Ειρήνη Μελισσαροπούλου: «Έπαιξα τη ζωή μου κορώνα – γράμματα»
Νέα

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: «Έπαιξα τη ζωή μου κορώνα – γράμματα»

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: «Έπαιξα τη ζωή μου κορώνα – γράμματα»

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, το 21χρονο μοντέλο που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ για κατοχή ναρκωτικών και αθωώθηκε, μίλησε για την εμπειρία της στην αποψινή εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ.

«Η ζωή που έκανα δεν ήταν και η καλύτερη»

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου χαρακτήρισε ως «αδελφικό φίλο» της τον Πέτρο, με τον οποίο ταξίδεψε μέχρι την Αιθιοπία, αφού -όπως της είπε- ήθελε να της κάνει ένα δώρο επειδή τον βοήθησε να προσαρμοστεί στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, της πρότεινε να ταξιδέψουν στην Αιθιοπία. Η ίδια είπε στους γονείς της, στη Λέσβο, ότι βρισκόταν στην Καλαμάτα, όπου σπούδαζε.

Στην αφρικανική χώρα, ο Πέτρος και ένας φίλος του, ο Νίκος, ύστερα από γνωστούς που είχαν εκεί, πρότειναν στην Ειρήνη Μελισσαροπούλου να ασχοληθεί με το μόντελινγκ. «Μου άρεσε αυτό που άκουσα, τον πίστεψα εγώ». Παραδέχθηκε, όμως, πως δεν έκανε την καλύτερη ζωή.

Πώς απέκτησε τον σάκο με τα ναρκωτικά;

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου ζήτησε, όπως είπε, έναν επιπλέον σάκο από τον φίλο της, τον Πέτρο, για να βάλει τα ρούχα της αφού είχε πειστεί να ταξιδέψει μόνη της μέχρι το Χονγκ Κονγκ για να κάνει μόντελινγκ. «Δεν σήκωσα την τσάντα, ο Πέτρος την έβαλε στο κρεβάτι. Δεν πήγε ο νους μου στο κακό. Ήταν αδελφικός φίλος. Είδα ότι ήταν καινούργια».

Η σύλληψη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

«Ύστερα από 10 λεπτά, έτσι όπως προχωρούσα στο αεροδρόμιο, με σταμάτησαν δύο τύποι και μου είπαν: ‘Μπορούμε να ψάξουμε;’» ανέφερε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου για την άφιξη της στο Χονγκ Κονγκ.

Στη συνέχεια, όμως, πέρασε άλλους δύο ελέγχους και όταν πέρασαν τον σάκο της με ακτίνες Χ, εντοπίστηκε η κοκαΐνη. Η νεαρή κοπέλα, όπως τόνισε, συγκλονίστηκε. «Όταν είδα την κοκαΐνη, έπαθα σοκ, σαν νευρικό κλονισμό» ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν καταλάβαινα τι έλεγαν». Ύστερα, από μία μέρα, με οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου υποστήριξε στη συνέχεια: «Μου έβαλαν χειροπέδες, δεν υπήρχε μεταφραστής. Έπεσα από τα σύννεφα, μου έβαλαν κουκούλα, φόρεσαν μάσκες. Δεν είχα ξαναδεί αυτά τα πράγματα».

«Πιστεύω ότι ο Πέτρος τα είχε κανονίσει όλα»

«Είμαι έξω, είμαι αθώα. Δεν θέλω να ξαναδώ τον Πέτρο» τόνισε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι ο Πέτρος τα είχε κανονίσει, αυτός με πήγε στην Αιθιοπία, δεν υπήρχε κάποιος άλλος. Δεν άκουγα τους γονείς μου. Πίστευα ότι μόνο οι φίλοι θα με στήριζαν, από φίλο την πάτησα».

Η ζωή στη φυλακή

Η ίδια αποκάλυψε ότι στη φυλακή φορούσε στολή, κίτρινο πουκάμισο και πράσινο παντελόνι. Μάλιστα, είπε πως οι συγκρατούμενές της την υποδέχθηκαν θερμά, καθότι ήξεραν για το «μοντέλο από την Ελλάδα». Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου δήλωσε ότι ένιωθε φόβο, τρόμο και σημείωσε: «Δεν περίμενα ότι θα πήγαινα στη φυλακή με πατέρα αστυνομικό».

