MasterChef: Ποιοι προκρίθηκαν στον τελικό του Silver Award;
Reality TV

MasterChef: Ποιοι προκρίθηκαν στον τελικό του Silver Award;

MasterChef: Ποιοι προκρίθηκαν στον τελικό του Silver Award;

Στο αποψινό επεισόδιο του MasterChef πραγματοποιήθηκε ο ημιτελικός του Silver Award, με δύο ζευγάρια, να παίρνουν το εισιτήριο για τον αυριανό (29/03) μεγάλο τελικό. Το έπαθλο είναι το ποσό των €10.000 και θα το διεκδικήσουν τρεις ομάδες.

Στην πρώτη δοκιμασία, οι δύο έγιναν ένα για χάρη μιας πίτσας και στη δεύτερη οι παίκτες έφτιαξαν φρέσκα ζυμαρικά.

Οι δύο σε μια ποδιά

Στην πρώτη δοκιμασία, τα τέσσερα ζευγάρια έφτιαξαν μια πίτσα μέσα σε 40′, αλλά σαν ένα. Η ιδιαιτερότητα αυτής της δοκιμασίας ήταν ότι οι παίκτες έπρεπε να δουλέψουν σαν ένα, καθώς τους ένωνε μια ποδιά. Έτσι, μπορούσαν να χρησιμοποιούν μόνο ένα από τα δύο χέρια τους. Η ζύμη και η σάλτσα για την πίτσα, βέβαια, ήταν ήδη έτοιμα.

Το καλύτερο αποτέλεσμα είχαν η Ιωάννα με τον Κωνσταντίνο και έτσι κέρδισαν 10′ πρόσθετου χρόνου στην επόμενη δοκιμασία.

Τα… δύσκολα ζυμαρικά και η διαφωνία της Μάγκυς

Στη δεύτερη δοκιμασία, που απεδείχθη δύσκολη, τα ζευγάρια όφειλαν να φτιάξουν ζυμαρικά. Τα δύο από τα τρία πιάτα έπρεπε να είναι γεμιστά με διαφορετικά μείγματα και το άλλο με μακρόστενα. Οι παίκτες είχαν στη διάθεσή τους 40′. Ο Κωνσταντίνος και η Ιωάννα είχαν 50′.

Όταν ο Τιμολέων δήλωσε πως θα φτιάξει η ελληνική καρμπονάρα, η Μάγκυ που παρακολουθούσε από τον εξώστη, διαφώνησε. Όπως είπε η παίκτρια του περσινού MasterChef, η λέξη «καρμπονάρα» έχει κατοχυρωθεί ως Π.Ο.Π. από την Ιταλία.

Ο Κωνσταντίνος Συμεωνίδης, όπως επεσήμανε ο Πάνος Ιωαννίδης, πρωτοτύπησε ως προς τη ζύμη των pasta. Ο παίκτης χρησιμοποίησε και μυρωδικά μέσα σε αυτήν ύστερα από παράδειγμα που είχε δείξει ο κριτής σε περσινό MasterClass.

Το μύδι και το τσίπουρο

Οι κριτές σχολίασαν το μοναδικό μύδι που υπήρχε στο πιάτο της Ιωάννας και του Κωνσταντίνου με τα fazzoletti. Έτσι, ο Δημήτρης Τσίκιλης από τον εξώστη ζήτησε τσίπουρο, με τον Χαράλαμπο να συμπληρώνει: «Ένα μύδι στα τρία».

Νικητές της δοκιμασίας αναδείχθηκαν οι Μανώλης/Σελίμ και Χρήστος/Αργύρης, που πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Παρασκευής (29/03). Το τρίτο ζευγάρι θα αναδειχθεί στο αυριανό επεισόδιο.

https://www.instagram.com/p/BvkK-46hpMY/?utm_source=ig_web_copy_link