MasterChef: Η συγκινητική ιστορία του Ζαχίρ
Νέα

MasterChef: Η συγκινητική ιστορία του Ζαχίρ

MasterChef: Η συγκινητική ιστορία του Ζαχίρ

Ακόμα και ο πιο σκληρός κριτής θα δάκρυζε από την ιστορία του παίκτη που παρουσιάστηκε χθες στην επιτροπή του MasterChef. Και το πέτυχε ο Ζαχίρ, με καταγωγή από το Αφγανιστάν. Γεννήθηκε το 1990 και ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία μόλις 16 ετών. Μαγειρεύει τα τελευταία 8 χρόνια κι ονειρεύεται να γίνει ο επόμενος MasterChef.

Πώς ξεκίνησε

Όταν ξεκίνησε να μαγειρεύει μπροστά στους κριτές, ο Ζαχίρ είπε μια ιστορία που κανένας δεν περίμενε να ακούσει. Ξεκίνησε λέγοντας ότι έχει χάσει πολλά πράγματα και προσπαθεί να τα ξαναβρεί όπως το όνειρό του. Όταν ο Πάνος Ιωαννίδης τον ρώτησε τι εννοεί και ποια πράγματα έχει χάσει, ξετύλιξε το κουβάρι της ζωής του. Οι γονείς του, όταν εκείνος ήταν 10 ετών για να μείνει ζωντανός, αποφάσισαν να τον στείλουν με παράνομο τρόπο στο Ιράν. Εκεί έμεινε 5 χρόνια, όπου και βασανίστηκε σε κέντρο κράτησης από την Αστυνομία.

Πώς ήρθε στην Ελλάδα

Όταν δεν άντεξε άλλο στο Ιράν, αποφάσισε να έρθει στην τρυφερή ηλικία των 16 ετών, μόνος του στην Ελλάδα. Έμαθε σε 8 μήνες ελληνικά, δούλευε το πρωί οικοδομή και το βράδυ πήγαινε σε νυχτερινό σχολείο. Για μεγάλες περιόδους κοιμόταν σε παγκάκι γιατί δεν είχε χρήματα. Έκανε αίτηση στη σχολή του ΟΑΕΔ να περάσει στη σχολή μαγειρικής. Εκεί, ενώ αρχικά τον απέρριψαν, έστειλε επιστολή με τη βοήθεια ενός ανθρώπου και τον δέχτηκαν. Έτσι σπούδασε μαγειρική.

Η μαγειρική

Ωστόσο, οι δυσκολίες του δεν σταμάτησαν εκεί. Τελείωσε τη σχολή, δουλεύοντας παράλληλα κι όταν τελείωσε δεν τον έπαιρναν για δουλειά λόγω της καταγωγής του. Στο MasterChef έχει πάει για να ξαναβρεί τη χαμένη του ενέργεια, τη δύναμή του και να ξαναστήσει τη ζωή του από την αρχή.

Η ποδιά του MasterChef

Οι κριτές ήταν εμφανώς συγκινημένοι με την ιστορία του Ζαχίρ, αλλά ο λόγος που αποφάσισαν να τον περάσουν στην επόμενη φάση δεν ήταν αυτός, αλλά η υπέροχη μαγειρική του, όπως ξεκαθάρισε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Ο Πάνος Ιωαννίδης είπε ότι ο Ζαχίρ έδωσε όλη του την καλή ενέργεια κι αγάπη στο φαγητό και γι’ αυτό βγήκε τόσο νόστιμο.

Την ποδιά αφιέρωσε ο Ζαχίρ στη μητέρα του, που την περασμένη εβδομάδα πέρασε μια νύχτα μόνη της στο βουνό για να μείνει ζωντανή.