MasterChef:  Η «μάχη» των τριών – Ποιος αποχώρησε πρώτος;
Reality TV

MasterChef: Η «μάχη» των τριών – Ποιος αποχώρησε πρώτος;

MasterChef:  Η «μάχη» των τριών – Ποιος αποχώρησε πρώτος;

Ημέρα αποχώρησης η σημερινή για το MasterChef, με τους κριτές να επιλέγουν τρεις παίκτες, έναν από κάθε ομάδα, οι οποίοι αναμετρήθηκαν μεταξύ τους για να παραμείνουν στο σπίτι.

Μια “πράσινη” σούπα με χέλι, αυγό και χαβιάρι άγχωσε τους τρεις υποψήφιους και τα χέρια… έτρεμαν πάνω από τους πάγκους!

Οι 6 “κακοί” και οι 3 προτεινόμενοι

Η Σπυριδούλα και ο Παντελής της ομάδας του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, η Εύα και ο Αντώνης του Σωτήρη Κοντιζά, αλλά και η Κωνσταντίνα και ο Μανώλης του Πάνου Ιωαννίδη, ήταν οι παίκτες που δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στο χθεσινό (11/2) τεστ δημιουργικότητας.

Όμως μόνο οι τρεις γλίτωσαν. Η Σπυριδούλα, ο Αντώνης και η Κωνσταντίνα κατάφεραν να ανέβουν στον εξώστη, ενώ αντίθετα, η Εύα, η Άλκηστις και ο Παντελής αγωνίστηκαν για την παραμονή τους.

Κάτι… απλό για τους τρεις διαγωνιζόμενους

Ένα πιάτο “κατανοητό και εύκολο”, σύμφωνα με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, έδωσαν οι σεφ στους τρεις διαγωνιζόμενους να αντιγράψουν. Αυτό θα ήταν το εισιτήριο τους για την παραμονή στο MasterChef.

Βελουτέ σούπα πράσου, μπραντάδα πατάτας, καπνιστό χέλι, αυγό ποσέ και μαύρο χαβιάρι! Εξοπλισμός, συνταγή, όλα τα υλικά που χρειάζονται και 60 λεπτά για να ολοκληρωθεί η παρασκευή του πιάτου.

Ο Παντελής και το μυστικό του Σωτήρη Κοντιζά

Με το που ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση, τα δύο κορίτσια ξεκίνησαν να ετοιμάζουν τα υλικά τους! Αντίθετα, ο Παντελής έδειχνε χαμένος στο διάστημα, με τους παίκτες από τον εξώστη να τον συνετίζουν.

“Μου έχει κοπεί ο τσαμπουκάς” είπε και ζήτησε στήριξη από τους συμπαίκτες του. Αντίθετα, η Εύα δεν άκουγε κανέναν και ζήτησε τον Σωτήρη Κοντιζά για ψυχολογική βοήθεια, ενώ η Άλκηστις είχε αγχωθεί και σε ότι την συμβούλευαν απαντούσε “όχι”.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς αποκάλυψε ότι το μυστικό για να πετύχει το πιάτο ήταν οι διαγωνιζόμενοι να διαθέσουν 8-10 λεπτά για να διαβάσουν τη συνταγή.

Η Άλκηστις ήταν η πρώτη που ολοκλήρωσε το πιάτο της, 5 λεπτά πριν τελειώσει  ο χρόνος, τη στιγμή που τα χέρια του Παντελή έτρεμαν με το χαβιάρι στα δυο κουτάλια.

Η Εύα στην κουζίνα του MasterChef στη δοκιμασία αποχώρησης

Η στιγμή της αλήθειας

Το πρώτο πιάτο που βρέθηκε στο τραπέζι των κριτών ήταν της Εύας. Η σούπα είχε άλλο χρώμα για τον Σωτήρη Κοντιζά, το αυγό ήταν όπως έπρεπε, όμως για τον Πάνο Ιωαννίδη η κροκέτα δεν ήταν στη σωστή αναλογία. Ωραία γεύση, αλλά η υφή της σούπας δεν ήταν ίδια.

Δεύτερο πιάτο, αυτό του Παντελή. Το πιπέρι ήταν η αστοχία στο πιάτο του παίκτη του Λεωνίδα Κουτσόπουλου. Ουσιαστικά ήταν κάτι έξτρα που θέλησε να βάλει ο διαγωνιζόμενος από μόνος του. Επιτυχημένο το αυγό και γενικά επιτυχημένο το πιάτο, σχεδόν ίδιο με το πρωτότυπο.

Τρίτο και τελευταίο, αυτό της Άλκηστις. Η σούπα της διαγωνιζόμενης έβαλε τους σεφ Κοντιζά και Ιωαννίδη να διαφωνήσουν, με τον δεύτερο να βρίσκει το πιάτο πολύ καλό. Από την άλλη ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος παρατήρησε ότι οι κριτές μάλλον φοβήθηκαν και έβαλαν ένα βατό πιάτο, για αρχή, με αποτέλεσμα να έχουν μπροστά τους τρεις εξαιρετικές προσπάθειες.

And the winners are….

Ο Παντελής επέστρεψε στο σπίτι του MasterChef πρώτος! Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος του έδωσε το εισιτήριο, ενώ αντιθέτως η Άλκηστις δεν είχε κάνει “πιατάρα” όπως νόμιζε. Ο Σωτήρης Κοντιζάς της ζήτησε να είναι πιο ταπεινή από εδώ και πέρα και την έστειλε στο σπίτι. Εκείνη του αφιέρωσε μια πεισμωμένη μαντινάδα ως απάντηση.

Ως εκ τούτου, η Εύα είναι η πρώτη παίκτρια που αποχώρησε από το παιχνίδι.