MasterChef: Ο παίκτης που κέρδισε την ασυλία και η επίθεση στον Άλεξ
Reality TV

MasterChef: Ο παίκτης που κέρδισε την ασυλία και η επίθεση στον Άλεξ

MasterChef: Ο παίκτης που κέρδισε την ασυλία και η επίθεση στον Άλεξ

Μετά τη χθεσινή παρουσίαση των μενού των ομάδων του MasterChef στο σημερινό επεισόδιο, η ομαδικότητα, η αναπάντεχη επιλογή του 2ου αρχηγού του Παντελή, από τον 1ο αρχηγό τον Αλέξανδρο και η ποιοτική απόδοση των ομάδων ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς στο συμβούλιο με τους κριτές.

Οι κατηγορίες για τον Άλεξ

Αρκετοί παίκτες θεώρησαν πως ο Αλέξανδρος δεν επέλεξε τον Παντελή για αντίπαλο αρχηγό ως αντάξιο του, αλλά για λόγους στρατηγικής, είτε για να τον διώξει από το παιχνίδι, είτε για να έχει έναν αντίπαλο-αουσάιντερ. Ο ίδιος ο Παντελής είπε πως δεν ένιωθε έτοιμος για αρχηγός, ενώ ο Άλεξ αρνήθηκε τα όσα του καταλόγισαν.

Η Άλκηστις μάλιστα είπε πως ήθελε να είναι αρχηγός και ο Άλεξ το είχε μάθει από την ίδια, αλλά μπροστά σε κριτές και συμπαίκτες η Άλκηστις δεν ήταν τόσο επιθετική. Στις κάμερες τοποθετήθηκε και η Σπυριδούλα εναντίον του Άλεξ, σε αντίθεση με τους Τάσο και Σταμάτη που εξέφρασαν την άποψή τους μπροστά σε όλους.

 Νικήτρια η κόκκινη ομάδα

Οι βαθμολογίες των πιάτων έγιναν με άριστα το 50 λόγω των 5 κριτών. Η κόκκινη ομάδα συγκέντρωσε περισσότερους πόντους και κέρδισε ένα ταξίδι αναψυχής για μασάζ στη Θεσσαλονίκη.

Το πλεονέκτημα του αρχηγού που δεν… υπάρχει!

Σήμερα είδαμε πως δεν υπάρχει πια το  δικαίωμα πλεονεκτήματος για τον αρχηγό της ηττημένης ομάδας κι έτσι όλοι οι παίκτες θα δοκιμασθούν για να κερδίσει ένας την ασυλία. Ο παίκτης που θα κερδίσει την ασυλία θα πάρει τη λευκή ποδιά και θα χει δικαίωμα να ψηφίσει συμπαίκτη του για αποχώρηση, αλλά δεν θα μπορεί να ψηφιστεί από τους άλλους.

Οι δοκιμασίες ασυλίας

Δύο ήταν οι δοκιμασίες ασυλίας. Ο κάθε παίκτης έπρεπε να καθαρίσει 10 κοτόπουλα έχοντας 15 λεπτά χρόνο. Νικητές της πρώτης δοκιμασίας ήταν η Σπυριδούλα, ο Χρήστος και η Ιωάννα που πέρασαν στην επόμενη δοκιμασία με τα αυγά μάτια.

Εδώ η ταχύτητα ήταν μεγάλη για το ποιος θα κατάφερνε να τηγανίσει 15 αυγά πρώτος, με τον Χρήστο να παίρνει την ασυλία στα τελευταία δευτερόλεπτα από την Σπυριδούλα.

Στο επεισόδιο της Παρασκευής θα προκύψουν οι υποψήφιοι προς αποχώρηση.