Master Chef: Το άσπρο κουτί – παγίδα, οι ζήλιες και το τεστ δημιουργικότητας
Reality TV

Master Chef: Το άσπρο κουτί – παγίδα, οι ζήλιες και το τεστ δημιουργικότητας

Master Chef: Το άσπρο κουτί – παγίδα, οι ζήλιες και το τεστ δημιουργικότητας

Πρώτη εντολή για τους διαγωνιζόμενους του Master Chef ήταν να φορέσουν τις ποδιές τους. Η κάθε μία από αυτές είχε το αντίστοιχο όνομα του κάθε παίκτη που τη φορούσε και τα αρχικά του leader της ομάδας στην οποία βρίσκεται.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένας μαραθώνιος μαγειρικής με νικητές και χαμένους, αποτυχίες και εκπλήξεις, φωτιές και πειράγματα.

Όλα όσα συνέβησαν στην κουζίνα του Master Chef στο… πιάτο σας!

Mystery Box… άδειο

Η πρώτη δοκιμασία είχε mystery box! Οι παίκτες άνοιξαν τα κουτιά τους και μέσα βρήκαν τη φωτογραφία τους.

Ο λόγος; Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να μαγειρέψουν σύμφωνα με αυτό που τους εκφράζει. Οι σεφ ζήτησαν από τους παίκτες να εκφράσουν μέσα από τα πιάτα που θα ετοιμάσουν τη φιλοσοφία τους, τα όνειρά τους και τις γευστικές εμπειρίες που έχουν αποκτήσει από την παιδική ηλικία τους.

Οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν ό,τι και όσα υλικά ήθελαν από την αποθήκη που βρίσκεται στην κουζίνα του Master Chef, μέσα σε 5 λεπτά, ενώ τα υπόλοιπα 55 λεπτά, έπρεπε να ήταν αρκετά για να ολοκληρώσουν τα πιάτα τους.

Τι κέρδισε ο νικητής;

Ανάμεσα στους 21 διαγωνιζόμενους μόνο ο ένας ήταν ο νικητής. Οι κριτές επέλεξαν τα τρία καλύτερα πιάτα της κάθε ομάδας και από αυτά, αποφάσισαν ποιο ήταν το καλύτερο. Ο νικητής κέρδισε ένα… αβαντάζ, στην επόμενη δοκιμασία, αυτή της δημιουργικότητας.

Η περατζάδα από τους πάγκους είχε απρόοπτα

Οι τρεις σεφ πέρασαν από τους πάγκους των παικτών τους, εκεί όπου πέρα από τις παρατηρήσεις για συγυρισμένους και καθαρούς πάγκους, είχε και ατυχήματα.

Ο Πάνος Ιωαννίδης έκανε μια βόλτα από τον πάγκο του Άλεξ, του οποίου ένα κομμάτι το κρέας εκείνη τη στιγμή έπεσε κάτω, ενώ  και η Γιάννα είχε πρόβλημα με τον φούρνο της.

Από την άλλη ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έδινε θάρρος στη Σπυριδούλα για να του φέρει το έπαθλο του Master Chef στο τέλος του διαγωνισμού.

Στο Master Chef δεν επιτρέπονται… κλεψιές

Η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει και οι παίκτες έβαζαν τις τελευταίες πινελιές τους στα πιάτα τους. Εκτός από την Ελίζαμπεθ, η οποία συνέχισε να φτιάχνει το πιάτο της και μετά τη λήξη. Ο Πάνος Ιωαννίδης έγινε έξαλλος με αυτήν την κίνηση και της ζήτησε να βγάλει από το φαγητό της ότι είχε προσθέσει εκτός χρόνου.

Οι τρεις καλύτεροι

Ο Σταμάτης από την ομάδα του Σωτήρη Κοντιζά ήταν ο πρώτος που επιλέχθηκε και τα σχόλια για εκείνον ήταν εξαιρετικά.

