Ηλίας Ψινάκης: “Έχω φάει λάσπη πριν από την πυρκαγιά στο Μάτι”
Νέα

Ηλίας Ψινάκης: “Έχω φάει λάσπη πριν από την πυρκαγιά στο Μάτι”

Ηλίας Ψινάκης: “Έχω φάει λάσπη πριν από την πυρκαγιά στο Μάτι”

Ο Ηλίας Ψινάκης βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής “Καλύτερα Δε Γίνεται” και μίλησε στη Ναταλία Γερμανού για την υποψηφιότητα του στις επερχόμενες Ευρωεκλογές με την πρωτοβουλία “Πολίτες”, που όπως διευκρίνισε δεν είναι κόμμα, με τον παραδοσιακό όρο της έννοιας.

Για τη σημαντικότητα των Ευρωεκλογών και την ανάγκη να ψηφίσει ο κόσμος είπε: “Η Ευρώπη κανονίζει τα χρήματα όλων των κρατών. Όλα έρχονται από τις Βρυξέλλες. Το 40% στην Ελλάδα δεν πάνε να ψηφίσουν. Είναι σημαντικό να έχεις εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή. Καμία σχέση δεν έχει αν είναι από ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ. Είναι λάθος των κομμάτων να το βλέπουν ως γκάλοπ κυβέρνησης”.

Για το δικό του κόμμα και την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές τόνισε: “Σε 5 χρόνια θα υπάρχει πάνω από μια κυβέρνηση. Δεν έχω σχέση με την πολιτική. Κατεβαίνω ως πολίτης ανεξάρτητος. Θέλω να βάλω τους νέους στη Βουλή. Οι πολιτικοί έχουν κομματικούς στρατούς και μηχανισμούς. Πρέπει να μπεις σε ένα κόμμα με κανόνες. Μόνο τεχνοκρατικά έχουμε ένα κόμμα κι είμαι Πρόεδρος. Ήθελα να βάλω 11 άτομα που δεν είναι επώνυμοι. Είναι γελοίο να τοποθετείς 42 άτομα για να πάρεις ψήφους.

Εγώ είμαι πιο τεχνοκράτης. Απαγορεύονται οι επαγγελματίες πολιτικοί, αυτοί που λένε “θα” και οι ψεύτες, στη δική μου παράταξη.

Το μόνο “θα” που θέλουμε είναι το “θα σέβεστε”, το είχα πει χιουμοριστικά. Επικοινωνώ με το ίντερνετ με τα νέα παιδιά, μπαίνω σε ομάδες στο Facebook με τους νέους.

Έχω φάει λάσπη και την έφαγα για συγκεκριμένους λόγους. Την έφαγα πριν από το Μάτι και την πυρκαγιά. Από την ώρα που δήλωσα πως θα μπω στην Ευρωβουλή συγκεκριμένα δυνατά Μέσα με “σκίσανε” και δεν με παίζανε.”

Για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανέφερε: “Εγώ παραιτήθηκα από Δήμαρχος για να είμαι υποψήφιος με το κόμμα. Αποκαταστάθηκε η καθημερινότητα, το πράσινο ξαναήρθε. Το κράτος πρέπει να δώσει άδειες στους πληγέντες. Οι δρόμοι και τα λεφτά στους πληγέντες από τον Δήμο τακτοποιήθηκαν μέσα σε λίγο διάστημα. Κάθε χρόνο καιγόμαστε, σβήστηκαν 14 πυρκαγιές πέρσι. Θα δεις και φέτος τι θα γίνει”.

Στο τέλος μάλιστα παρακίνησε τους τηλεθεατές να ψηφίσουν τους νέους που είναι υποψήφιοι με το κόμμα του κι όχι τον ίδιο. “Εγώ είμαι καλός από πίσω, όχι για βιτρίνα. Θέλω να ψηφίσουν τα νέα παιδιά στο κόμμα μου, όχι εμένα”.