My Greece: Τα χόρτα που “πίκραναν” τη Δέσποινα Βανδή, τα κρητικά τραγούδια και η… αβοκαντιά
Νέα

My Greece: Τα χόρτα που “πίκραναν” τη Δέσποινα Βανδή, τα κρητικά τραγούδια και η… αβοκαντιά

My Greece: Τα χόρτα που “πίκραναν” τη Δέσποινα Βανδή, τα κρητικά τραγούδια και η… αβοκαντιά

Με τον δικό της ξεχωριστό και «ζεστό» τρόπο, η Δέσποινα Βανδή ταξίδεψε με το My Greece στην Κρήτη και μας σύστησε τα Χανιά.

Τα πικρόχορτα της κυρίας Ευτυχίας

Η παρουσιάστρια «δάκρυσε» με τα πικρά ωμά χόρτα που δοκίμασε, τα οποία βρίσκει κανείς μόνο στα Χανιά.

Η κ. Ευτυχία αποκάλυψε τα μυστικά της στην πρώτη συνταγή και η παρουσιάστρια προσπαθούσε να καταλάβει τον διάλογο με τις άγνωστες λέξεις ανάμεσα στην καλεσμένη και τον Βαγγέλη Δρίσκα.

Η κ. Ευτυχία ήταν άκρως απαιτητική στη συνταγή της και δυσκόλεψε τη Δέσποινα Βανδή, η οποία εξέφρασε χαριτολογώντας τον φόβο της απέναντι της.

Το σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου

Η Δέσποινα Βανδή επισκέφθηκε το σπίτι του «Ελευθέριου Βενιζέλου» και μέσα στο δωμάτιο του έμαθε τον λόγο που υπήρχε ένα μεγάλο γραφείο: «Έγραφε μέχρι και στον ύπνο του. Μπορεί να ξύπναγε και να έπρεπε να γράψει».

Η «χρυσή» πένα που υπέγραψε τη Συνθήκη των Σεβρών ήταν εκεί, όπως και πολλά άλλα προσωπικά του αντικείμενα. Οι δύο απόπειρες δολοφονίας και ο θάνατός του ήταν κάποια από τα θέματα που εξιστορήθηκαν.

Η Δέσποινα τραγουδάει κρητικά

Η Δέσποινα Βανδή τραγούδησε κρητικά και ζήτησε μια ρακί για να «δέσει» το σκηνικό με τα λαγούτα. Στη συνέχεια έμαθε την ιστορία του μουσικού οργάνου, αλλά και του ταμπουρά.

Οι άγνωστες ιστορίες του Ζορμπά

Στην παραλία όπου έγιναν τα γυρίσματα του Ζορμπά του Μιχάλη Κακογιάννη, η Δέσποινα Βανδή έμαθε άγνωστες ιστορίες για τους κομπάρσους της ταινίας από τον κύριο Μιχάλη που ήταν κομπάρσος.

Μάλιστα ο κύριος Μιχάλης διηγήθηκε μια άγνωστη ιστορία για τον Σωτήρη Μουστάκα που έπαιζε στην ίδια ταινία και μάλιστα την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση.

Η αβοκαντιά

Η τραγουδίστρια μάζεψε αβοκάντο και μάλιστα δεν γνώριζε ότι είναι δέντρο. Τα Χανιά δίνουν τη μεγαλύτερη παραγωγή αβοκάντο στην Ελλάδα όπως μας είπε.

Ήταν μάλιστα ιδιαίτερα πεινασμένη και ήθελε γρήγορα μια συνταγή με αβοκάντο.