Survivor: Η πρώτη ελληνική ασυλία και ο καινούριος κανόνας
Reality TV

Survivor: Η πρώτη ελληνική ασυλία και ο καινούριος κανόνας

Survivor: Η πρώτη ελληνική ασυλία και ο καινούριος κανόνας

Στο αποψινό επεισόδιο του Survivor, η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε δυνατά, κατάφερε να επικρατήσει και να πάρει την ασυλία, έστω και αν αυτή κρίθηκε στα τρία παιχνίδια. Έτσι, οι Τούρκοι πήγαν στο Συμβούλιο όπου υπέδειξαν τρεις παίκτες για αποχώρηση. Ο Ατζούν Ιλιτζαλί ανακοίνωσε έναν νέο κανόνα.

Ελληνική ομαδικότητα εναντίον τουρκικής εσωστρέφειας

Ο Παναγιώτης, σχολιάζοντας την τακτική των Τούρκων, είπε ότι θέλουν να κάνουν επεισόδια στο αγώνισμα, ιδίως όταν χάνουν, έτσι ώστε να «παγώνει» ο ρυθμός. Στόχος της ελληνικής ομάδας ήταν να νικήσει και στο δεύτερο παιχνίδι ασυλίας, προκειμένου να χαλάσει η ψυχολογία της αντιπάλων ακόμα περισσότερο. Η Αφροδίτη συμπλήρωσε ότι «τα κορίτσια είναι καταπιεσμένα» και το ότι ο Χικμέτ, μετά τη χθεσινή κόντρα του με τον Βασίλη, φέρνει αστάθεια.

Ο Χικμέτ δήλωσε πως δεν ήλεγξε την επιθετικότητά του, αλλά οι Έλληνες -όπως είπε- δεν αγωνίστηκαν τίμια. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ατακάν που ανέφερε: «Δεν μπορούμε να ανεχτούμε όλες τις συμπεριφορές τους». Η Μελίσα έκανε λόγο για «πόλεμο» σε περίπτωση ήττας και στο δεύτερο παιχνίδι ασυλίας.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=GPaUkXy1lbU]

Η πρώτη απώλεια των Τούρκων και η ασυλία των Ελλήνων

Ο Ερντέμ τραυματίστηκε στον ώμο του, κατά το χθεσινό αγώνισμα, και έτσι δεν μπορεί να συνεχίσει στο παιχνίδι. Ο Σάκης Τανιμανίδης έδωσε την ευκαιρία στις δύο ομάδες να φάνε σνακ πριν από τον στίβο μάχης. Οι παίκτες έπρεπε, στον στόχο, να ρίξουν ορισμένες κορύνες πάνω από ένα τραπέζι. Οι Τούρκοι επικράτησαν με 10-8 κι έφεραν τα πράγματα στα ίσια.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=e5zcgOiSgNM]

Η ασυλία, λοιπόν, κρίθηκε σε τρίτο παιχνίδι. Σε αυτό οι στόχοι ήταν δύο, εκείνοι που προηγήθηκαν στα άλλα αγωνίσματα (σ.σ. βολές σε καλάθι και κορύνες). Η Δήμητρα, μάλιστα, κατέρρευσε από την προσπάθεια που κατέβαλε κόντρα στη Σεντά.

Ο Χικμέτ έκανε ένα σοβαρό λάθος απέναντι στον Κυριάκο, καθώς ευστόχησε σε μόλις μία βολή, αντί για δύο, και επιχείρησε να ρίξει τις κορύνες. Τότε ο Σάκης Τανιμανίδης διέκοψε το παιχνίδι και ανάγκασε τον Τούρκο να επανορθώσει, αλλά ο παίκτης της ελληνικής ομάδας έφτασε στη νίκη, κερδίζοντας και την ασυλία με 3-1.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=TY8e8YVltsM]

Οι Τούρκοι που είναι υποψήφιοι και ο καινούριος κανόνας

Οι ατομικές ασυλίες πήγαν στον Μπορά και στη Σουντέ, που στη συνέχεια υπέδειξαν τον Ατακάν και τον Οκάι, αντίστοιχα, για αποχώρηση. Στο Συμβούλιο του Νησιού, η τουρκική ομάδα ψήφισε, επίσης, την Καντέρ. Οι παίκτες με την καλύτερη απόδοση, γι’ αυτή την εβδομάδα, ήταν ο Σπύρος, η Αφροδίτη, ο Χικμέτ και η Σεντά, οι οποίοι θα απολαύσουν ένα σνακ.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=V4fzAhBZEkM]

Βέβαια, τα νερά τάραξε η ανακοίνωση του Ατζούν Ιλιτζαλί για έναν καινούριο κανόνα στο παιχνίδι. Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος παρουσιαστής, για να μην διαταραχτεί η ισορροπία των ομάδων, πρέπει είτε οι άνδρες ή οι γυναίκες της μίας ομάδας να μην είναι περισσότεροι/-ες από δύο σε σχέση με την άλλη.