Όπως υπογράμμισε το 21χρονο μοντέλο, όλα έπρεπε να ήταν στην εντέλεια ακόμα και ως προς το στρώσιμο του κρεβατιού. Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου ανέφερε ότι υπήρχε στρατιωτική πειθαρχία κυρίως σε κορίτσια κάτω των 21 ετών. Η ίδια, πάντως, δεν τιμωρήθηκε ποτέ για κακή συμπεριφορά.

Αργότερα, η Ειρήνη Μελισσαροπούλου είπε ότι πέρασε και από καψόνια. Για παράδειγμα, οι κρατούμενες βαθμολογούνταν για το αν είχαν περιποιημένη εμφάνιση. «Μπήκα με το έτσι θέλω το δικό τους και δεν ήθελα να μου τη λένε» δήλωσε χαρακτηριστικά. Επίσης, η 21χρονη τόνισε ότι πολλές γυναίκες τής φέρονταν άσχημα και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν φίλοι στη φυλακή».

Η πρώτη επικοινωνία με τους γονείς της

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου είπε πως είχε δικαίωμα για ένα τηλεφώνημα τον μήνα διάρκειας 10 λεπτών. Όταν επικοινώνησε για πρώτη φορά με τους γονείς της, οι οποίοι έμαθαν για την περιπέτειά της από τα δελτία ειδήσεων, έκλαιγαν. «Πρώτα μίλησα με τον μπαμπά, έκλαιγα σαν το μωρό και άκουσα τον αδελφό μου ύστερα από έναν χρόνο. Ρώτησα τον μπαμπά μου αν μ’ αγαπάει, μου είπε ‘ναι’, με πίστεψε από την πρώτη στιγμή. Τους αγάπησα όσο δεν τους είχα αγαπήσει, τους εμπιστεύτηκα» τόνισε το 21χρονο μοντέλο.

Η στιγμή της αθώωσης και η επανένωση της οικογένειας

«Όταν εμφανίστηκα στο δικαστήριο, ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί, έπαιζα τη ζωή μου κορώνα – γράμματα, αλλά είχα πίστη και με έσωσε» ανέφερε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου για την ημέρα της δίκης. Ύστερα πρόσθεσε: «Πάγωσα όταν άκουσα ότι η απόφαση είναι ομόφωνη και μόλις άκουσα το ‘not guilty’ (σ.σ. ‘όχι ένοχη’), κατέρρευσα».

Με το που αποφυλακίστηκε, η οικογένεια επανενώθηκε και αγκαλιάστηκαν όλοι μαζί κλαίγοντας. Είπε, δε, ότι ακόμα και Έλληνες που ζούσαν στο Χονγκ Κονγκ, τη συνεχάρησαν για την αθώωσή της.

Η συνάντηση με τον αδελφό της και η ζωή στη Μυτιλήνη

«Οι δικοί μου κόντευαν να αρρωστήσουν, ιδίως αν ‘έτρωγα’ 27 χρόνια» δήλωσε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου και αναφέρθηκε στη στιγμή που συνάντησε τον 10χρονο αδελφό της, Νίκο, στη Μυτιλήνη. «Όταν πήρα αγκαλιά τον αδελφό μου, κατέρρευσα, τέτοια χαρά δεν είχα ξανανιώσει. Κάθε φορά με ρωτάει πότε θα επιστρέψω».

Η νεαρή σημείωσε ότι οι συντοπίτες της την αντιμετωπίζουν με καχυποψία παρά την αθώωσή της. Στη συνέχεια, η ίδια είπε: «Με κοιτάζουν σαν να έχω κατέβει από άλλον πλανήτη». Μάλιστα, ανέφερε ότι έχει χάσει φίλους μετά την περιπέτειά της, αλλά τη στηρίζουν δυο-τρεις άνθρωποι που τη βοηθούν να ξεπεράσει ό,τι έζησε.

Το μήνυμά της στα νέα παιδιά

Στο τέλος της συνέντευξής της, η Ειρήνη Μελισσαροπούλου είπε: «Έβαλα μυαλό, ωρίμασα». Έστειλε, επίσης, το μήνυμά της στους συνομηλίκους της, τονίζοντας πως θέλει να αποτελέσει παράδειγμα και συμπλήρωσε: «Η οικογένεια είναι πάνω απ’ όλα, οι γονείς δεν θέλουν το κακό των παιδιών τους». Όσον αφορά στο μέλλον, η ίδια σημείωσε πως θέλει να «καθαρίσει» το όνομά της ύστερα απ’ ό,τι της συνέβη.