Πάνος Ιωαννίδης: «Όταν με πήραν τηλέφωνο για το MasterChef, νόμιζα ότι με ήθελαν για παίκτη»
Νέα

Πάνος Ιωαννίδης: «Όταν με πήραν τηλέφωνο για το MasterChef, νόμιζα ότι με ήθελαν για παίκτη»

Πάνος Ιωαννίδης: «Όταν με πήραν τηλέφωνο για το MasterChef, νόμιζα ότι με ήθελαν για παίκτη»

Ο Πάνος Ιωαννίδης, κριτής του MasterChef, βρέθηκε καλεσμένος στην αποψινή εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, «Μετά τα μεσάνυχτα». Ο σεφ μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, για τη σχέση του με τον πατέρα του που έχει «φύγει» από τη ζωή, την εμπειρία του στη φυλακή, αλλά και τον διαγωνισμό μαγειρικής.

«Είχε τύχει να μην με πάρουν στα σοβαρά λόγω της εμφάνισής μου»

Ο Πάνος Ιωαννίδης εκμυστηρεύθηκε πως αναγκάστηκε να απαρνηθεί τη «χιπική εμφάνισή του» έτσι ώστε να αλλάξει ό,τι εκπέμπει. Άλλωστε, όπως παραδέχθηκε, είχε τύχει να μην τον πάρουν στα σοβαρά επειδή δεν φορούσε κοστούμι και είχε μακριά μαλλιά.

«Το MasterChef είναι σχολή τελικά»

Ερωτηθείς για την επιλογή των παικτών στο MasterChef, ο Πάνος Ιωαννίδης είπε ότι πολλοί παίκτες λαμβάνουν μέρος μόνο για την προβολή στην τηλεόραση και αυτό αντικατοπτρίζεται στο πιάτο τους. Βέβαια, ξεκαθάρισε πως αρκετοί δεν είναι επαγγελματίες, αλλά εξελίσσονται μέσα στο MasterChef, το οποίο το χαρακτήρισε «σχολή».

«Όταν σε μια σχέση μαγειρέψω εγώ, τότε έχουν σοβαρέψει τα πράγματα»

Ο Πάνος Ιωαννίδης είπε ότι, στην αρχή μιας σχέσης του, προτιμά να τρώει έξω με τη σύντροφό του. Ο ίδιος, όμως, πρόσθεσε: «Όταν σε μια σχέση μαγειρέψω εγώ, τότε έχουν σοβαρέψει τα πράγματα». Στη συνέχεια, ανέφερε ότι ρωτά τι αρέσει σε εκείνους που μαγειρεύει και όχι τι δεν τους αρέσει. Αποκάλυψε, δε, ότι δέχεται πολλά ερωτήματα από πολλούς άνδρες.

«Όταν ήμουν νεαρός, με είχαν συλλάβει στην Πάρο»

Ο σεφ αποκάλυψε ότι όταν ήταν νεαρός, είχε συλληφθεί επειδή πωλούσε κοσμήματα παράνομα, στην Πάρο. Ο πατέρας του, ο οποίος ήταν σχεδιαστής κοσμημάτων -επάγγελμα που ακολούθησε η αδελφή του-, το έμαθε αλλά είχαν πολύ καλή σχέση.

Ο Χρήστος, η Σπυριδούλα και οι άλλοι δύο κριτές του MasterChef

Ο Πάνος Ιωαννίδης είπε ότι όταν ο Χρήστος Μπάρκας ανέφερε την ατάκα «Κρατς!» δεν γέλασε για να μην τον προσβάλλει. Στη συνέχεια, εξήρε τις ικανότητές του και το ήθος του. Συμπαθούσε, όπως σημείωσε, όλα τα παιδιά και δεν ήταν αντίθετος με τον Μανώλη Σαρρή και τη Σπυριδούλα Καραμπουτάκη που έφτασαν στον τελικό. Πήρε, όμως, αποστάσεις όταν ρωτήθηκε για την προσωπικότητά της, λέγοντας: «Εμείς βλέπουμε το μαγειρικό κομμάτι».

Έπειτα, ο σεφ αποκάλυψε πως όταν του προτάθηκε να συμμετάσχει στο MasterChef, νόμιζε πως αφορούσε στη θέση παίκτη. Βέβαια, δήλωσε πως πέρασαν περίπου 40 άτομα από casting για τη θέση της επιτροπής. Ο Πάνος Ιωαννίδης δήλωσε πως ταιριάζει και με τον Σωτήρη Κοντιζά και με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, παρότι έχουν άλλη φιλοσοφία στην κουζίνα.

Τέλος, ο Πάνος Ιωαννίδης δήλωσε πως δεν κρίνει τα πιάτα άλλων σεφ από διακριτικότητα και ευγένεια, μολονότι έχει επιστρέψει πιάτο όταν ήταν αρκετά νεότερος.