MasterChef: “Χαμός” στην πρώτη και δύσκολη ομαδική δοκιμασία
Reality TV

MasterChef: “Χαμός” στην πρώτη και δύσκολη ομαδική δοκιμασία

MasterChef: “Χαμός” στην πρώτη και δύσκολη ομαδική δοκιμασία

Η πρώτη ομαδική δοκιμασία του MasterChef αποδείχτηκε “μανίκι” για τους “μπλε” και τους “κόκκινους”.

Οι 20 παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των 10 ατόμων (κόκκινη και μπλε) και έπρεπε να παρασκευάσουν από μια σούπα, ένα ζεστό ορεκτικό και ένα κυρίως πιάτο.

Στο περιθώριο της επιλογής των ομάδων, ο Σωτήρης Κοντιζάς έπαιξε με τη… ζωή του, όταν ξέχασε ότι η Άλκηστις είναι από την Κρήτη, ενώ η ίδια θύμωσε με τον Ντέιβιντ, γιατί δεν αποτέλεσε την πρώτη επιλογή του.

Λάθος από την αρχή

Οι δύο ομάδες, σύμφωνα με τους σεφ, ξεκίνησαν λάθος τη διαδικασία, κι αυτό διότι δεν άδειασαν τα πράγματα στους πάγκους.

Η Μαρία στην μπλε ομάδα κέρδισε το χαμένο έδαφος και βοήθησε στην προετοιμασία και η “Αμαλιάδα” με το νεύρο της τα πήγε περίφημα.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος  έκανε τα… γηπεδικά του, με την κόρνα, αλλάζοντας τους παίκτες και οι τρεις σεφ μπήκαν στις θέσεις των αρχηγών θεωρητικά.

Ο πιο… σκληρός, ο Πάνος Ιωαννίδης, θα έκοβε τελείως τον χειρότερο που θα είχε στην ομάδα του.

Παντελής και Ασημίνα τα έκαναν θάλασσα

Η Κωνσταντίνα, στηνμπλε ομάδα, τα έχασε υπό τις οδηγίες του Τάσου και εκνεύρισε τον αρχηγό της. Από την άλλη ο Αλέξανδρος αποδείχτηκε «εργαλείο» για τους κόκκινους.

Ο Παντελής έβαλε την παρμεζάνα μέσα στο ρύζι και παράλληλα πέταξε τα κομμένα μανιτάρια, αφήνοντας άφωνους τους συμπαίκτες του. Ευτυχώς, για καλή του τύχη γλίτωσε από το παπούτσι που ήθελε να του πετάξει η Μαρία από τον εξώστη.

Η Ασημίνα από την άλλη έβαλε όλο το αυγό στη μαγιονέζα, η οποία φυσικά έβγαινε αραιή.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς ρώτησε τον Ντέιβιντ αν έχει μετανιώσει που ήθελε να γίνει αρχηγός, βλέποντας τον να έχει αγχωθεί και να μιλάει περισσότερο ο εξώστης και όχι ο ίδιος. Από την άλλη ο Τάσος κράτησε τις ισορροπίες.

Ο Πάνος ήταν ανυπάκουος στις οδηγίες του Τάσου, ενώ η Άλκηστις με τα… κατοστάρια της, τα πήγε εξαιρετικά στον “κόκκινο” πάγκο.

Η ηλεκτρική καρέκλα

Η θέση του αρχηγού είναι πολύ περίεργη, σύμφωνα με τον Σωτήρη Κοντιζά. Όλες οι ευθύνες πέφτουν σε εκείνον, με τον Ντέιβιντ να κάνει το λάθος του… δαχτύλου.

Και οι δύο ομάδες κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, όμως μόνο η μία ήταν η νικήτρια.

Η μπλε ομάδα ήταν εκείνη που πήγε πρώτη τα πιάτα της. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αναγκάστηκε να φτύσει την μπουκιά του από τη σούπα, ενώ ο Πάνος Ιωαννίδης σχολίασε αρνητικά την κρέμα.  Η σελινόριζα δεν χρειαζόταν στο αρνί σύμφωνα με τον Σωτήρη Κοντιζά.

Τα πιάτα της μπλε ομάδας του MasterChef

Τα πιάτα της μπλε ομάδας του MasterChef

Όσον αφορά την κόκκινη ομάδα, η σούπα του Πάνου Ιωαννίδη ήταν καυτερή και έκανε τον σεφ να δακρύσει, από το ορεκτικό στον Σωτήρη Κοντιζά άρεσε η μαγιονέζα και ο πουρές και από το κυρίως πιάτο ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είχε τον καλύτερο σολομό και μια άστοχη σαλάτα.

Η νικήτρια ομάδα θα ανακοινωθεί στο αυριανό (14/2) επεισόδιο.