MasterChef: To déjà vu, τα… «ξεψυχισμένα μύδια» και ο παίκτης που αποχώρησε
Reality TV

MasterChef: To déjà vu, τα… «ξεψυχισμένα μύδια» και ο παίκτης που αποχώρησε

MasterChef: To déjà vu, τα… «ξεψυχισμένα μύδια» και ο παίκτης που αποχώρησε

Η δοκιμασία αποχώρησης, στο αποψινό επεισόδιο του MasterChef, ήταν ιδιαιτέρως απαιτητική καθώς το βασικό υλικό ήταν το ψάρι. Η Σπυριδούλα δημιούργησε νέους μαγειρικούς όρους, η Εύα ήταν αποφασισμένη να παραμείνει στο παιχνίδι και ο Χαράλαμπος έζησε το δικό του déjà vu. Ο παίκτης που έφυγε ήταν ο Χαράλαμπος.

Η γυμναστική και το déjà vu

Η ημέρα άρχισε με γυμναστική, με δασκάλα την Ιωάννα και μαθητές την Ασημίνα και τον Θάνο.

Στη συνέχεια, ο Χαράλαμπος και η Σπυριδούλα έκαναν λόγο για déjà vu, αφού ήταν υποψήφιοι προς αποχώρηση όταν η Ιωάννα είχε κερδίσει το Mystery Box. Μάλιστα, τότε, είχε αποχωρήσει ο Κύπριος.

Η δοκιμασία αντιγραφής

Οι τρεις παίκτες, που ήταν υποψήφιοι προς αποχώρηση, κλήθηκαν να αντιγράψουν ένα πιάτο με βασικό υλικό το ψάρι μέσα σε 45 λεπτά.

Η Σπυριδούλα δημιούργησε έναν… νέο μαγειρικό όρο, αφού αναφέρθηκε σε «ξεψυχισμένα μύδια». Βέβαια, όπως ξεκαθάρισε, εννοούσε πως θα αφαιρούσε την ψίχα από τα οστρακοειδή.

Ο Χαράλαμπος ήταν αγχώδης, κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας, και δεν άκουγε τις οδηγίες του Πάνου και του Παντελή από τον εξώστη.

Ο Πάνος Ιωαννίδης, όταν επισκέφθηκε τον πάγκο του Χαράλαμπου, αναφώνησε: «Oh, my God!» και του είπε πως το ψάρι δεν ήταν όπως έπρεπε. Έτσι, ο Κύπριος παίκτης αγχώθηκε ακόμα περισσότερο.

Η άποψη των κριτών και ο παίκτης που αποχώρησε

Οι κριτές ύστερα δοκίμασαν τα πιάτα των παικτών.

Για την προσπάθεια της Εύας, ο Σωτήρης Κοντιζάς είπε ότι βρήκε κόκαλο. Επίσης, το ψάρι δεν ήταν τόσο ζουμερό, όπως και το αλάτισμά του.

Όσον αφορά στο πιάτο της Σπυριδούλας, οι κριτές τόνισαν ότι ο πουρές ήταν πολύ καλός, όπως και το ψήσιμο του ψαριού. Χαρακτήρισαν, δε, την προσπάθειά της «πολύ κοντά στο πρωτότυπο».

Για το πιάτο του Χαράλαμπου, οι τρεις σεφ ανέφεραν πως ήταν «μια αποτυχημένη προσπάθεια» και ο Πάνος Ιωαννίδης σημείωσε πως δεν ήταν ευχαριστημένος. Ο Κύπριος παίκτης έκανε λόγο για παρέμβαση του εξώστη, κάτι που δεν φάνηκε να πείθει τους κριτές.

Στο μεταξύ, η Σπυριδούλα δίδαξε μια μέθοδο διαλογισμού στην Εύα για την καταπολέμηση του άγχους.

Ο παίκτης που έφυγε από τον μαγειρικό διαγωνισμό ήταν ο Χαράλαμπος.

Η ομαδική δοκιμασία στη Γαλλία και το πρόβλημα με τον Ζαχίρ

Οι κριτές ανακοίνωσαν πως η επόμενη ομαδική δοκιμασία θα γίνει στη Γαλλία, αλλά υπάρχει πρόβλημα με τα ταξιδιωτικά έγγραφα του Ζαχίρ. Έτσι, όπως είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, αν το ζήτημα δεν λυθεί μέχρι το τελευταίο λεπτό, ο παίκτης θα εκπροσωπηθεί από κάποιον που έχει ήδη αποχωρήσει για να μην υπάρξει ανισορροπία και αδικία.