πήρε κεφάλι χωρίς να έχει απέναντί του το MasterChef αλλά το «Πακέτο», που έμεινε πίσω με ποσοστό 15,4%

Κυριακή

Η χθεσινή βραδιά ήταν ομολογουμένως μια βραδιά υπερπαραγωγή για το YFSF. Εντυπωσιακά σκηνικά, μοναδικές σκηνικές παρουσίες από τους παίκτες και γενικά ένα θέαμα αντάξιο των παλιών καλών εποχών της ελληνικής τηλεόρασης.

Για άλλη μια Κυριακή, ο ΑΝΤ1 έπαιξε ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο, παρόλο που στο Survivor ποντάρουν στις «διορθωτικές κινήσεις» όπως η ανακοίνωση ότι στο παιχνίδι μπαίνει η Κατερίνα Δαλάκα.

Τα νούμερα όμως δείχνουν ότι οι Κυριακές ανήκουν στο YFSF με ποσοστό για αυτήν την Κυριακή 24,3% έναντι 18,3 % του Survivor, που αύξησε ελαφρώς το ποσοστό του στο δυναμικό κοινό.

Οι νικητές και οι χαμένοι

Ποιοι έκοψαν το νήμα στο δυναμικό κοινό (18-54) σε επίπεδο καναλιών;

Παρασκευή: Star 20,7%, ΑΝΤ1 18,6 %, Alpha 11,8%, ΣΚΑΪ 11,1%

Σάββατο: ΣΚΑΪ 18,2%, Star 15%, Alpha 15%,  ΑΝΤ1 11,2 %

Κυριακή: ΑΝΤ1 23,5 %, ΣΚΑΪ 17,7%, Star 13%, Alpha 9,3%