Πάνος Καλλίτσης: «Προσπάθησα να προστατεύσω την Έλενα Χριστοπούλου και ο δράστης με πυροβόλησε στην καρδιά»
Νέα

Πάνος Καλλίτσης: «Προσπάθησα να προστατεύσω την Έλενα Χριστοπούλου και ο δράστης με πυροβόλησε στην καρδιά»

Πάνος Καλλίτσης: «Προσπάθησα να προστατεύσω την Έλενα Χριστοπούλου και ο δράστης με πυροβόλησε στην καρδιά»

Ο Πάνος Καλλίτσης ήταν, απόψε, καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, «Μετά τα μεσάνυχτα» και μίλησε για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε πριν από τρία χρόνια, πώς αυτή τον επηρέασε αλλά και για το διαζύγιό του από την -τότε- σύζυγό του, Έλενα Χριστοπούλου.

«Όταν μου είπαν για εσένα, ρώτησα: ‘Ποια είναι αυτή;»

Ο Πάνος Καλλίτσης, στην αρχή της συνέντευξής του, θυμήθηκε τη 12ετή συνεργασία με τη Δέσποινα Βανδή, αλλά και τον Σάκη Ρουβά. Μάλιστα, όπως είπε, όταν του πρότειναν από τον ANT1 να αναλάβει την Ελεονώρα Μελέτη -την εποχή που παρουσίαζε τον «Πρωινό καφέ»- ρώτησε τους ιθύνοντες: «Ποια είναι αυτή;». Όπως εξήγησε, δούλευε για χρόνια στη νύχτα και δεν παρακολουθούσε πρωινές εκπομπές. Η παρουσιάστρια, επίσης, δήλωσε ότι ο make up artist και hair stylist, τότε έπαιρνε διπλάσια χρήματα από εκείνη.

«Είδα έναν άνθρωπο να μπαίνει στο γκαράζ και να με σημαδεύει»

Ο Πάνος Καλλίτσης, στη συνέχεια, αφηγήθηκε την προ τριετίας επίθεση που δέχθηκε όταν -μαζί με την τότε σύζυγό του, Έλενα Χριστοπούλου- έμπαιναν στο γκαράζ του σπιτιού, στον Λυκαβηττό.

«Ήμουν με μια γυναίκα που φοβόταν πολύ» είπε ο Πάνος Καλλίτσης και συμπλήρωσε: «Έκλεινα την πόρτα με το που έμπαινα στο γκαράζ. Πολλές φορές αναρωτιόμουν πότε θα χτυπούσε στο πορτ μπαγκάζ». Ο ίδιος είπε: «Ήταν βράδυ Σαββάτου, ήμουν αρκετά κουρασμένος, δεν ήμουν σε εγρήγορση». Επίσης, τόνισε ότι επέστρεψαν στο σπίτι για να πάρουν κάτι που είχαν ξεχάσει.

«Την ώρα που κατεβαίνουμε στο γκαράζ, αντιλαμβάνομαι ότι κάποιος τρέχει στη ράμπα. Μέχρι να κατέβει η πόρτα, εκείνος κατάφερε και μπήκε. (…) Είδα έναν άνθρωπο να μπαίνει και με το δεξί μου μάτι είδα έναν μαυροφορεμένο να με σημαδεύει», ανέφερε ο Πάνος Καλλίτσης.

«Φώναξα στον δράστη: ‘Ρε π…, μου έριξες στην καρδιά;’»

Ο Πάνος Καλλίτσης είπε: «Εγώ ακαριαία άνοιξα το γκαράζ. Ήθελα επαφή με τον έξω κόσμο. Έκανα όπισθεν με το αυτοκίνητο, με το που άνοιξε η γκαραζόπορτα, εκείνος ενοχλήθηκε και με πυροβόλησε. Τα τζάμια έσπασαν». Ο ίδιος ανέφερε ότι προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο και έφυγε από το αυτοκίνητο. Ύστερα, ο δράστης τού έδινε εντολές όπως «Πέσε!» και «Κλείσε!».

Όπως δήλωσε ο Πάνος Καλλίτσης, όλα έγιναν σε 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα. «Έλεγα στον δράστη: ‘Άσ’ την!’. Δεν μου είπε ποτέ: ‘Θέλω τα λεφτά σου!’. Ένιωθα ευθύνη απέναντι στη γυναίκα μου». Κάποια στιγμή, είπε, είδε το στόμα της Έλενας Χριστοπούλου να φτάνει στο αυτί της. Έπειτα, μπήκε και ένας Ιρακινός, ο οποίος είχε σχοινιά και ταινίες.

