“Μετά τα μεσάνυχτα”: Η καθαρίστρια που συγκλόνισε και ο Γιάννης Σαββιδάκης
Νέα

“Μετά τα μεσάνυχτα”: Η καθαρίστρια που συγκλόνισε και ο Γιάννης Σαββιδάκης

“Μετά τα μεσάνυχτα”: Η καθαρίστρια που συγκλόνισε και ο Γιάννης Σαββιδάκης

Στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, «Μετά τα μεσάνυχτα», βρέθηκε η Δήμητρα Τσιαντάκη, η καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριο Δημοτικού για να μπορέσει να βρει δουλειά, ώστε να ζήσει τα παιδιά της αλλά και ο Γιάννης Σαββιδάκης, που έδωσε “εξηγήσεις” για παλιότερες δηλώσεις του για τους μετανάστες.

Η πρόνοια και η επιβίωση

«Όταν ήμουν στη φυλακή μάθαινα ότι ο κόσμος με στηρίζει αλλά δεν το πίστευα. Όταν βγήκα και αντίκρισα τι συμβαίνει έπαθα σοκ», είπε αρχικά η καθαρίστρια και αποκάλυψε πράγματα για τη ζωή της:

«Δούλευα από τα 12. Τη δουλειά δεν τη φοβήθηκα ποτέ. Στο Βόλο γνώρισα τον σύζυγο μου και 16 χρονών παντρευτήκαμε», δήλωσε και αποκάλυψε τους λόγους που την έκαναν να προβεί σε αυτή την κίνηση.

«Έπρεπε να επιβιώσω. Ερχόταν η πρόνοια στο σπίτι και έλεγχε πως μεγαλώνουν τα παιδιά. Ο σύζυγος μου είχε πρόβλημα υγείας (67% αναπηρία) και δεν μπορούσε να δουλέψει. Δεν υπήρχε φαγητό στο σπίτι και μου είπαν ότι υπάρχει η θέση της καθαρίστριας σε έναν παιδικό σταθμό.

Μέσα στα χαρτιά που χρειάζονταν ήταν και ένα απολυτήριο. Εγώ δεν ήξερα από νόμους και έβαλα στο απολυτήριο αντί του Ε, το ΣΤ. Αυτό ήταν το λάθος μου, γιατί έπρεπε να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Όταν ένας άνθρωπος είναι σε απελπισία το αντιμετωπίζει διαφορετικά».

«Αν ήξερα ότι είναι τόσο μεγάλο αδίκημα θα είχα βγάλει το σχολείο. Όπως το έκανα και τώρα. Δεν ήξερα ότι ήταν τόσο μεγάλο λάθος» πρόσθεσε μεταξύ άλλων η Δήμητρα Τσιαντάκη και αναφέρθηκε στη φυλακή:

«Είχα παγώσει αλλά είπα μείνε δυνατή για να είναι δυνατή και η οικογένεια».

Η έκρηξη του Γιάννη Σαββιδάκη

Ο τραγουδιστής απάντησε για τις δηλώσεις που τον χαρακτήρισαν «ρατσιστή». Ο Γιάννης Σαββιδάκης τόνισε ότι η συνέντευξη που παίχτηκε ήταν ελλιπής.

«Αν παιζόταν το δεύτερο μέρος της συνέντευξης, ποιος θα με έλεγε ρατσιστή; Εγώ είπα ότι φταίει το σύστημα όχι οι μετανάστες. Είναι καταπληκτικό που βοηθιούνται οι άνθρωποι που έρχονται από άλλες χώρες» πρόσθεσε.

Η Ελεονώρα Μελέτη μάλιστα έπαιξε και το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Γιάννη Σαββιδάκη για να φανεί αν όντως «παραποιήθηκαν» τα λόγια του.

«Ναζί; Δεν ντρέπονται λίγο. Έχει δει κανείς να κάνουμε τέτοιες εκδηλώσεις; Πώς το λες;» εξερράγη ο τραγουδιστής.

Το θέμα του Γιάννη Σαββιδάκη σχολιάστηκε έντονα και στο “Πρωινό”. Ακούστε τι είπαν: