MasterChef:  Άρχισαν τα δύσκολα – Ποιοι είναι οι αρχηγοί και ποιες οι ομάδες
Reality TV

MasterChef: Άρχισαν τα δύσκολα – Ποιοι είναι οι αρχηγοί και ποιες οι ομάδες

MasterChef:  Άρχισαν τα δύσκολα – Ποιοι είναι οι αρχηγοί και ποιες οι ομάδες

Οι 20, πλέον, παίκτες του MasterChef χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των 10 ατόμων (κόκκινη και μπλε), με έναν αρχηγό η κάθε μια και διαγωνίζονται για τη νίκη.

Κερδισμένος αρχηγός θα είναι εκείνος που θα οργανώσει καλύτερα την κουζίνα του και θα έχει ροή στο μαγείρεμα του πιάτου.

Οι αρχηγοί, οι υπαρχηγοί και οι ομάδες

Ο Τάσος είναι ο αρχηγός της μίας ομάδας (επέλεξε την μπλε) αφού κέρδισε στο τεστ δημιουργικότητας και ο ίδιος επέλεξε τον Ντέιβιντ για να γίνει αρχηγός της κόκκινης, προβληματίζοντας τους συμπαίκτες του με την επιλογή του.

Μπλε ομάδα: Τάσος, Σταμάτης, Μανώλης, Σπυριδούλα, Χαράλαμπος, Ζαχίρ, Γιώργος Παντελής, Ελίζαμπεθ, Κωνσταντίνα

Κόκκινη ομάδα: Ντέιβιντ, Πάνος, Αλέξανδρος, Ιωάννα, Χρήστος, Μαρία, Ασημίνα, Θάνος, Άλκηστις, Γιάννα

Οι δύο αρχηγοί, έπρεπε αναγκαστικά να επιλέξουν και από έναν υπαρχηγό. Ο Τάσος επέλεξε τον Σταμάτη και ο Ντέιβιτ τον Μανώλη.

Οι κανόνες του διαγωνισμού

Οι δύο ομάδες πρέπει να φτιάξουν από μια σούπα, ένα ζεστό ορεκτικό και ένα κυρίως πιάτο. Το ζεστό ορεκτικό θα πρέπει να έχει το λιγότερο 4 υλικά και το κυρίως πιάτο τουλάχιστον 5 υλικά και 3 παρασκευές. Όλα αυτά επί τρία, καθώς ο κάθε κριτής θα πρέπει να δοκιμάσει από το δικό του πιάτο.

Μπλε και κόκκινη ομάδα έχουν από 90 λεπτά, όμως το δύσκολο είναι ότι θα μαγειρεύει ο καθένας μόνος του. Ανά 9 λεπτά θα αλλάζει ο παίκτης. Εκεί λοιπόν που σταματάει ο ένας πρέπει να συνεχίσει ο άλλος.

Ο υπαρχηγός είναι ο προτελευταίος στη σειρά και ο αρχηγός ο τελευταίος. Ο αρχηγός κάθε ομάδας δεν έχει δικαίωμα να αγγίξει τίποτα μέχρι να έρθει η σειρά του. Δηλαδή να σώσει ότι σώζεται στο τέλος.