«Όταν προσπάθησα να τον σταματήσω, ‘έφαγα’ την πρώτη σφαίρα στην καρδιά» τόνισε ο Πάνος Καλλίτσης και πρόσθεσε: «Ήταν εξ επαφής, είχε σιγαστήρα, το μόνο που έβλεπα ήταν το βλέμμα του». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Όταν ‘έφαγα’ τη σφαίρα στην καρδιά, του είπα: ‘Ρε π…, στην καρδιά;’».

«Η Έλενα Χριστοπούλου φώναζε: ‘Σκότωσαν τον άνδρα μου!’»

Ο Πάνος Καλλίτσης συνέχισε την αφήγηση της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε, λέγοντας: «Έπρεπε να έχω στοιχεία του πάνω μου». Έτσι, τον πλησίασε, του αφαίρεσε τη μάσκα και μπόρεσε και είδε τα χαρακτηριστικά του. Όπως πρόσθεσε, ο Πάνος Καλλίτσης «ήταν σαν να έπαιζα σε ταινία».

Ο make up artist και hair stylist ανέφερε ότι προσπάθησε να τον κυνηγήσει, όταν ο δράστης επιχείρησε να φύγει, και τότε δέχθηκε άλλα δύο πλήγματα και τόνισε: «Έπρεπε πάση θυσία να τον απασχολήσω γιατί είχε την Έλενα (σ.σ. Χριστοπούλου) στα χέρια του, είχε τη ζωή μου στα χέρια του». Η ίδια, σύμφωνα με τον Πάνο Καλλίτση, ούρλιαζε και φώναζε: «’Σκότωσαν τον άνδρα μου!’». Εκείνος, όμως, ήταν καλά, καθώς δεν είχε χάσει τις αισθήσεις του.

«Είχα 98% οξυγόνο παρότι είχα δεχθεί σφαίρα στην καρδιά»

Ο Πάνος Καλλίτσης, έπειτα, περιέγραψε πώς διεκομίσθη στο νοσοκομείο, με τον νοσοκόμο να μην πιστεύει ότι ο make up artist ζούσε παρότι είχε δεχθεί σφαίρα στην καρδιά. «Ο τύπος προσπαθούσε να μου μετρήσει το οξυγόνο και τους παλμούς. Άρχισα να συνειδητοποιώ τη μαγεία. Το παιδί νόμιζε ότι είχε χαλάσει το σύστημα. Εγώ, όμως, είχα 98% οξυγόνο και οι παλμοί μου ήταν να σαν μην είχε συμβεί τίποτα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το διαζύγιο με την Έλενα Χριστοπούλου δεν ήταν δική μου επιλογή»

Ο Πάνος Καλλίτσης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο διαζύγιό του με την Έλενα Χριστοπούλου μετά τη δολοφονική επίθεση, λέγοντας: «Έφαγα τρεις σφαίρες για να την προστατεύσω. Μετά την επίθεση δεν ξαναείδα το βλέμμα της». Έπειτα, συμπλήρωσε: «Χωρίσαμε γιατί μου είπε ότι ήθελε να βρει τον εαυτό της».

Όπως είπε ο make up artist και hair stylist, «το διαζύγιο δεν ήταν δική μου επιλογή, εκείνη επέλεξε να ακολουθήσει τη δικαστική οδό και εγώ ακολουθώ». Ο Πάνος Καλλίτσης ανέφερε ότι προσπάθησε να της αλλάξει γνώμη, αλλά δεν τα κατάφερε και εξέφρασε την ενόχλησή του για την τροπή που πήρε η σχέση τους.

Υπενθυμίζεται ότι κουμπάρα στον γάμο τους, που έγινε το 2011, ήταν η Ελεονώρα Μελέτη.

«Έφτασα τρεις φορές κοντά στον θάνατο»

Ο Πάνος Καλλίτσης, όπως αποκάλυψε, έφτασε κοντά στον θάνατο άλλες δύο φορές. Την πρώτη έπεσε θύμα απαγωγής, αλλά οι δράστες τον μπέρδεψαν με άλλο πρόσωπο. Τη δεύτερη, αρρώστησε από στρεπτόκοκκο στο αίμα και νοσηλεύτηκε για 17 ημέρες στην Εντατική.