«Το Κόκκινο Ποτάμι»: Το trailer της νέας σειράς του Μανούσου Μανουσάκη
Νέα

«Το Κόκκινο Ποτάμι»: Το trailer της νέας σειράς του Μανούσου Μανουσάκη

«Το Κόκκινο Ποτάμι»: Το trailer της νέας σειράς του Μανούσου Μανουσάκη

Η νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη είναι γεγονός και το πρώτο επεισόδιο αναμένεται το Φθινόπωρο στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Η ιστορία που διηγείται «Το Κόκκινο Ποτάμι» ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895.

Ξεκινά όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 12χρονο γιο της, τον Μίλτο, µε την μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαϊδη. Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, καθώς σύμφωνα µε το μουσουλμανικό νόμο αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου.

Οι επιθέσεις των φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις δύο οικογένειες, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Οι δυο νέοι θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Xωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα.

Όλη αυτή η ιστορική συντέλεια μεταφέρεται με ορμή στο πεδίο της ανθρώπινης εσωτερικότητας μέσα από έναν σφοδρό έρωτα, γίνεται ζωή, καθημερινότητα, όνειρο, ελπίδα – ένας νέος κόσμος που θα γεννηθεί με επώδυνο τρόπο.

Κοσμοϊστορικά γεγονότα, που ξεπερνούν τα ανθρώπινα μεγέθη, έρχονται αντιμέτωπα με ζωές φαινομενικά ασήμαντες στη σκιά της ιστορικής συγκυρίας, που ωστόσο έχουν τη θεμελιώδη δύναμη να δώσουν υπόσταση στα μεγάλα και σημαντικά. Θα καταφέρει ο έρωτας να κερδίσει;.

Ηθοποιοί: Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάκης Βαμβακίδης, Χαρά – Μάτα Γιαννάτου, Τατιάνα Παπαμόσχου, Δημήτρης Δρόσος, Σωτήρης Χατζάκης, Στέφανος Κυριακίδης, Πέτρος Ξεκούκης, Κώστας Ξυκομηνός, Αργύρης Πανταζάρας, Λάμπρος Κτεναβός, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιώργος Τσαμπουράκης, Θοδωρής Φρατζέσκος, Κέλλυ Γιακουμάκη καθώς και πολλοί ακόμα ταλαντούχοι ηθοποιοί.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης

Σενάριο: Νίκος Απειρανθίτης, Δώρα Μασκλαβάνου

Διευθυντής φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος

Διευθυντής Μοντάζ: Κωνσταντίνος Αδρακτάς

Σκηνογράφος: Κατερίνα Ζουράρη

Ενδυματολόγος: Μαρία Μαγγίρα

Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Μανουσάκη