The Irishman: Αγνώριστος o Robert De Niro στο τρέιλερ της ταινίας
Νέα

The Irishman: Αγνώριστος o Robert De Niro στο τρέιλερ της ταινίας

The Irishman: Αγνώριστος o Robert De Niro στο τρέιλερ της ταινίας

Το Netflix έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το τρέιλερ της νέας ταινίας του Αμερικανού σκηνοθέτη Martin Scorsese, The Irishman, ενός φιλόδοξου σχεδίου για τον κολοσσό του διαδικτύου, με πρωταγωνιστές τους Joe Pesci, Harvey Keitel, Al Pacino κι έναν Robert De Niro «ξανανιωμένο» χάρη στη βοήθεια της τεχνολογίας.

Με την ευκαιρία, η παραγωγή χρησιμοποίησε μια μέθοδο που ονομάζεται “de-aging”, η οποία ξανακάνει νέο κάποιον ή κάποιαν ηθοποιό. Το εφέ βασίζεται σε μια τεχνολογία που ανέπτυξε η Industrial Light & Magic, η εταιρεία που δημιούργησε ο George Lucas.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, ιδίως για τον De Niro, που εμφανίζεται νεότερος κατά 30 και πλέον χρόνια.

Χρειάστηκαν 10 ολόκληρα χρόνια προκειμένου το φιλόδοξο αυτό σχέδιο να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια των οποίων πολλές εταιρείες παραγωγής αρνήθηκαν να το αναλάβουν, εξαιτίας του υπέρογκου κόστους του, προτού η Netflix αποφασίσει να πει το ναι. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, το μπάτζετ ξεπερνά τα 140 εκατομμύρια δολάρια.

Η ταινία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην έναρξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, στις 27 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες έως το τέλος του έτους.

 Η υπόθεση της ταινίας

Η έμπνευση της ταινίας προέρχεται από το βιβλίο του Τσαρλς Μπραντ I Heard You Paint Houses, που διηγείται την ιστορία του Φρανκ Σίραν, του «Ιρλανδού», όπως ήταν το προσωνύμιό του.

Ο πρώην γκάνγκστερ αφηγείται πώς σκότωσε περισσότερους από 25 ανθρώπους με διαταγή του αρχιμαφιόζου Ράσελ Μπαφαλίνο και του αφεντικού του συνδικάτου οδηγών φορτηγών, Τζίμι Χόφα.

Το τρέιλερ επικεντρώνεται γύρω από την πρώτη επαφή μεταξύ του Φρανκ Σίραν, τον οποίο υποδύεται ο De Niro και του Τζίμι Χόφα, τον ρόλο του οποίου ερμηνεύει ο Pacino.

Είναι η πρώτη φορά που ο Pacino, με τεράστια εμπειρία στις ταινίες με γκάνγκστερ, βρίσκεται υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Scorsese, ενώ πρόκειται για την ένατη συνεργασία μεταξύ του De Niro και του Scorsese.