«Παιχνίδια χωρίς σύνορα»: Επιστρέφουν ύστερα από 20 χρόνια!
Νέα

«Παιχνίδια χωρίς σύνορα»: Επιστρέφουν ύστερα από 20 χρόνια!

«Παιχνίδια χωρίς σύνορα»: Επιστρέφουν ύστερα από 20 χρόνια!

«Φιλρούζ», «τζόκερ» και «στοίχημα»: Τρεις λέξεις που στιγμάτισαν την ελληνική τηλεόραση, κατά τη δεκαετία του ’90, όταν η ΕΡΤ συμμετείχε στη διεθνή συμπαραγωγή της EBU, «Παιχνίδια χωρίς σύνορα».

Με πρωτοβουλία της γαλλικής τηλεόρασης φαίνεται πως τα «Παιχνίδια χωρίς σύνορα» θα επιστρέψουν στη μικρή οθόνη ύστερα από 20 χρόνια απουσίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Le Parisien, το δίκτυο France Télévisions υλοποιεί σταδιακά την επαναφορά του προγράμματος.

Παραγωγός της νέας προσπάθειας θα είναι ο 57χρονος Nagui και έχουν ήδη προσκληθεί τουλάχιστον πέντε χώρες να συμμετάσχουν, όπως η Ιταλία, και τα γυρίσματα θα γίνουν στη Ρουμανία. Δεν έχει αποκαλυφθεί αν θα υπάρξει ελληνικό ενδιαφέρον.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί το τι μέλλει γενέσθαι με τα δικαιώματα, καθώς εκ μέρους της Ιταλίας θα λάβει μέρος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός, κάτι που απαγορεύεται από την EBU, η οποία προσπάθησε το 2007, το 2009 και το 2013 να τα επαναφέρει -έχοντας πάρει το «πράσινο φως» και από την ΕΡΤ- δίχως επιτυχία λόγω υψηλού κόστους.

Η Ελλάδα στα «Παιχνίδια χωρίς σύνορα»

Μπορεί τα «Παιχνίδια χωρίς σύνορα» να άρχισε το 1965 ως ιδέα του Σαρλ Ντε Γκωλ, αλλά η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά μόλις το 1993. Δυστυχώς, η ΕΡΤ δεν πανηγύρισε νίκη σε τελικό παρά μόνο τρεις πρωτιές σε επεισόδια: Η πρώτη ήταν με τη Ρόδο το 1995 στο Μιλάνο, η δεύτερη με την Πάτρα, την ίδια χρονιά, στη Βαλέττα και η τρίτη, το 1998, στην Ιταλία με την ομάδα της Κομοτηνής.

Παρουσιαστές -κατά καιρούς- υπήρξαν η Δάφνη Μπόκοτα, η Άντζελα Γκερέκου, ο Φίλιππος Σοφιανός, ο Κώστας Σγόντζος, ο Γιώργος Τσιδίμης και η Βέρα Στρατάκου.

Στην Ελλάδα, η εκπομπή φιλοξενήθηκε τέσσερις φορές, από το 1993 έως και το 1995.