Από την ομάδα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου πέρασε μπροστά η Σπυριδούλα. Με μια τσιπούρα με χυμό μανταρίνι, προσούτο και λαχανικά, οι κριτές έδωσαν θετικά σχόλια στην προσπάθεια της, με τον Σωτήρη Κοντιζά να… γλείφεται με το προσούτο.

Ο Πάνος Ιωαννίδης διάλεξε το πιάτο του Ντέιβιντ. Καραβίδες με μανιτάρια, αγκινάρες και παρμεζάνα δοκίμασαν οι κριτές, οι οποίοι βρήκαν μια αστοχία στην αγκινάρα, ενώ κατά τα άλλα έδωσαν καλά σχόλια.

Τα πιο απογοητευτικά πιάτα

Η Λιζ ήταν το πρώτο όνομα που ακούστηκε από τους κριτές ότι είχε το χειρότερο πιάτο. “Θα πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου», της είπε ο Πάνος Ιωαννίδης και την έστειλε στη θέση της.

Ο Πάνος είχε το χειρότερο πιάτο από την ομάδα του Λεωίδα Κουτσόπουλου. Το αρνί με τον πουρέ αγκινάρας δεν εκτελέστηκε σωστά. Το κρέας ήταν άψητο και εκεί στάθηκε ο leader του.

Από την ομάδα του Σωτήρη Κοντιζά, ο Χαράλαμπος ήταν εκείνος που βρέθηκε στη δύσκολη θέση. Το μπισκ γαρίδας με noodles και μανιτάρια ήταν αποτυχία.

Ο πρώτος νικητής του Mystery Box της σεζόν και το πλεονέκτημα

Οι τρεις καλύτεροι βρέθηκαν μπροστά στους κριτές, όμως μόνο ο ένας κέρδισε το έπαθλο! Το καλύτερο πιάτο ήταν της Σπυριδούλας, η οποία ήταν και η πρώτη που είδε το υλικό για το τεστ δημιουργικότητας.

Αυτό ήταν το φυστικοβούτυρο! Το πλεονέκτημα που δόθηκε στη νικήτρια ήταν να επιλέξει εκείνη ποιος από τους παίκτες θα παρασκευάσει ένα πιάτο γλυκό και ποιος, ένα πιάτο αλμυρό.

Το τεστ του φυστικοβούτυρου!

Το φυστικοβούτυρο ήταν το βασικό υλικό στο τεστ δημιουργικότητας και η Άλκηστις μαζί με τη Μαρία ήταν οι δύο που δεν είχαν δοκιμάσει ποτέ. Οι διαγωνιζόμενοι είχαν ξανά 5 λεπτά για να επιλέξουν τα υλικά τους και 55 για να μαγειρέψουν.

Ο Σταμάτης ήταν ο μόνος που βρήκε το πλεονέκτημα της Σπυριδούλας, όταν οι παίκτες κλήθηκαν να μαντέψουν! Απ’ την άλλη, η Άλκηστις ζητούσε βοήθεια από τους γύρω της για να ξεμπλοκάρει.

Γλυκό ή αλμυρό;

Σε ομάδες των 10 (εκτός της Σπυριδούλας) χωρίστηκαν οι παίκτες. Οι μισοί έπρεπε να μαγειρέψουν κάτι αλμυρό και οι άλλοι μισοί κάτι γλυκό.

Γλυκό: Σταμάτης,  Αλέξανδρος, Ντέιβιντ, Μανώλης, Ιωάννα, Ασημίνα, Θάνος, Παντελής, Άλκηστις, Χαράλαμπος

Αλμυρό: Γιώργος, Εύα, Μαρία, Τάσος, Χρήστος, Γιάννα, Λιζ, Σαχίρ, Σπυριδούλα, Κωνσταντίνα, Πάνος

Φωτιά, πειράγματα και ζήλιες

Ο Σαχίρ έβαλε φωτιά στην κυριολεξία στο τηγάνι του και δέχτηκε τα πειράγματα από τα κορίτσια, ενώ η Σπυριδούλα φαίνεται ότι αναζητά τα θετικά σχόλια του Λεωνίδα Κουτσόπουλου σε κάθε ευκαιρία.

