MasterChef: Το «μπάμπουσκα» Mystery Box και η δοκιμασία με τα μαγειρευτά φαγητά
Reality TV

MasterChef: Το «μπάμπουσκα» Mystery Box και η δοκιμασία με τα μαγειρευτά φαγητά

MasterChef: Το «μπάμπουσκα» Mystery Box και η δοκιμασία με τα μαγειρευτά φαγητά

Το αποψινό επεισόδιο του MasterChef ήταν απαιτητικό, καθώς το Mystery Box έβαλε δύσκολα στους 11 παίκτες που συνεχίζουν. Η διαδικασία ήταν σε τρία επίπεδα, αλλά λίγοι ήταν οι τολμηροί που θέλησαν να φτάσουν μέχρι το τελευταίο. Στη συνέχεια, το τεστ δημιουργικότητας με μαγειρευτά φαγητά όρισε τον έναν αρχηγό της ομαδικής δοκιμασίας αυτή την εβδομάδα.

Όχι ένα αλλά τρία επίπεδα

Κάτω από το Mystery Box κρυβόταν ένα άλλο κουτί και δίπλα από αυτό δύο αχλάδια. Στους παίκτες δόθηκε η ευκαιρία να μαγειρέψουν κάτι με το συγκεκριμένο υλικό σε 30 λεπτά. Ο Χαράλαμπος, ο Πάνος, ο Σταμάτης, η Άλκηστις, η Σπυριδούλα και ο Παντελής σταμάτησαν εκεί.

Στη δεύτερη φάση αποκαλύφθηκαν και πιπεριές τσίλι, με συνολικό χρόνο 30 λεπτών. Η Ασημίνα σταμάτησε εκεί.

Στο τρίτο επίπεδο, το χταπόδι εμφανίσθηκε. Έτσι, ο Χρήστος, ο Ζαχίρ, ο Μανώλης και η Ιωάννα κλήθηκαν να το συνδυάσουν με το αχλάδι και τις πιπεριές τσίλι, δημιουργώντας ένα πιάτο σε 40 λεπτά.

Η Ιωάννα, ο Μανώλης και η Σπυριδούλα ήταν οι καλύτεροι, με την πρώτη να επικρατεί.

Τεστ δημιουργικότητας με φόντο την παράδοση

Οι κριτές ζήτησαν, στη συνέχεια, από την Ιωάννα να χωρίσει τους παίκτες σε τρεις παρασκευές (γιουβαρλάκια, φακές, ιμάμ), οι οποίοι κλήθηκαν να μαγειρέψουν κάτι παρεμφερές με… εστιατορικό τρόπο σε 45 λεπτά.

Η Ιωάννα στα γιουβαρλάκια έβαλε τους Σπυριδούλα, Παντελή, Σταμάτη. Στις φακές επέλεξε τους Χρήστο, Ασημίνα, Ζαχίρ, Άλκηστη. Στο ιμάμ τοποθέτησε την ίδια, τον Πάνο, τον Χαράλαμπο, τον Μανώλη.

Νικήτρια της δοκιμασίας και αρχηγός της μίας ομάδας στην επόμενη δοκιμασία αναδείχθηκε η Άλκηστις, που άφησε τον Μανώλη και τον Ζαχίρ πίσω της.

Υποψήφιοι προς αποχώρηση τέθηκαν ο Χαράλαμπος, η Ασημίνα, η Σπυριδούλα και η Ιωάννα.