Σταύρος Θεοδωράκης: Η άγνωστη μάχη του με τον καρκίνο και οι γυναίκες της ζωής του
Νέα

Σταύρος Θεοδωράκης: Η άγνωστη μάχη του με τον καρκίνο και οι γυναίκες της ζωής του

Σταύρος Θεοδωράκης: Η άγνωστη μάχη του με τον καρκίνο και οι γυναίκες της ζωής του

Πέραν των πολιτικών γεγονότων, ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε στην εκπομπή The 2night Show για το πρόβλημα υγείας το οποίο αντιμετώπισε, το φόβο για τον θάνατο, τον χαμό του πατέρα του και τις γυναίκες της ζωής του.

«Είμαι καλά αλλά με αυτά τα πράγματα ποτέ δεν ξεμπερδεύεις. Πρέπει να το παρακολουθείς συνεχώς», δήλωσε ο αρχηγός του «Ποτάμι».

«Οφείλω πολλά, γλίτωσα από μεγάλο κακό»

«Έκανα μία εξέταση υπό την πίεση ενός φίλου. Και αν δεν την είχα κάνει, δεν ξέρω αν θα ήμουν σήμερα εδώ», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης και συνέχισε:

«Είχα κάνει μια επίσκεψη στο στρατιωτικό Νοσοκομείο, ως πολιτικός και με έπιασε ένας φίλος στον διάδρομο και με ρώτησε εάν έχω κάνει PSA και με πίεσε να κάνω. Δεν ήθελα, αλλά με πήρε με το ζόρι.

Μου πήρε αίμα και με πήρε τηλέφωνο μετά από τρεις μέρες και μου είπε “θέλεις να ξανάρθεις από εδώ να κάνουμε την εξέταση γιατί έχει γίνει ένα λάθος;”. Ήταν τόσο υψηλά τα νούμερα, που πίστεψε ό,τι ήταν ένα λάθος. Οφείλω πολλά σε αυτόν τον άνθρωπο. Γιατί θα ξεχνιόμουν… Με ζόρισε, έκανα την εξέταση και πρόλαβα ένα μεγαλύτερο κακό.

«Φοβάμαι τον θάνατο»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε το αν φοβάται τον θάνατο και μίλησε ειλικρινά: «Δεν προσποιούμαι ότι δεν φοβάμαι τον θάνατο, έχεις πράγματα που θέλεις να δεις που αφορούν το παιδί σου, που αφορούν τη ζωή σου, που αφορούν τους ανθρώπους που αγαπάς, θέλεις να συνεχιστεί αυτό το παραμύθι της ζωής. Και η ξαφνική διακοπή είναι άσχημο πράγμα.»

Ένας κουλουράς που έφυγε νωρίς

Ο πατέρας του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν κουλουράς και ο ίδιος, μέχρι κάποια ηλικία νόμιζε ότι αυτή ήταν η μόνη δουλειά που μπορεί να κάνει κάποιος.

«Δεν ντράπηκα ποτέ για τη δουλειά του πατέρα μου. Δεν ντράπηκα για τη δουλειά του πατέρα μου, γιατί τότε νόμιζα ότι είναι η μόνη δουλειά που μπορείς να κάνεις. Δηλαδή, όταν είσαι μικρό παιδί και βλέπεις ότι ο πατέρας σου πηγαίνει πρωί – πρωί, παίρνει τα κουλούρια από την Αθηνάς και πάει στο Αρσάκειο, λες αυτή είναι η δουλειά», τόνισε αρχικά.

«Ο πατέρας έφυγε ξαφνικά στα 62 του χρόνια μετά από μια σύντομη μάχη με τη λευχαιμία. Θα ήθελα να είχα ζήσει περισσότερα πράγματα μαζί του. Προσπάθησα να του πω όλα αυτά που ήθελα να του πω, αλλά έγινε ξαφνικά και δεν πρόλαβα να του πω πράγματα που σκεφτόμουν. Θα ήθελα να είχα χρόνο. Αλλά δυστυχώς δεν τον έχω πια αυτόν τον χρόνο».

Οι γυναίκες της ζωής του

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για τις γυναίκες που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του και δήλωσε ότι έχει μεγαλώσει ανάμεσα σε γυναίκες και όπου κι αν βρισκόταν οι συνεργασίες του απαρτίζονταν από γυναίκες.

«Η πλειοψηφία των εργαζομένων στο Ποτάμι είναι γυναίκες. Παράδοξο για ελληνικό κόμμα. Και αυτό ίσως να είναι και μια αδυναμία μου… Εγώ έχω μεγαλώσει ανάμεσα σε γυναίκες, έχω τρεις αδελφές, μια δυνατή μάνα, αγαπούσα πολύ τη γιαγιά μου, δηλαδή ο κόσμος μου ήταν… θηλυκός.

Και στα πρώτα χρόνια στο σχολείο ήμουν από αυτούς που ήταν χέρι – χέρι με τα κορίτσια και όχι με τα αγόρια. Αλλά, αυτό μου έδωσε πάρα πολλά γιατί κατάλαβα το 51% της κοινωνίας που είναι και το πιο δύσκολο: τι πιστεύει, τι θέλει, και αυτό δεν μπορεί παρά να συνεχίζεται και στη ζωή μου.

Δηλαδή και στους «Πρωταγωνιστές» οι περισσότεροι συνεργάτες μου ήταν γυναίκες. Και στο Κίνημα τώρα- το λέω με υπερηφάνεια- εμείς δεν έχουμε ανάγκη από ποσόστωση, οι περισσότερες είναι γυναίκες».