Ο σεφ την χαρακτήρισε ” Παμπόνηρη αλεπού” και πήγε στην Άλκηστις, κάνοντας τη νικήτρια του mystery box να ζηλέψει. Στη συνέχεια πέρασε από τον πάγκο του Μανώλη και δήλωσε περήφανος που τον έχει στην ομάδα του.

Οι τρεις υποψήφιοι για αποχώρηση και ο νικητής

Από τη συγκεκριμένη δοκιμασία επιλέχθηκε ο αρχηγός της μίας εκ των δύο ομάδων της ομαδικής δοκιμασίας που θα προκύψει στα επόμενα επεισόδια. Επίσης επιλέχθηκαν και οι τρεις χειρότεροι, με τους δύο να διαγωνίζονται για το ποιος θα αποχαιρετήσει την κουζίνα του Master Chef.

Ο Γιώργος δίχασε την κριτική επιτροπή και πήρε τα θετικά σχόλια του Λεωνίδα Κουτσόπουλου.  Η Εύα με τη σαλάτα της ήταν άστοχη. Ο Σταμάτης πραγματοποίησε μια παράτολμη προσπάθεια, αλλά όχι απόλυτα επιτυχημένη, ενώ ακόμα μια παράτολμη προσπάθεια ήταν αυτή της Μαρίας, η οποία επέλεξε ψάρι με σοκολάτα.

Η εμφάνιση του πιάτου του Τάσου εντυπωσίασε και χαρακτηρίστηκε ως “εξαιρετικό”. Από την άλλη, ο Χρήστος – Κρατς “έπνιξε” τον Πάνο Ιωαννίδη και εξέπληξε θετικά τον Σωτήρη Κοντιζά, ενώ αντίθετα, η Γιάννα με τον πουρέ προβλημάτισε την κριτική επιτροπή, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να μην είναι καθόλου ευχαριστημένος από την προσπάθεια της.

Ο Αλέξανδρος με την τάρτα του τα πήγε περίφημα και πήρε τα καλύτερα σχόλια.  Η Λιζ πάντρεψε τις γεύσεις και ο Ντέιβιντ είχε εξαιρετική ιδέα, αλλά κάπου το έχασε. Ο Μανώλης επέλεξε το σίγουρο δρόμο και ο Σαχίρ ισορρόπησε τις γεύσεις και άφησε ευχαριστημένο τον Σωτήρη Κοντιζά. Το cheesecake της Ασημίνας ήταν μια καλή προσπάθεια, ενώ το μπανόφι του Θάνου ήταν “τρομερό”.

Ο Παντελής έπρεπε να έχει μαζί του και έναν οδοντίατρο για τους κριτές για το γλυκό που έφτιαξε, ενώ η Άλκηστις με το πολυφορτωμένο πιάτο της δεν κατάφερε να τους πείσει.

Η σάλτσα της Σπυριδούλας δεν ταίριαζε στο πιάτο και ο Σωτήρης Κοντιζάς ήταν καταπέλτης. “Δεν θα αρέσει σε κανέναν άλλον εκτός από εσένα” είπε ο σεφ, “δεν ήταν καλή προσπάθεια” πρόσθεσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Η ιδέα του Χαράλαμπου άρεσε και έκανε… ρελάνς.

Το σουβλάκι κοτόπουλο της Κωνσταντίνας κάτι έκανε, ενώ ο Πάνος με το τσιμπιδάκι του κέρδισε τους κριτές!

Τα τρία καλύτερα πιάτα και ο αρχηγός

Ο Τάσος, ο Πάνος και ο Χρήστος είχαν τα τρία καλύτερα πιάτα του τεστ δημιουργικότητας, όμως ο Τάσος ήταν εκείνος που κέρδισε στη δοκιμασία και έγινε ο ένας αρχηγός της μίας εκ των δύο ομάδων.

Δείτε και τι είπαν οι τρεις καλύτεροι για τη δοκιμασία:

Όσο για τους τρεις που δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στη διαδικασία; Θα το μάθουμε στο αυριανό (12/2) επεισόδιο…