Γιώργος Καπουτζίδης: Γιατί δεν είπε το όνομα «Βόρεια Μακεδονία»;
Νέα

Γιώργος Καπουτζίδης: Γιατί δεν είπε το όνομα «Βόρεια Μακεδονία»;

Γιώργος Καπουτζίδης: Γιατί δεν είπε το όνομα «Βόρεια Μακεδονία»;

Ο Γιώργος Καπουτζίδης την πρώτη φορά που κλήθηκε να πει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» στη Eurovision, επέλεξε έναν ιδιαίτερο τρόπο να το κάνει, ενώ την δεύτερη την ονομάτισε κανονικά.

«Δεν απέφυγα απολύτως τίποτα και δεν υπάρχει χειρουργική μαεστρία», είπε ξεκάθαρα στην εκπομπή «Καλύτερα Δε γίνεται» και τη Ναταλία Γερμανού και συνέχισε:

«Το όνομα το είπα πολύ ξεκάθαρα στην ανασκόπηση. Είναι Βόρεια Μακεδονία, αυτό έχει συμφωνηθεί και αυτό πρέπει να μάθουν και τα υπόλοιπα 200 κράτη, γι’ αυτό και κάνουμε συνέχεια συστάσεις, γιατί πολλοί έχουν μείνει στο Μακεδονία».

«Σε ανθρώπινο επίπεδο αυτό δεν έχει να κάνει με πολιτική. Την πρώτη φορά δεν είπα όντως Βόρεια Μακεδονία γιατί θέλω να καταλάβετε ότι από τη στιγμή που είμαι από τη Μακεδονία και εγώ και όλοι όσοι ζουν εκεί, έχουμε στεναχώρια. Δεν πρέπει να έχουμε ούτε οργή, ούτε φανατισμό αλλά θα μας δώσετε το δικαίωμα να έχουμε μια μικρή στεναχώρια», τόνισε για να προσθέσει:

«Είναι απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις που χειρίστηκαν αυτό το θέμα και δεν κατάφεραν να το λύσουν με καλύτερο τρόπο. Την πρώτη φορά λοιπόν εξέφρασα τη στεναχώρια μου και τη δυσκολία μου και τη δεύτερη φορά το είπα ξεκάθαρα. Ούτε πολιτική έκανα ούτε τίποτα, τώρα αν συγχύστηκαν κάποιοι μου είναι αδιάφορο».

Ο μεγάλος τελικός!

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για τη μεγάλη βραδιά.

«Τα κορίτσια είναι μια χαρά, είναι ευχαριστημένα και από την απόδοσή τους και από την αποδοχή που έχουν», τόνισε αρχικά και αναφέρθηκε στις υπόλοιπες συμμετοχές:

«Η Αυστραλία είναι εντυπωσιακή. Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει στη σκηνή».

Όσον αφορά στην Ελένη Φουρέιρα: «Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει κάθε φορά που τη βλέπουν. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο την αγαπούν και την εκτιμούν εδώ στο Ισραήλ».