MasterChef: Ο ανίκητος Χρήστος, η «αυτοθυσία» του Τάσου και τα σχόλια των κριτών
Reality TV

MasterChef: Ο ανίκητος Χρήστος, η «αυτοθυσία» του Τάσου και τα σχόλια των κριτών

MasterChef: Ο ανίκητος Χρήστος, η «αυτοθυσία» του Τάσου και τα σχόλια των κριτών

Οι παίκτες της μπλε και κόκκινης ομάδας έμαθαν, απόψε, τα αποτελέσματα της ομαδικής δοκιμασίας. Ο Πάνος Ιωαννίδης έδωσε συγχαρητήρια στους διαγωνιζόμενους του MasterChef που αντεπεξήλθαν.

Η νικήτρια ομάδα και ο εκνευρισμός της Σπυριδούλας

Ο Μανώλης, ως αρχηγός της κόκκινης ομάδας, επέλεξε τρεις γυναίκες. Ο Τάσος, από την άλλη, διάλεξε τα άτομα με μαγειρικά κριτήρια, κάτι με το οποίο συμφώνησε και η Άλκηστις. Βέβαια, η Σπυριδούλα εκνευρίστηκε. Εντούτοις, η παίκτρια από την Κρήτη δήλωσε: «Η Σπυριδούλα πιστεύει ότι είναι η επόμενη Ελληνίδα MasterChef, ότι είναι η ομορφότερη του κόσμου. Μπαρούφες!».

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος εντόπισε αστοχία στο ρύζι, αλλά και στο τζατζίκι όσον αφορά στα πιάτα της κόκκινης ομάδας. Από την άλλη, υπήρχαν αδυναμίες στα μαυρομάτικα και στο ογκρατέν που σέρβιραν οι παίκτες με τις μπλε ποδιές.

Εν τέλει, νικήτρια αναδείχθηκε η κόκκινη ομάδα με 49 ψήφους έναντι 42 της μπλε. Έτσι, οι παίκτες της πρώτης απόλαυσαν ποικιλία αλλαντικών σε μια έξοδο με τον σεφ Γιάννη Αποστολάκη στα «Καραμανλίδικα».

https://twitter.com/masterchefgr/status/1106286226221473792

Οι κριτές, φυσικά, σχολίασαν και την εμπειρία τους με το ελικόπτερο. Ο Πάνος Ιωαννίδης είπε: «Εγώ πέρασα υπέροχα, οι άλλοι δύο μου κρατούσαν το χέρι».

Γιατί προσβλήθηκε η Άλκηστις;

«Πάμε σε τόσους φαντάρους και είχαν (σ.σ. στην κόκκινη ομάδα) τρεις γυναίκες» είπε ο Τάσος και η Άλκηστις αισθάνθηκε προσβεβλημένη: «Θα μπορούσε να μην το είχε πει. Επειδή έχω περισσότερα κιλά; Είμαι πιο όμορφη από αυτές και αληθινή».

Ο Σωτήρης Κοντιζάς επεσήμανε πως τα πιάτα της μπλε ομάδας δεν είχαν αρκετό αλάτι. Ο Τάσος έπρεπε να υποδείξει τον πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση και επέλεξε να θέσει τον εαυτό του.

Η Άλκηστις, ενόψει της δοκιμασίας για την ασυλία, είπε: «Το πρόβατο πρέπει να αρχίσει να γίνεται λύκος! Έχω ανάγκη την ασυλία, ξέρω ότι θα είμαι υποψήφια προς αποχώρηση. Δεν κοιτάζουν το σύνολο, αλλά ένα πράγμα».

Οι πατάτες και η ασυλία

Στο πρώτο στάδιο της ασυλίας, οι παίκτες όφειλαν να καθαρίσουν 10 κιλά πατάτες σε πέντε λεπτά. Οι τρεις που καθάρισαν τις περισσότερες και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση ήταν ο Χρήστος, ο Παντελής και ο Πάνος.

https://www.instagram.com/p/BvAD_qzAXws/?utm_source=ig_web_copy_link

Στην επόμενη φάση, οι τρεις παίκτες έπρεπε να κάνουν πατάτες τουρνέ μέσα σε 10 λεπτά. Ο Παντελής είχε τις συμβουλές του Σωτήρη Κοντιζά, ο Πάνος του Λεωνίδα Κουτσόπουλου και ο Χρήστος του Πάνου Ιωαννίδη. Τις περισσότερες έκοψαν ο Χρήστος και ο Πάνος.

Στην τελική φάση της δοκιμασίας για την ασυλία, ο Χρήστος και ο Πάνος έπρεπε να φτιάξουν chips πατάτας και σκορδαλιά σε 25 λεπτά. Εν τέλει, νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος για τέταρτη διαδοχική φορά.

https://www.instagram.com/p/BvAKagZnbHC/?utm_source=ig_web_copy_link