Στέλιος Μάινας: “Ευτυχώς ξαναγύρισε στην τηλεόραση η μυθοπλασία”
Νέα

Στέλιος Μάινας: “Ευτυχώς ξαναγύρισε στην τηλεόραση η μυθοπλασία”

Στέλιος Μάινας: “Ευτυχώς ξαναγύρισε στην τηλεόραση η μυθοπλασία”

Ο Στέλιος Μάινας μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα και πρώτα από όλα αναφέρθηκε στο γιατί δεν τον βλέπουμε αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση.

“Μου έχουν γίνει τηλεοπτικές προτάσεις αλλά όταν έχεις θεατρικές υποχρεώσεις πολύ ‘άγριες’ δεν μπορείς”, είπε.

“Μπορεί να σου έρθει μία πολύ καλή πρόταση κατόπιν εορτής. Εμείς είμαστε μία γενιά που σεβόμαστε τον λόγο μας”, εξήγησε για το γεγονός ότι δεν δέχτηκε προτάσεις επειδή έγιναν αφού είχε κλείσει για το θέατρο.

“Η τηλεόραση γεννά άλλον λόγο. Σε βλέπουν άνθρωποι που δεν μπορούν να έρθουν να σε δουν στο θέατρο. Αυτό είναι μεγάλη προσφορά”.

“Περίμενα ότι θα επέστρεφε η μυθοπλασία. Επιτέλους πρέπει να ξαναγυρίσει στην τηλεόραση. Ευτυχώς ξαναγύρισε και είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι είναι ψηλά τα νούμερα”, είπε.

“Ο κόσμος έχει ανάγκη το παραμύθι. Η απουσία του ήταν έκδηλη”, συμπλήρωσε.

“Τα σίριαλ εποχής δίνουν μια νοσταλγία και αποστασιοποιούν τον θεατή από το τώρα” είπε.

“Γέννηση, έρωτας, θάνατος είναι τα τρία θέματα που μονίμως επανέρχονται στη δραματουργία” είπε για το περιεχόμενο της μυθοπλασίας.

“Οι κωμικοί τραβάνε μεγάλο ζόρι. Είναι δύσκολο να κάνεις τον κόσμο να γελάσει. Με τραβάει το δράμα” δήλωσε για το γεγονός ότι το προτιμά το δράμα από την κωμωδία.

Ο ηθοποιός μίλησε και για τον γιο του, Σήφη, που προσπαθεί να κάνει τη δική του καριέρα ως σκηνοθέτης. “Είναι δύσκολο για τα νέα παιδιά. Από διακριτικότητα είμαι σε απόσταση με τον γιο μου, δεν του έχω ανοίξει πόρτες”, είπε.

Σχολίασε δε ότι ο ηθοποιός είναι ένα επάγγελμα με κανόνες και όπως είπε “καλό θα είναι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το επάγγελμα να το σπουδάζουν επειδή χρειάζονται ένα ‘οπλοστάσιο'”.

Μίλησε και για το γεγονός ότι υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε εμπορικούς και ποιοτικούς. “Η κατηγοριοποίηση είναι μέσα στο DNA μας. Είναι ένας τρόπος αναγνώρισης. Δεν είναι κακό. Στο θέατρο όμως δεν πρέπει να υπάρχει, διότι έχουμε υποχρέωση να είμαστε πιο ανοιχτοί”.

Θα δεχόταν τον Ντάνο σε παράσταση; “Αστεία πράγματα! Εννοείται ναι! Αν κάνει του σκηνοθέτη γιατί όχι;”